Прескочи до съдържание

Към Индия през Прибалтика

ruwenzogy

Препоръчани мнения

И щото и аз харесвам твоя - справка Аржентина ;) - остава и да ги слеем, пък аз ще преосмисля условията си ;) За Индия, обаче, ще си ми благодарна, ако ги следваш. Не че си хукнала... Тоест, отправих покана за съвместно скитане, ако не разбра... хаха... Нямам предвид Индия. Този Оги бе, все добро ще направи :)

Приемам поканата ама, ако си издерем очите после да не кажеш, че не съм те предупредила.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Приемам поканата ама, ако си издерем очите после да не кажеш, че не съм те предупредила.

Съмнявам се, ние сме културни мацки ;) но със сигурност форумът ще гледа купон... хахахаа

Връзка към коментар

Съмнявам се, ние сме културни мацки ;) но със сигурност форумът ще гледа купон... хахахаа

Последно, че вече много оспамихме темата на Оги. На път аз културата си я оставям у дома, че няма място за нея в куфара и се понасям по емоциите си.

Наистина ще ми бъде приятно да направим нещо заедно. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз съм абсолютно на мнението на Оги,Индия не е моята страна.И на мен там ми беше първото пътване съвсем сам.Нищо не бях уредил предварително,на място импровизирах и.... ми се разказа играта.След Тадж Махал си пререзервирах билета(за първи и последен път в посока по-малко дни)и дадох с кеф 180€,за да се прибера 2 дни по-рано.Може би двата месеца в Югоизточна Азия и температурата с която отдох в Индия ми повлияха,но не мисля че някога отново ще стъпя там.

Редактирано от malkia
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Не съм ходил в Индия, винаги ми е била някъде там в златната среда на списъка - места, които искам да видя, но не бързам много.

И противно на всякакви очаквания, в следствие на тази дискусия Индия ми се вдигна малко в класацията - не за друго, а всички приказват колко силни емоции предизвиква - положителни, отрицателни, всякакви. А това почва да ме гъделичка сериозно да отида да видя със свои очи какво толкова е харесало на един човек и какво толкова е разочаровало друг :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар
И на мен Индия ми е цел в неопределено бъдеще... Приятели са ми казвали, че щом съм бил в Африка, Индия няма да ме уплаши. Гледам тука, обаче, че има видни Африканци, разочаровани или стресирани от Индия. И не знам какво да мисля, но то си е специална дестинация, която или намразваш или харесваш. И все пак да не забравяме, че страната е огромна - едно е Пондишери, друго е Гоа, съвсем друго - Делхи и Джайпур. 

Аз имам 2 опита с индийци в живота ми. В Гамбия споделях апартамент за 3 дни с индиец Ай ти инженер. Е няма такава миризма в апартамента. Сега тука в Ница, позната индийка, и тя инженерка в Амадеус си сменя квартирата и собственичката и задържала целия депозит за индустриално почистване на апартамента, понеже миризмата на манджа не излизала. 

Но любопитна страна, бих отишъл с удоволствие да си съставя свое мнение от първа ръка. 

Връзка към коментар

И все пак да не забравяме, че страната е огромна - едно е Пондишери, друго е Гоа, съвсем друго - Делхи и Джайпур. 

И съвсем различно на север в Хималаите, където май никой не е стигнал, а на мен точно там ми изглежда интересно.

За Индия си имам 2 книги, които определено ме запалиха по държавата, но не ми се иска да обикалям само най-туристическите места. Ако някой ден мога да отделя достатъчно време ще отида, ако - не, в някой друг живот. :)

Редактирано от Tedy
Връзка към коментар

И на мен Индия ми е цел в неопределено бъдеще... Приятели са ми казвали, че щом съм бил в Африка, Индия няма да ме уплаши. Гледам тука, обаче, че има видни Африканци, разочаровани или стресирани от Индия. И не знам какво да мисля, но то си е специална дестинация, която или намразваш или харесваш. И все пак да не забравяме, че страната е огромна - едно е Пондишери, друго е Гоа, съвсем друго - Делхи и Джайпур. 

Аз имам 2 опита с индийци в живота ми. В Гамбия споделях апартамент за 3 дни с индиец Ай ти инженер. Е няма такава миризма в апартамента. Сега тука в Ница, позната индийка, и тя инженерка в Амадеус си сменя квартирата и собственичката и задържала целия депозит за индустриално почистване на апартамента, понеже миризмата на манджа не излизала. 

Но любопитна страна, бих отишъл с удоволствие да си съставя свое мнение от първа ръка. 

Много ме усмихна с тази миризма. Напомни ми легенди, разказвани от познати в Лондон точно за индустриално почистване след такива наематели. Кърито не прощава :) Другото, което ми напомни е, че индийската храна, предлагана в Англия и претендираща да е върха на сладоледа, на малкото пръстче не може да се намаже на местната индийска такава.

Извън скобите, имала съм служебно взимане-даване с индийци. И те са като останалите нации. Всякакви има. Читави, боклучави... Просто са милиарди и имат друга култура. Аз безкрайно уважавам стръвта на човек да се измъкне от блатото. Знам какво струва. В този смисъл това, което ми е останало в главата като асоциация с индийците е от един IT инженер, мой бивш колега. Беше я залепил на бюрото си.

„Нямаш вина, ако си се родил беден. Виновен си, ако останеш такъв.“ 

Връзка към коментар

Това дето или я намразваш или обикваш завинаги според мен е някакво тъпо клише. Не се вписвам в нито една от двете групи.

От това което видях мисля , че както уж са толкова щастливи ако имаха възможност незабавно един милиард ще се чупят към Великобритания или кой където може . Поне с такива впечатления съм от повечето с които разговарях ;)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Понеже имам малък опит с тази част на света искам да попитам хората, които са били и в други държави, където не би могло да се очаква, че хигиената е на нивото, с което сме свикнали в Европа, дали наистина Индия е толкова различна? На мен в Бангладеш не ми се видя мръсотията като нещо изключително и отвращаващо...

Връзка към коментар
Георги Матеев

Бил съм на много мръсни места. Индия е най-мръсното, което съм виждал и помирисвал. Там е и единственото място, където изпитах откровена погнуса и отвращение (за протокола - ходил съм в казарма и не се плаша лесно от кочина).

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Абе хора, къде толкова сте я видяли тази мръсотия в Индия? Изакали се там няколко човека на улицата пред вас в центъра на голям град посред бял ден, голяма работа :lol:

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Мдааа, като изчетох темата и вече и последните капки съжаление, че ми и отмениха билетите за Индия, се изпариха :)

Както се казва - "never say never", но ми се струва, че вече за себе си съм наясно - не ми се ходи в Индия. Много неща мога да понеса (както спомена Жоро - и аз съм бил казарма 2 години) обаче мръсотията, в някакви по-големи количества ... :rolleyes::wacko: 

Ще си разглеждам снимки, ще си чета пътеписчета... и така :)

• Харесвам 8
Връзка към коментар

За мен лично първата гледка ме втресе - няколко часа след полета - в Мумбай. Имах броени часове в този град и знаех много точно къде исках да отида (с кола от хотела). Само че аз не се разхождам с колата, а пеша. Никога не съм била гледана от толкова много хора в живота си. И това ровещо хлапе в изключителната мърсотия в калта на брега до един от най-известните им храмове - и уханието - сериозно ми въздействаха на сетивата. След това гетото дори не ме стресна, а и съм живяла в град със Столипиново вътре. 

DSC04094.JPG

1907997_10202643343662129_2927512937521047671_n.jpg

Независимо от това бих отишла отново и точно по маршрута на Оги. Защото там няма само това.

DSC04409.JPG

Но по моя си начин... 

Връзка към коментар

Fast Food

post-140-0-71110600-1431153529_thumb.jpg

post-140-0-18118100-1431153549_thumb.jpg

post-140-0-17837500-1431153539_thumb.jpg

post-140-0-52380100-1431153570_thumb.jpg

post-140-0-65027100-1431153597_thumb.jpg

Незабравима :)

post-140-0-12686400-1431153609_thumb.jpg

Градски транспорт и междуградски автобус

post-140-0-77875000-1431153581_thumb.jpg

post-140-0-69070000-1431153629_thumb.jpg

post-140-0-61287200-1431153639_thumb.jpg

Всичко обаче си струваше заради гледки като тази и точно като в казармата накрая дребните неща остават назад запазвайки само хубавите спомени :

post-140-0-07010700-1431153659_thumb.jpg

post-140-0-69737000-1431153675_thumb.jpg

post-140-0-47439000-1431153692_thumb.jpg

post-140-0-72900400-1431153703_thumb.jpg

Хвхе Рейни писали сме едновременно и сме казали почти едно и също :)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 16
Връзка към коментар

Абе хора, къде толкова сте я видяли тази мръсотия в Индия? Изакали се там няколко човека на улицата пред вас в центъра на голям град посред бял ден, голяма работа :lol:

Мръсотията не е по голяма от тази в която и да е ромска махала в България! Проблемът е, че в Индия ромската махала няма край :lol:

Единствената разлика е, че ромите в България ползват тоалетна, повече се усмихват и гъстотата им дори и в ромските квартали не е такава, че човек да има проблем с личното пространство около него.

Не искам да разубедя никой да ходи в Индия, но нека предварително да си реши за себе си готов ли е да се пребори с културния шок или ще предпочете максимално да се изолира от средата. Изолирането от средата прави Индия доста скъпа дестинация...

От гледна точка на сигурност най-голямата опасност е да ви блъсне някоя кола на улицата или да получите разстройство, но най дразнещото е липсата на лично пространство и постоянните опити на местните под някакъв предтекст да ти искат пари. Последното може да се ограничи значително ако имате гид. Вярно е, че му плащате, но за сметка на това голяма част от искащите от вас пари се отказват, като го видят, че  е с вас. Естествено борбата с гида, който също се опитва постоянно да ви излъже и да ви вземе пари също не е лесна ;)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Fast Food

...

Градски транспорт и междуградски автобус

...

Всичко обаче си струваше заради гледки като тази и точно като в казармата накрая дребните неща остават назад запазвайки само хубавите спомени :

...

Аз пък намирам първите 5 снимки за много по-интересни от тези на Тадж Махал и другите забележителности... Много познати ми гледат снимките от Индия на Фейсбук и ми казват "Абе иди в Максуда или Столипиново, за какво ти е да ходиш в Индия", ама не е същото (без изобщо да слагам в сметката храмовете и другите архитектурни паметници)... За история и темпове на развитие на държавата в момента изобщо не искам да отварям дума (говорим за това, което се вижда и усеща непосредствено). Може да се отвращавате от мизерията, но средната класа в Индия расте главоломно за разлика от западните държави и ако скоро няма война от голям мащаб и ново преразпределение на света, Индия ще е далеч напред от повечето европейски държави след има-няма 40-50 години... Индийците освен всичко друго са изключително горди със страната си, трябва да поговорите с някои от средна класа и нагоре. Не знам дали сте забелязали и големите надписи на камионите по междуградските пътища - освен "Моля, натисни клаксона" най-разпространения е "Велика Индия".

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
Георги Матеев

Незабравима :)

attachicon.gifimage.jpg

Тази снимка с полегналото прасе е супер силна... Мисля да си я сложа като wallpaper :)

Изолирането от средата прави Индия доста скъпа дестинация...

Мога да поспоря малко по този въпрос - всичко е въпрос на намиране на правилната агенция, която да ти организира нещата на правилната цена. Моята една седмица там, при условие че турът ми беше изцяло custom & private с личен шофьор и кола, излезна доста евтино - в рамките на около 500 долара. В тази цена се включваха даже и хотелите.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

В Делхи обикалях из кварталите на средната класа и там наистина е друга Индия. Аз просто раполагах с много време и мисля видях двете страни на монетата. Говорихме с много местни по влакове , забележителности и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Видях МНОГО по-гнусни неща от едното изакване. Включително на едно място мярнах засъхнали останки от човешки труп. На улицата. На колко места го срещаш това...

Не искам да споря с никого, разбира се, това са личните ми впечатления. Повтарям, въпреки всичко не съжалявам и за миг, че отидох до Индия, заслужаваше си в много отношения. Просто надали ще повторя някога :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мога да поспоря малко по този въпрос - всичко е въпрос на намиране на правилната агенция, която да ти организира нещата на правилната цена. Моята една седмица там, при условие че турът ми беше изцяло custom & private с личен шофьор и кола, излезна доста евтино - в рамките на около 500 долара. В тази цена се включваха даже и хотелите.

Тази цена обаче едва ли включва хотел 4-5 звезди и професионален гид, който има лиценз да влиза в забележителностите и т.н.

На мен Индия ми се стори скъпа спрямо Азия като цяло.

Аз лично бих отишъл отново в Индия, но психически много по подготвен за това което ме очаква и за не повече от седмица в комбинация с някоя по релаксираща дестинация, като Малдивите или Шри Ланка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Тази цена обаче едва ли включва хотел 4-5 звезди и професионален гид, който има лиценз да влиза в забележителностите и т.н.

Цената включваше хотели 4 звезди и професионални гидове, които влизаха и се разхождаха заедно с мен по всички забележителности. Единствено бакшишите не бяха включени, но това е нормално, а и те не са особено високи.

Ако някой има интерес мога да му препоръчам въпросната агенция. Свършиха прекрасна работа на наистина чудесна цена. Без тях сигурно щях да имам много по-лошо впечатление от Индия.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.