ruwenzogy Публикувано: 11 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 май, 2015 13 април (понеделник) - Станах рано за мен и с градски автобус №20, който бях проверил предния ден за 1,60 евро се придвижих до автогарата, където си купих билет до Рига с ЕКОЛАЙНС за 14,50 евро. Пътя е 4 часа.Тръгнах в 9 и към 13 часа вече бях в латвийската столица. И тук на автогарата имаше туристическа информация и карти, с които лесно се ориентирах за посоката към хостел Рига ( цена 7 евро за дорм). Персонала беше много любезен, стаята по-добра, имаше няколко бани и тоалетни на етажа. Сега неприятно бе, че времето се развали и скоро заваля макар и слаб дъжд. Не след дълго, към 14 часа, излязох на обиколка из Стария град (ЮНЕСКО) и я приключих към 18 часа, като мисля, че посетих основните неща в росещия дъждец. Старият град е с великолепна архитектура-средновековните къщи, крепостта, църквите създават неповторима атмосфера. Интерес представляват: средновековния площад на кметството, църквата “Св. Якоб”, , църквата “Св. Петър”, Барутната кула, Дома на Черноглавите, Паметникът на Свободата, Паметника Бременските музиканти, провославната катедрала, замъка на Рига.... Възприятията в такова време са по-особени, така, че ми е трудно да правя сравнения с останалите градове. Обиколката завърши с 3 латвиййски бири и ранно лягане. На следващия ден ми предстоеше пътуване към летището на Рига с автобус №22 ( за 2 евро), който е на десет минути интервал, пътува половин час и се намира на десетина минути пеша от хостела. Снимки от Рига Вече споменах за двата чудесни полета на следващия ден със Суис еър Рига - Цюрих и Цюрих - Делхи, които ме пренесоха в една друга вселена.... Как изглеждаха полетите отвътре и отвън 9 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 14 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Понеже не съм съвсем сигурен как се прави , ето линк към пътеписа за Индия, който обещах. Долу-горе е наполовина написан. Ще има още, когато ми остане време, че сега пак заминавам... http://magelanci.com/patepisi/article/214-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F-2015-%D0%BC%D0%BE%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4/ 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 14 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Мак , виж предния пост с мамбуто.... Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Нещо не се ориентирам .. ако е във фотописа - не е одобрен още Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Щом заминаваш и няма да дописваш, ще го одобря да се вижда, после можеш да редактираш 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега