Прескочи до съдържание

Благодаря на всички за помоща при организирането на нашето първо пътуване в Азия!


Препоръчани мнения

Завърши първото пътуване на моето семейство до Азия. Пътуването придоби следния окончателен вид:

- 4 дена в Банкок

- 6 дена на един прекрасен 5 километров пустинен плаж на Као Лак

- 4 дена в Сингапур

- 2 дена в Хонг Конг

- два дена полети

Летяхме с Turkish Airways, Thai Airways, Air Asia, Jet Air, така че мога да споделя впечатление за тези компании ако някой се интересува. Попаднахме на уникален хотел в Банкок, на много  хубав хотел на Као Лак и на доста приемливи съобразно цената в Сингапур и Хонг Конг, така че и за това мога да подам информация.

Организирахме си всичко сами, но с безценната помощ на МАГЕЛАНЦИ. Пътешествието беше изключително вълнуващо и при първи удонбен случай ще напиша кратък пътепи , за да сме полезни на следващите магеланци.

Благодаря за на всички за безценната и работеща информация за, но не само за:

- Thailand

- Bangkok

- Singapore

- Hong Kong

- Turkish Airways

- TravelSim - изключително добро решение, защото с кредит от 30 евро ми стигна за всичките дни

- World Nomads - за щастие не се наложи да ползваме полицата, но се чуствахме защитени.

Поздрави на всички и много нови успешни пътешествия!

Редактирано от galvass
  • Харесвам 20
Връзка към коментар

Доволни ли сте от пътешествието? Звучи като да сте изкарали хубаво :) Ако ти остане време може да нахвърляш един пътепис със снимков материал. Кой е уникалният хотел в Банкок и имаше ли закъснения в полетите на Air Asia?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

- Много сме доволни от пътуването, прекарахме си чудесно и натрупахме много впечтления и хубави спомени. Първият ни контакт с Азия ( аз съм бил в Сирия преди 4 години по работа , а съпругата ми не беше ходила в Азия) беше много успешен. Ако сме живи и здрави и имаме  възможност скоро смятаме да продължим Азиатския тур.

- Пътепис ще  напиша като си поотмента малко натрупаната работа и преборя часовата разлика.

- С Air Asia летяхме от Пукет до Сингапур и нямаше никави проблеми и закъсняния, но засметка на това с Turkish Airlines имахме закъснения и двата пъти и се създаде доста напрегната ситуация с трансферите.

- Обичаме да спим в добри хотели , които не са от гигански тип и не принадлежат към най-големите вериги. При бюджета , който бяхме определили търсихме хотели около 200 лева на нощувка ( в този бюджет не можахме да се съберем в Сингапур, въпреки че спахме в доста по нисък клас хотел). Хотелът в Банкок е U Sathorn Bangkok - чисто нов хотел на три етажа и с много добра локация, който разполага с прекрасна градина и е едно невероятно място за релакс  след напрегнат и горещ ден на обиколки в този луд град.Облужването беше невероятно, а след доста сърфиране успях да букна нощувки на цена от 180 лева.


Аз чакам за Као Лак плажа да кажеш и ако може снимки?  :rolleyes:

Плажът беше супер, но снимки и подробно обяснение ще дам , когато Turkish ми доставят утре забавения багаж ( който за щастие вече е България) , защото по стечение на обстоятелствата снимките са там.

Редактирано от galvass
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Незнам каква е причината във форума да се пренебрегва Као лак, когато става въпрос за Пукет ,ще се радвам повече инфо да дадеш.Миналата година година смятах точно там да отидем,бях намерил идеалното място в Као лак ,но се наложи да прекроим плановете си защото приятелката ми беше бременна в 5-я  месец и недай си боже стане нещо да раегираме веднага се набихме в Патонг.Болници там колко щеш.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Чакаме те с нетърпение да опишеш пътешествието и да кажеш кои са хотелите от които си доволен. :)

За хотелът в Банкок вече писах, има още ревюта  в Booking и Agoda -   накратко точно  типът хотел , който харесваме със съпругата ми.

В Као Лак отседнахме в Manathai Khao Lak - отново чисто нов хотел. Хотелът е отдалечен на 15 минути с автомобил от най- близкото населено място и е разположен на дълъг няколко километра плаж , на който няма почти никой и най - близкият хотел е на повече от половин километър. Хотелът разполага с уникален парк и две заведения с много добра храна. Обслужването е перфектно.На около 15 минути пеш по плажа се стига до друг плаж , на който има евтини местни заведения, евтино пране и добри масажи на ниски цени. От професионална гледна точка мога да кажа , че и двата хотела в Тайланд бяха с перфектно и много професионално проектирани.

В Сингапур отседнахме в Oasia Hotel by Far East Hospitality - хотелът не е в центъра , но е на много удобно място и с директен достъп през подлез от метростанция Новена. Стаите са малки , но много добре оборудвани, обслужването като цяло е ок, но на рецепцията са изключително бавни. Другото неприятно нещо беше , че поискаха депозит по- голям от стойността на нощувките.

В Хонг Конг отседнахме в Metropark Hotel Causeway Bay Hong Kong - удобна локация до метростанция, много малка , но добре оборудвана стая, много добро обслужване и направо смешен депозит в сравнение с този в Сингапур.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Незнам каква е причината във форума да се пренебрегва Као лак, когато става въпрос за Пукет ,ще се радвам повече инфо да дадеш.Миналата година година смятах точно там да отидем,бях намерил идеалното място в Као лак ,но се наложи да прекроим плановете си защото приятелката ми беше бременна в 5-я  месец и недай си боже стане нещо да раегираме веднага се набихме в Патонг.Болници там колко щеш.

Зависи какво се търси. На фона на визитите ни на три големи мегаполиса:  Банкок, Сингапур и Хонг Конг, ние търсихме нещо много спокойно за почивка на морето. Аз исках да имам директен достъп до плажа и той да не е претъпкан с хора и заведения. Съобразно тези изисквания хотелите ,които отговаряха на това на Краби бяха много над бюджета, а полетите от Ко Самуи бяха много скъпи. Као Лак е голям регион , на който ако уцелите правилния хотел и плаж можете да си изкарате чудесно. Лесно могат  де посетят Симилянските и Суринските острови, които са много красиви и предлагат добри условия за гмуркане. Има много добри турове и в природните паркове в джунглата. Моите съвети за желаещите да посетят Као Лак:

- ако искате нощен живот -това не е вашето място

- ако искате релакс си вземете хотел на плажа , който да е далеч от населените места - така ще си гарантирате празни плажове, спокойствие и по- ниска цена.

- добре е хотелът да има добра храна, защото ако е така може въобще да не ходите до селото- там обикновено няма нищо интересно.

- задължително си направете екскурзии за гмуркане или в джунглата - според мен е най- удобно ако екскурзиите са през ден. Ако имате време можете да направите и посещение с преспиване в резервата Као Сок - познати го правиха и много им хареса.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

- TravelSim - изключително добро решение, защото с кредит от 30 евро ми стигна за всичките дни

Ако имаш желание, сподели тук, или в темата за евтините разговори, какви са ти впечатленията и ако има нещо специфично при закупуването и ползването на Травел Сим.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.