Прескочи до съдържание

Около Лисабон с мотор


LaBarba

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Планираме 2 дни в около-Лисабонието и имаме вътрешна информация да направим следния тур със скутери. Лисабон-Синтра-Кабо да Рока-Кашкайш (спим) - Ешторил- Лисабон.

 

https://goo.gl/maps/55hG0

 

Въпросът ми е, ако сме с 50сс мотори, трябва ли да избягваме магистрали и има ли като цяло инфраструктура за маршрута? Мислим да спим в Кашкайш.  И по принцип какво мислите за връщане по крайбрежната ивица?

Редактирано от DimitarD
Връзка към коментар

Браво за маршрута. Пътувах миналата година с кола под наем по така начертаното и наистина много ми хареса. Пътеписът от тогава е тук.

По самата магистрала скутери не видях, но мотори имаше. Инфраструктурата им е перфектна. Предполагам, че нямате право да се качвате на магистралата (камери има много, с тях отчитат и самото плащане), но навсякъде по маршрута ви има паралелни немагистрални участъци, които да ползвате.

Връщането наистина го направете по крайбрежието. Изключително живописно е и удобно за спиране и в по-малките населени места.

Успех и хубаво време да имате :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер, благодаря за инфото! Дано да е хубаво времето, че иначе трябва да вземем кола, а за мене голяма част от кефа е в придвижването на две гуми :) Ако имаш предложение за подобна разходка около Порто, е добре дошло! Нещо от сорта Порто-Брага-Гимараеш ми дадоха като ориентир.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналата година направихме маршрута около Порто, който си споменал, само че за 1 ден с обществен транспорт. Честно казано с тръгване рано сутринта до Брага, разходка до едно невероятно място Bom Jesus do Monte, почти не ни остана време за Гимараеш.

 

И двете места си заслужават. Влюбих се в Брага. В едно заведение в центъра ядохме страхотна бакалау (риба треска) с картофки и бира за скромната сума от 4 евро. Не можах да повярвам какви са цените. Уцелихме заведение с обедно меню. Порциите бяха доста големи.

 

Препоръчвам Коимбра. Като фен на книгите си бях заплюла библиотеката на стария университет много преди да планирам пътуване до Португалия. Според мен трябва да отделите  1 нощувка в Коимбра. Градският им музей е един от най-добре направените, които съм виждала. А в неделя се оказа и безплатен за посещение.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.