adreno Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Изобилстват ли микробите и фекалните бактерии в самолетите на нискотарифните компании? В Wizz съм попадал на страшна кочина - фъсъци, обелки, боклуци по седалките, а самолета изглеждаше нечистен с месеци... Редактирано 9 април, 2015 от adreno 1
stanimir Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Wizz са класика сред мърлячите. В добавка разкъсани седалки , залепени дъвки. В това отношение вярно се доближават до междуградски автобус . При тия ротации обаче ясно , че много пъти няма почти никакво време за почистване. Най-голяма кочина съм виждал след полет на Qatar от Делхи към Доха - индийците и невъзпитаните дечица почти бяха "разпердушинили" салона. Буквално прескачаш купища боклуци да се добреше до изхода на салона. Липсваха само щъкащи крави , кучета и черни прасенца 12 1
Topfly Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Изобилстват ли микробите и фекалните бактерии в самолетите на нискотарифните компании? В Wizz съм попадал на страшна кочина - фъсъци, обелки, боклуци по седалките, а самолета изглеждаше нечистен с месеци... В нискотарифните авиокомпании е по малко вероятно да се заразиш по простата причина, че няма безплатен кетъринг и е по малко вероятно да ядеш с немити ръце. Едно време поне раздаваха кърпички с “българска роза“ за дезинфекция, но сега рядко има подобен лукс. От личен опит най-мръсна до сега авиокомпания е Egypt air. Цялата кабина на самолета беше видимо много похабена, а количката за храна беше тотално раздрънкана и залепена с тиксо. По едно време тисото се скъса и храната полетя на пода. Стюрдесата обаче не се стресна, събра храната от пода и я раздаде на пътниците Това обаче беше нищо, спрямо ада който настана след транзитното ни кацане ни в Мумбай. Част от пътниците слезоха, но на тяхно място се качиха много индийци с дисаги. Самолетът за съжаление имаше технически проблем и ни принудиха 3 часа да чакаме на борда докато го оправят. Въздухът беше нулев, но индийците въпреки това отвориха дисагите и започнаха да ядат най-мазната и миризлива храна която някога съм виждал. Следващите часове бяха едни от най-тежките ми преживявания през живота Смрад, смрад и пак смрад и изведнъж самолетът тръгна към Кайро с молитви от корана и призиви Аллах Акбар, Аллах Акбар Редактирано 9 април, 2015 от Topfly 10
neuromancer Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Изобилстват ли микробите и фекалните бактерии в самолетите на нискотарифните компании? Леле, след тая статия... Аз въобще силно се съмнявам да мият масичките с нещо, не само нискотарифните. Най-много една прахосмукачка да ударят между полетите... 3
stanimir Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 (редактирано) Това ми напомни . че стюардеса на Iberia изпусна от допълнителните хлебчета върху одеалцето (аз си си го ползвам и за лигавник ) и веднага го намъкна в боклука предоставяйки ми ново с извинение. Аз щях да хапна и това макар да поназнайвам доста за мироби и хигиена Как беше лафа за изпуснатата филия - три секунди ли трябваха ? Редактирано 9 април, 2015 от stenk 2
Mitko Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Ако ни четат, ще им дадем идея за нова такса . "Антибактериално почистване на мястото " 10 EUR . 3 1
stanimir Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Бъди сигурен , че има хора които ще платят и повече. Гарантирам ! 4
Duke Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Моите лични впечатления по темата са, че няма кой да бие вътрешните американски полети по мръсотия и разхвърляне в салона, но това е обяснимо - все пак става дума за нещо като междуградски автобуси...
Мрън Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Аз лично не съм виждала хора да сменят памперси на масичките в самолета. Здрависването сигурно пренася още повече бактерии от самолета. Храната, която се раздава е опакована и върху поднос: не виждам проблем, дори масичките да не са съвсем чисти. Едва ли тези в ресторанта са по-чисти, имайки предвид как се забърсват с един и същ парцал, често без препарат. 4
Nati Публикувано: 9 април, 2015 Публикувано: 9 април, 2015 Аз какъв разказ съм чувала за полет до Мека точно на някакъв голям празник. И малко преди да почне да каца самолета, пътниците вадят води и започват да се подмиват, защото трябвало да влезат в града чисти. Иначе, последното, което ми се случи, беше на полетите от Дубай до Шри Ланка и обратно - точно преди кацане, стюардат минаваше с няколко флакончета с нещо и все едно ни обезпаразитяваше. Но той твърдеше, че било за освежаване 3 1
Topfly Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 Ако ни четат, ще им дадем идея за нова такса . "Антибактериално почистване на мястото " 10 EUR . Патентовай идеята! Може да я продадеш за много пари на НТА Като допълнителна услуга стюардесите биха могли да продават и комплект антибантериални кърпички за 9,90 евро с разпечатка на горната статия 3
Гост Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 Направо ме убихте с коментариите си - чудни Подмиването цветно си го представих... хах. Човек колкото по-малко знае, живее по-спокойно май...
AlexandraKo Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 (редактирано) При всичката ми професионална деформация, гледам много-много да не мисля по тези въпроси. Макар че, си имам принципи - на улицата не ям нищо /и у нас/, навън купувам само опаковани храни, ако няма - нещо, което е минало през скарата. Иначе , винаги си имам антибактериални кърпички и антибактериален гел в мини опаковки. Мия, трия, пак мия, трия...Който пита откъде - в ДМ има. Ама като се яде сурова риба и разни полу-сурови бифтеци-мифтеци. да не би да е по-безопасно? Но в интерес на истината, в такъв мръсен самолет не съм попадала, нито пък някога съм имала стомашен проблем от самолетската манджа. Даже съм пътувала с вътрешните линии на Египет два пъти - с отлични впечатления съм - чисто, широко, манджата беше ядки и вафли, ама като за 30-40 мин полет и 50 долара цена - пак добре. Безкрайно мръсни са всички повърхности в автобуса, на обществените места - в пощата, в магазините. Замисляте ли се дали някой там почиства повърхностите, които докосваме с антибактериален препарат? Че то, 3 мухи да има и опасността нараства.Да не ви плаша допълнително, ама хепатит Б, например, убивал по 1млн човека годишно, което правело по 2 бр на минута. :rolleyes: В резюме за когото пътува много, особено из Азия и Африка: 1. Ваксини, за каквото има - хепатит А, Б, трески, грипове и пр. 2. Миене на ръцете, дезинфекция, колкото е възможно 3. Внимание какво се яде. 4. Внимание какво се пие - водата винаги в запечатана бутилка, не се ползва лед /щото не е ясно от каква вода е/ Най-лесно е човек да се сдобие с нещо от храна и напитки. Според мен, в самолета има друга опасност - от въздуха, ама там няма какво да направим. Нито можем да не дишаме, нито да го правим избирателно. Редактирано 10 април, 2015 от AlexandraKo 2
Topfly Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 В резюме за когото пътува много, особено из Азия и Африка: 1. Ваксини, за каквото има - хепатит А, Б, трески, грипове и пр. 2. Миене на ръцете, дезинфекция, колкото е възможно 3. Внимание какво се яде. 4. Внимание какво се пие - водата винаги в запечатана бутилка, не се ползва лед /щото не е ясно от каква вода е/ Най-лесно е човек да се сдобие с нещо от храна и напитки. Според мен, в самолета има друга опасност - от въздуха, ама там няма какво да направим. Нито можем да не дишаме, нито да го правим избирателно. Пропусна най-важната дезинфекция! Една бутилка уиски Никакво миене на ръце не може да замести ефекта от две три глътки уиски по време на ядене 2
AlexandraKo Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 Пропусна най-важната дезинфекция! Една бутилка уиски Никакво миене на ръце не може да замести ефекта от две три глътки уиски по време на ядене Тъй, тъй, ама ти пак си умий ръцете, че не се знае кой го е пипал това шише ;)
Topfly Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 Тъй, тъй, ама ти пак си умий ръцете, че не се знае кой го е пипал това шише ;) Никога не ближа външната част на шишето Пия само съдържанието, което дезинфекцира всичко до което се докосне 3
Фил Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 (редактирано) Изобилстват ли микробите и фекалните бактерии в самолетите на нискотарифните компании? Доста усилия положих да я възприема сериозно тая статия, ама не се получава Поглеждам първо за името на автора ... Хмм - "Мария"..., доскоро мислех, че само известни творци от ранга на Кристо имат смелост да подписват творбите си с малко име, обаче явно съм бил в заблуждение . Е, може би само от прекалена скромност г-жа/г-ца Мария не се е подписала с пълната си титла като например "доцент Мария Иванова от Националния център по заразни и паразитни болести", или "професор Мария Петрова от Института по микробиология при БАН", или пък "Мария Димитрова - разследващ журналист". Достатъчно е едно "Мария" и понеже това така или иначе е уникално и изключително рядко срещано име, всеки ще се сети за кого става дума, нали! Започвам да чета статията и веднага се чувствам удовлетворен, защото на тревожния въпрос в заглавието е даден категоричен и ясен отговор още в първото изречение. При това подплатено с : "Според ново проучване помещенията в тези самолети са много по-мръсни, отколкото повечето от нас си дават сметка" А така, ново проучване! Ама къде е проведено това "проучване", кога е проведено, кой го е провел, къде е публикувано, нещо връзки към източника ... - явно това за г-жа/г-ца Мария са досадни и ненужни подробности, които не си заслужава да се споделят с читателите. ЕЖК*! Или по-точно - ЕМК**! "някои пътници използват масите, като най-удобното място за смяна на памперсите на бебето" Ама верно ли е най-удобното място? Г-жа/г-ца Мария дали някога е пробвала да сменя "удобно" памперси на масичката, или дали е виждала някой друг да го прави? "ако някога ни се случвало да изсипем ядките, които ядем върху таблата за хранене или просто сме я докоснали, е много вероятно да сме погълнали бебешки изпражнения". - аха, любимото занимание на пътниците в самолетите е да си облизват пръстите като пипнат нещо. "Рециклираният въздух в самолетите, макар че се филтрира, е известно, че също е източник на болестотворни бактерии." - а понеже още в заглавието г-жа/г-ца Мария е посочила, че статията е посветена на мизериите, които се случват "в самолетите на нискотарифните компании" , май трябва да предположим, че в традиционните авиокомпании по време на полет екипажът периодично отваря вратите и прозорците за да се проветри хубаво самолетът и да намалее количеството на бактериите. "Възможно ли е човек да се зарази с ебола в самолета?" Тъ-дъ-дъ-дъъм!Тук вече г-жа/г-ца Мария вкарва тежката артилерия. Така де - бебешкото ако, макар и неприятно, е някак си невинно все пак, друго си е Еболата - толкова шум се вдигна през годината, доста хора загинаха, а и смъртта е ужасна и зловеща като в хорър-филм. Доста по-подходяща е за плашило, нали. "Според данните на лимитирани лабораторни изследвания при благоприятни условия вирусът ебола остава " - тук ако пак проявим нездрав интерес къде, кой и кога е провел тези "лимитирани изследвания", вероятно пак ще е проява на лош вкус и излишна дребнавост. ЕЖК*! Или по-точно - ЕМК**! Е, след като прочетохме материала на г-жа/г-ца Мария, вече сме наясно какви опасности крият масичките в самолетите на нискотарифните авиокомпании. А пък може би 90% от пътниците преди полет минават през тоалетните на летището, където пипат 3-4 дръжки на врати, кранчетата на чешмите (ако не са автомат) и т.н., които едва ли са много по-чисти и с по-малко микроби и бактерии от масичките в самолетите, ама нейсе. -------------------------------------- * EЖК - една жена каза ** ЕМК - една Мария каза Редактирано 10 април, 2015 от Фичо 15
tonica Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 ... Иначе , винаги си имам антибактериални кърпички и антибактериален гел в мини опаковки. Мия, трия, пак мия, трия... И аз така, като Монк (от сериала) - постоянно бърша с мокри кърпички. Имам зависимост "обществен транспорт-мокри кърпички". В самолети мия най-много подлакътниците, особено частта, където се слагат дланите, после наред: облегалка, седалка, масичка... В софийски градски транспорт не се докосвам до седалка - е няма такава мръсотия! Грешка - има в Бг влаковете. Там винаги гледам да подложа някакъв шал на облегалката, за да не я докосвам с глава.
Hollywood Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 фб не сменя въздушните филтри, намиращи се в салона. Пълно е с вируси и микроби, но все пак е криза.
stanimir Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 И все пак нека не забравяме , че при все всички мерки и скафандри , дето пазеха Майкъл Джексън накрая докторите го довършиха Нека сме разумни без да се вманиачаваме ! 8
captain_oveur Публикувано: 10 април, 2015 Публикувано: 10 април, 2015 Ако ни четат, ще им дадем идея за нова такса . "Антибактериално почистване на мястото " 10 EUR . Майтап, майтап, ама аз преди 5-6 години проучвах доста сериозно въпроса с антибактериалната ултравиолетова светлина. Мислех да разширя дейността на фирмата си и да предлагам нова услуга - обезпаразитяване на мръсни вещи, предимно на технологични играчки - клавиатури, телефони, такива неща, а също и на детски играчки и съдове Постарах се да изуча темата сериозно - спектърен обхват, механизъм на унищожаване на микроорганизмите, интензитет на облъчването, оптимално разположение на светлинния източник и на движението на флуида (тогава научих, че в оранжериите за цветя водата за поливане се обезпаразитява по този начин, а също и помещенията на производителите на храни). Мислех да правя камера за облъчване Нашето първо хлапе тогава беше на път и сме обсъждали въпроса с жена ми - решихме единодушно, че всъщност бихме му навредили, ако стерилизирахме дрехите му, играчките му, дори стаята му от време на време. Заложихме на старомодното изграждане на имунна система И изобщо зарязах идеята, поради различни причини. Но в нея има хляб. Преди години в Индонезия видях улични UV-пречистватели на вода за пиене - слагаш шишето в камерата, пускаш стотинка и чакаш няколко минути. След това пак там видях да продават UV-уреди за обезпаразитяване на легла, одеяла и подобни неща. Едно ютиеподобно южнокорейско нещо, което отдолу вместо нагревателна плоча имаше UV-лампа и с него обхождаш повърхността. Сега като потърсих, видях, че братята корейци са доразвили темата Та... от дума на дума - ей ги твоите 10 € в тая ми ти прахосмукачка Конкретно по темата... Аз нямам спомен да съм се качвал на мръсен самолет. Но много пъти съм слизал от мръсен, направо освинен самолет. На слизане съм виждал потресаващо освинени седалки. 9
Фил Публикувано: 11 април, 2015 Публикувано: 11 април, 2015 (редактирано) Майтап, майтап, ама аз преди 5-6 години проучвах доста сериозно въпроса с антибактериалната ултравиолетова светлина. Ти им продаде Малкия Мо нали? Признай си! Редактирано 11 април, 2015 от Фичо 1
captain_oveur Публикувано: 22 април, 2015 Публикувано: 22 април, 2015 Този материал е на полски. Но това няма значение. Просто гледайте снимките http://www.fly4free.pl/ci-pasazerowie-samolotow-to-prawdziwy-horror-oto-najgorsze-typy-na-pokladzie/?utm_source=newsletter&utm_campaign=imm&key=Hrzgkc800RuAXAPw&postid=130384 Снимка 9 е моят, ъъъъъ... фаворит А за снимка 10 дори не искам да си мисля 1
Djgeorgie Публикувано: 22 април, 2015 Публикувано: 22 април, 2015 Хигиената си е важна за мен, особено при положение, че съм адски нетолерантен към мръсни места като цяло и постоянно гледам навсякъде да ми е чисто, независимо дали съм в самолет, навън или в къщи. Но се замислих и за нещо друго свързано с хигиената в самолетите. Последните три пъти като летях с България Еър, все така се получаваше, че след това по цяла седмица получавах брутална хрема. Та си мисля, абе тези авиокомпании, изобщо следят ли за пътници, които са видимо болни на полетите и правят ли нещо по въпроса? А от друга страна, изобщо имат ли HEPA филтри на своите машини от България Еър? Най-вероятно трите пъти до сега са били чиста случайност, разбира се, но все пак... Докато се възстановявам тези дни от последният такъв случай се замислих за това, та ми е интересно ако някой има подробно инфо да сподели.
Еmilia Публикувано: 23 април, 2015 Публикувано: 23 април, 2015 Хигиената си е важна за мен, особено при положение, че съм адски нетолерантен към мръсни места като цяло и постоянно гледам навсякъде да ми е чисто, независимо дали съм в самолет, навън или в къщи. Но се замислих и за нещо друго свързано с хигиената в самолетите. Последните три пъти като летях с България Еър, все така се получаваше, че след това по цяла седмица получавах брутална хрема. Та си мисля, абе тези авиокомпании, изобщо следят ли за пътници, които са видимо болни на полетите и правят ли нещо по въпроса? А от друга страна, изобщо имат ли HEPA филтри на своите машини от България Еър? Най-вероятно трите пъти до сега са били чиста случайност, разбира се, но все пак... Докато се възстановявам тези дни от последният такъв случай се замислих за това, та ми е интересно ако някой има подробно инфо да сподели. Възможно ли е да ти е духало от духалката на някой съседен ред? А и аз си мисля, че нямат кой знае какви филтри (или поне не ги почистват/сменят редовно), още повече, че около вентилационните отвори (над прозорците) обикновено има събран прахоляк и се вижда. Май Холивуд го беше снимал, и аз имам снимки някъде. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега