Лидия Публикувано: 15 април, 2015 Публикувано: 15 април, 2015 Отдавна ми се върти тази Куба и някое друго местенце около нея в главата и съм я замислила за догодина живот и здраве Януари/Февруари, че тази година няма вече отпуска. - Рано ли е да се оглеждам за билети? Кои компании освен Аерофлот, Ибериа, Кубана,КЛМ,Томас Кук да следя, като се има впредвид, че летя от Лондон или с удобни връзки от Лондон. - С Мексико по-точно Канкун ли е най- удачният вариант да се съчетае или може ли нещо друго да се включи? - В Канкун как да процедирам да запазя хотел за целият престой там и оттам да обикалям? - За Куба ми се иска да пообиколя Варадеро, Хавана и други местенца интересни но също искам да отида и до Кайо Коко или Ларго... как е най-добре да направя с настаняването, да се базирам някъде и да обикалям да речем с кола под наем или автобус или да разделям по няколко нощувки тук и там и после ако има вътрешен полет до Кайо Коко или Ларго... - Кои авиокомпании летят между Куба и Канкун и кое е по-добре първо Канкун и после Куба или обратно? - Идеи за други места с които може да се съчетае този маршрут? Доста въпроси ми излизат в главата, така че всякакви съвети са добре дошли 2
slujitel Публикувано: 15 април, 2015 Публикувано: 15 април, 2015 Въпросите са много, ще отговарям постепенно, от гледна точка на това, което аз направих. Куба - Варадеро можеш спокойно да го подминеш, ние кацнахме там и се наложи да останем до следващата сутрин, докато се изнесем с първия автобус. Нищо няма там, освен ресорти, дори плажа не е нищо особено. За кайосите, Ларго и Коко, имаш само един вариант, трябва да спиш в скъп хотел в Хавана или във Варадеро, и то поне 3-4 нощувки и от там да те включат в екскурзия, ако решиш така, обади се веднага като се настаниш, т.е. 3 дена по-рано. Има добър автобусен транспорт, може и без кола под наем, но това както решиш. За Мексико - лично аз харесах много повече Мексико сити и това, което видях около него, отколкото Канкун и околностите. 4
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Публикувано: 15 април, 2015 Темата е интересна, поне за мен и се надявам Плами да я държи свежа, защото нали и аз скоро ще си купувам билет за Куба и Мексико 4
Karik Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Относно самолетните билети, миналата година като че ли най-ниски цени намерих през JetAir от Брюксел до Канкук или Варадеро бяха по 400 евро в двете посоки, като добавиш и 100-150 евро София - Брюксел, излиза около 500, но самолетите им са удобни /787/ и имат добри дати. Около началото на май месец им излизат разписанията и цените. За Куба - Варадеро 1 нощувка ако кацаш там, иначе Тринидад, Сиенфуегос, Винялес. Хавана ми хареса страшно много, денонощно се щляехме по улиците. Там поне 3-4 дни си трябват. Спали сме само в casa particulares, което си е еквивалент на квартирите, но с много по-добро обслужване и реално се докосваш поне малко до местните /макар че на който и да кажеш, че си от България и се започват едни големи разговори - всеки който срещнах знае доста за нас/ За Кайо-тата нищо не мога да кажа. А между Мексико и Куба - реално и JetAir летят. 3
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 И ние така в Куба и със същата ак, само, че с тях не може между Куба и Мексико, те летят защотото полета е един, но не продават такъв билет. Ние летяхме с Кубана. Аз се въздържах да пиша за билетите, защото тук има хора, които сигурно ще намерят по-дори варианти и цени от моите. Разсписанието на Jetairfly миналата година излезе на 26 май, аз купих еднопосочни. Брюксел- Варадеро и Канкун - Брюксел. 2
eloena Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Ооо, каква прекрасна тема! Веднага и аз се курдисвам да консумирам информация, че Куба твърде дълго я мечтая и все не стигам до нея, изпуснах всичко автентично! Даже и периода, който съм си определила е точно този. Хайде да дебнем евтини билети. 4
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 Относно самолетните билети, миналата година като че ли най-ниски цени намерих през JetAir от Брюксел до Канкук или Варадеро бяха по 400 евро в двете посоки, като добавиш и 100-150 евро София - Брюксел, излиза около 500, но самолетите им са удобни /787/ и имат добри дати. Около началото на май месец им излизат разписанията и цените. За Куба - Варадеро 1 нощувка ако кацаш там, иначе Тринидад, Сиенфуегос, Винялес. Хавана ми хареса страшно много, денонощно се щляехме по улиците. Там поне 3-4 дни си трябват. Спали сме само в casa particulares, което си е еквивалент на квартирите, но с много по-добро обслужване и реално се докосваш поне малко до местните /макар че на който и да кажеш, че си от България и се започват едни големи разговори - всеки който срещнах знае доста за нас/ За Кайо-тата нищо не мога да кажа. А между Мексико и Куба - реално и JetAir летят. А ти как обикаля в Куба с кола или с автобуси. Тези casa particulares предполагам,че са нещо като guest houses нали? Как ги резервира? JetAir май имат слава с много отменени полети и големи закъснения. Имали ли сте пробеми с тях? Дали няма да я вариант ако се кацне първо на Кайо Коко оттам да започне обиколката?
Karik Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 - обикаляхме с техните автобуси - Viasul . Ако се рентне кола, няма никакъв проблем с карането /няма никакво движение/, имат хубави пътища, автомобилите под наем са основно Kia, но цените са високи доколкото видях. Автобусите са удобни и надеждни /имат проблеми, но са пренебрежими/, разписанието им е сравнително /даже доста/ точно. Проблем е, че има моменти когато се пълнят и трябва да си бърз с билетите. - относно JetAir анулирани полети не мисля, че имат повече от стандартното /или поне аз не знам/, за закъснения - да със сигурност, те са чартърна компания и това е донякъде нормално понеже обединяват полети /примерно Брюксел през Канкун за Варадеро или Пунта Кана през Монтего Бей за Брюксел/. При всички случаи си остави поне 5-6 за следващия полет. - до летището в Кайо Коко летят основно местни авиокомпании и канадски чартъри. Европейски не мисля, че летят. - cassa particulares са подобни на guest house, обикновено са отделни стаи в къщи/апартаменти където си живеят собствениците. Поради факта, че донякъде е регулиран бизнеса и кубинците са изключително гостоприемни, не мога да си представя да се забия в държавен /или испанска верига/ хотел. Определено хранетенето е в paladares /частни ресторанти регламентирани от Фидел, но доразвити от Раул Кастро/ и настаняване в casa particulares. Това е максимално близо до възприятието ми за Куба /макар, че след като си взех песо кубано се разбихме да пазаруваме в местни магазини, да ядем в частни "ресторанти за местни", да се возим на градски транспорт за местни и т.н -Където е безумно по-евтино. Ако мислиш за дестинации - задължително включи Тринидат 4
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Да не бъркате Jetair с Jetairfly? И как ще стигнете до кайо Коко, и след това до острова? На мен повече ми хареса Сиенфуегос.
Karik Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Да не бъркате Jetair с Jetairfly? Да правилно, добре е да се уточним - Jet Airways е напълно различна авиокомпания, тук говорим за Jet Airfly - чартърна компания на Туи Белгия.
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 - обикаляхме с техните автобуси - Viasul . Ако се рентне кола, няма никакъв проблем с карането /няма никакво движение/, имат хубави пътища, автомобилите под наем са основно Kia, но цените са високи доколкото видях. Автобусите са удобни и надеждни /имат проблеми, но са пренебрежими/, разписанието им е сравнително /даже доста/ точно. Проблем е, че има моменти когато се пълнят и трябва да си бърз с билетите. - относно JetAir анулирани полети не мисля, че имат повече от стандартното /или поне аз не знам/, за закъснения - да със сигурност, те са чартърна компания и това е донякъде нормално понеже обединяват полети /примерно Брюксел през Канкун за Варадеро или Пунта Кана през Монтего Бей за Брюксел/. При всички случаи си остави поне 5-6 за следващия полет. - до летището в Кайо Коко летят основно местни авиокомпании и канадски чартъри. Европейски не мисля, че летят. - cassa particulares са подобни на guest house, обикновено са отделни стаи в къщи/апартаменти където си живеят собствениците. Поради факта, че донякъде е регулиран бизнеса и кубинците са изключително гостоприемни, не мога да си представя да се забия в държавен /или испанска верига/ хотел. Определено хранетенето е в paladares /частни ресторанти регламентирани от Фидел, но доразвити от Раул Кастро/ и настаняване в casa particulares. Това е максимално близо до възприятието ми за Куба /макар, че след като си взех песо кубано се разбихме да пазаруваме в местни магазини, да ядем в частни "ресторанти за местни", да се возим на градски транспорт за местни и т.н -Където е безумно по-евтино. Ако мислиш за дестинации - задължително включи Тринидат Мерси, но как си запази тези cassa particulares и как се купуват билетите за автобусите на място в същия ден или предварително?
Karik Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Casa particulares - или през Airbnb или през cuba-junky.com, но някой си имат и собствени страници /примерно тази невероятна къща в Тринидад - http://www.casa-cofradia.com/. Автобусите - Viazul си имат уебсайт и то не лош /http://www.viazul.com/, но не успях да резервирам през тях, не ми приемаше картата и ги купувах на място. 1
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Аз купих билетите през сайта, и го препоръчвам, автобусите бяха пълни и на място може да няма места. 1
stanimir Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 slujitel не ми се рови назад. Колко точно ти струваше билета Варадеро/Канкун в двете посоки като крайна цена ?
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 199 € в посока + 30€ такса, т.е. ние като сме двама по 428 € на човек. 1
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 (редактирано) slujitel не ми се рови назад. Колко точно ти струваше билета Варадеро/Канкун в двете посоки като крайна цена ? Георги Матеев неговия май беше около 130 евро еднопосочен Канкун-Хавана, ама той ще потвърди. Редактирано 16 април, 2015 от Лидия
stanimir Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Израсих се неправилно , но slujitel ме разбра. Имах предвид билета Брюксел - Варадеро / Канкун - Брюксел Знаи добавяме и Канкун-Хавана към сметката !
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Израсих се неправилно , но slujitel ме разбра. Имах предвид билета Брюксел - Варадеро / Канкун - Брюксел Знаи добавяме и Канкун-Хавана към сметката ! Не, добави Хавана - Мексико сити за 200$ и после до Канкун за около 70-80$ (не помня точно). Не пропускайте Мексико сити и наоколо, на мен повече ми хареса от Канкун и наоколо. Я да взема да ви кача малко снимки 3
AlexandraKo Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Не, добави Хавана - Мексико сити за 200$ и после до Канкун за около 70-80$ (не помня точно). Не пропускайте Мексико сити и наоколо, на мен повече ми хареса от Канкун и наоколо. Я да взема да ви кача малко снимки Хайде, де, чакамеее
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 Не, добави Хавана - Мексико сити за 200$ и после до Канкун за около 70-80$ (не помня точно). Не пропускайте Мексико сити и наоколо, на мен повече ми хареса от Канкун и наоколо. Я да взема да ви кача малко снимки Да, да снимки- супер Така да обобщя аз какво разбрах, Брюксел- Варадеро и Канкун - Брюксел с Jetair 428 евро на човек, Хавана- Мексико Сити - 200 долара на човек? с Кубана и Мексико Сити-Канкун - 80 долара на човек с Кубана? За къде имаш впредвид около Мексико Сити?
stanimir Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Благодаря направих си някаква сметка : Полети Европа-Куба/Мексико-Европа 430 евро Хавана - Мексико Сити и до Канкун за около ги слагам грубо 300 евро с трансферите. София-Брюксел-София полети + 2 нощувки + трансфери около 150 евро. Крайна цена : 880 евро или по-коректно е 580 евро Европа-Америка-Европа , щото логистиката на място е отделно. Остава да видим ще има ли нещо по-добро 3
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 (редактирано) Еха много страхотни снимки Вие и някакъв парад ли сте улучили? Благодаря направих си някаква сметка : Полети Европа-Куба/Мексико-Европа 430 евро Хавана - Мексико Сити и до Канкун за около ги слагам грубо 300 евро с трансферите. София-Брюксел-София полети + 2 нощувки + трансфери около 150 евро. Крайна цена : 880 евро или по-коректно е 580 евро Европа-Америка-Европа , щото логистиката на място е отделно. Остава да видим ще има ли нещо по-добро Освен ако няма ето такъв приятен шок http://www.fly4free.com/wow-cuba-havan-from-spain-from-162-eur/ Редактирано 16 април, 2015 от Лидия
slujitel Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Всички билети ми излязоха 3000лв. за двама. Една нощувка в Шарлероа за 15€, с малко разправии с Аирбнб, обаче нощувката включваше и вечеря. На отиване трябваше да се чекираме в 3,30 и нямахме нощувка, спахме на летището. Отидохме към 22,00 часа и си стояхме там. Общо цялото пътуване ми излезе 4500 лв. за двама. Лидия, някакъв фестивал беше, но така и не разбрах точно какъв. Тези скелети ги имаше във всички магазини за сувенири, явно имат някаква голяма роля в обичаите им, но не можах да изровя информация, някой ако знае, да каже. Случихме празник, една неделя преди католическия великден. Да, да снимки- супер Така да обобщя аз какво разбрах, Брюксел- Варадеро и Канкун - Брюксел с Jetair 428 евро на човек, Хавана- Мексико Сити - 200 долара на човек? с Кубана и Мексико Сити-Канкун - 80 долара на човек с Кубана? За къде имаш впредвид около Мексико Сити? Ходихме до Куернавака и Таско и Теотихуакан, това последното за нищо на света не го пропускайте, още повече, че е само за 15 лв. заедно с таксата за вход. 5
Лидия Публикувано: 16 април, 2015 Автор Публикувано: 16 април, 2015 Всички билети ми излязоха 3000лв. за двама. Общо цялото пътуване ми излезе 4500 лв. за двама. Това е супер цена според мен, вие кога точно сте ходили? Много ще ми е интересно, ако напишеш по подробно пълната ви програма, смятам,че ще е от голяма полза за всички,които сме се запътили натам 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега