Прескочи до съдържание

Куба и Мексико и друго място може да се включи

Лидия

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз също съм изненадан от разходите. В моя вариант го виждам нещо като три седмици от които двете в Мексико.

Публикувано:

Ауууу, какви красиви снимки :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ама много красиви! С какъв апарат снимаш, много съм впечатлена! :)

Защо не спретнеш едно пътеписче, виж колко хора се интересуват от тези места. Ама и с още снимки, моляяя!

Публикувано:

На 12 .03 излетяхме за Брюксел, на 13 за Варадеро, на 21 от Хавана за Мексико сити, на 25 за Канкун, на 30 за Брюксел, пристигнахме на 31 и на 01 .04 пристигнахме в София. Алекс, чак съм изненадана, че ми хареса снимките, аз снимам с евтин апарат Канон и не ги обработвам. Чак ме беше срам да качвам снимки, като знам тука какви шедьоври качват.

За пътепис, не знам, едва ли, но тук ще кажа каквото знам и ще качвам снимки. То като си вземете билети и започнете подробно да се организирате темата ще се развие.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Програмата
12.03 полет до Брюксел, цял ден разглеждане на Брюксел.
13.03 полет до Варадеро
14.03 автобус до Тринидад
15.03 Аавтобус до Сиенфуегос
16.03 Сиенфуегос
17.03 автобус до Хавана
18, 19, 20.03 Хавана
21.03 полет до Мексико сити
22.03 Куернавака и Таско
23.03 Теотихуакан
24.03 Мексико сити
25.03 полет Канкун
26.03 Тулум, плаж на Акумал
27.03 Чичен Итца
28.03 Канкун
29.03 Плая дел Кармен
30.03 полет до Брюксел, пристига на 31.03, влак до Шарлероа, разглеждане след обяд на града, нощувка и на 01.04 полет до София.

Редактирано от slujitel
  • Харесвам 8
Публикувано: (редактирано)

Sluji- и на мен много ми харесаха снимките ти! Задобряла си, браво!

Редактирано от Травеолани
Публикувано:

Горещо препоръчвам на всички, които ще ходят в Куба да си наемат кола за пътуването из страната. Виазулите наистина не са скъпи и са удобни, но преживяването с колата е съвсем друго и си заслужава.

• Харесвам 3
Публикувано:

И аз следя темата с интерес :) че сега съм на вълна Куба и така ми се ходи, но ще е евентуално февруари/март догодина. Айде чакам още снимки, пътеписи, идеи, мнения......

Публикувано:

В настоящата промоция на KLM има Хавана от София на 698 евро с много дати до октомври.

Не е евтино , но ми се струва прилично с оглед бързите прекачвания в Амстердам.

Публикувано:

Да, обаче, ако ходиш в Мексико, това означава да влезеш 2 пъти в страната. Т.е. 2 такси за напускане по 25 cuc и 2 туристически карти по 15$. По добре изчакай Jetairfly. Ако е само Куба..

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз в Кубинската група. Януари/Март 2016. Да се включа и с една снимка от плажовете на Хавана

attachicon.gifPICT0050.JPG

Вие къде в Куба сте били? Да се включиш с някое съветче?

Публикувано:

Ние бяхме само в Хавана и един ден ходихме до Гуама. Иначе на плаж Санта Мария (от снимката). Има туристически автобуси от центъра хотел Inglaterra. На 20-тина километра източно от града. Цена на билета 5 CUC на човек цял тур (важи за деня). Спира и на крепостта.

• Харесвам 2
Публикувано:

В Мексико не съм била и не мога да помагам, но в Куба бях 20 дена. Маршрутът ни беше 5 дена в Хавана, 1 ден Лас Терасас и Винялес, 2 дена Мария Ла Горда, 2 дена Плая Ларга, до Залива на прасетата и 1 ден Гуама. После Сиенфуегос и 3 дена Ла Бока, до Тринидад, 1 нощувка Холгуин и 2 дена в Баракоа, 1 ден в Сантяго. Горе долу пълна обиколка на острова.

• Харесвам 6
Публикувано:

Още едно предложение за Хавана - Аквариума. Намира се в Мирамар и се ходи с градски транспорт. Ако отидете преди обяд ще видите представлението на делфините и морските котки. Може да получите и целувка :)

post-2917-0-65637700-1429590501_thumb.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:

Служител, прочетох пътеписа. В частта за Мексико има много полезна информация, която някой ден може да послужи :) , но за Куба съм много изненадана. Имам чувството, че сякаш си била в друга Куба, различна от тази, която аз видях. Не знам дали причината е, че престоя ти е бил кратък или има друга, но впечатленията ни са коренно различни. За мен тази държава е една от най-хубавите дестинации, които съм посещавала и определено голяма заслуга за това имат хората. Кубинците са готини, образовани, интелигентни, топли, ако малко ги опознаеш не може да не ги харесаш. Пазя много хубави спомени от тях. Например хоста ни в Хавана е единственият от всички, които сме имали, който при тръгването ни настояваше да му пишем, когато пристигнем в София, за да знае, че всичко е минало нормално. Беше го грижа, без да ми е никакъв. Помня също и семейството в Калетон - Даями и съпруга й, имах тежка алергична реакция, заведоха ме на лекар, после в аптеката и единствените пари, които платих бяха някакви стотинки за лекарствата. Пълна съм с подобни истории от контактите ми с местните. Единственият ни опит от градския транспорт също е забавен. Пътувахме към музея на Хемингуей в Хавана и нямах никаква идея къде трябва да слезем, само че се пътува около 45 мин. След около половин час реших, че е време да поразпитам в претъпкания автобус. Та почнах с човека до мен, не знаеше, другия до него също и преди да съм започнала да се притеснявам последва нещо интересно, пътниците сами започнаха да се питат един друг и най-накрая на около 2 метра от мен един ми кимна утвърдително. Имай предвид, че грам испански не знам, а кубинците - английски. Разбрахме се, когато дойде спирката ми я посочиха и нямах грижа изобщо. Друг е въпросът, че пътувахме безплатно, защото не бях проверила как и какво се плаща, а шофорът ни пусна без пари и така. :) В личната ми класация кубинците са най-готините хора и отстъпват само на йеменците. А сред хубави хора и моите впечатления от страната винаги са силно положителни. :)

• Харесвам 17
Публикувано:

охх мерси Tedy за хубавия коментар, че тези дни прочетох доста отрицателни и бях почнала да се замислям дали скоро ще ида до Куба, или пък е по-добре да я оставя за някой ден в живота, след всички останали страни...  :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Напълно съм съгласен с Теди. Ние бяхме в Куба за две седмици през 2011г. и това със сигурност е най-хубавата ни ваканция. Карибската природа, музиката, ромът и пурите, в съчетание с кубинския манталитет и сякаш замрелият през 60те години живот правят тази дестинация наистина уникална. А кубинците са най-гостоприемните и готини хора според мен - дружелюбни, сърдечни и открити. Ние се наслаждавахме на всяка секунда там. Затова и на мен ми се вижда странно когато прочетох тук, че някой бил едва ли не умрял от глад (при положение, че там можеш да преяждаш с омари за жълти стотинки), бил тормозен от полицията или милицията (туристът там е издигнат на пиедестал), от просяци и викачи (достатъчно е едно "Но но грасиас") и т.н. Това ми изглежда толкова невероятно, че започвам да се чудя дали не става дума за някоя друга държава.

ПС. Отдавна се каня да напиша един пътепис за нашето пътешествие, но все не ми остава време да отделя няколко часа затова.Ще взема тия дни да се хвана по-сериозно...

• Харесвам 5
Публикувано:

охх мерси Tedy за хубавия коментар, че тези дни прочетох доста отрицателни и бях почнала да се замислям дали скоро ще ида до Куба, или пък е по-добре да я оставя за някой ден в живота, след всички останали страни...  :)

Бях там преди 3г., съмнявам се, че хората са се променили за това кратко време. Виж други неща може и да са по-различни сега.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам, Теди, не мога да ти отговоря. Ние бяхме 1 седмица, и съм доволна, че не трябваше да стоя по-дълго време, щях да полудея, от тук си тръгнах с огромно желание. В никоя страна до сега не съм се чувствала така. Хората сме различни, можеби просто това не е моята държава, може да сме нямали късмет. Виж Мексико е моя свят.

Публикувано:

Това за полицията съм го чела, как спирали колите под наем и муфтели рушфети. За 15 дни по шосетата единствения полицай, който ни спря беше в Гуантанамо, не бяхме спрели на знак СТОП. Влади се измъкна, че не знаел пътя и човека ни съпроводи до края на града, за да ни покаже пътя за Сантяго, без да вземе пари разбира се.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да кажа на просяка но но грасиас? За какво да му благодаря, че върви след мен и ме дърпа? Та по този повод да ви питам, че много се чудех, как така има просяци по улиците? Нали е социализъм, едно време ние като бяхме, нямаше нито един просяк, милицията ги прибираше? Ааа, и 3 годишно момиченце вървеше след мен за монеда, май го бях споделила в друга тема, това на какво прилича, на това ли си учат децата?

Публикувано:

Виж, slujitel, далеч съм от идеята да критикувам теб, възприятията ти или начинът ти на пътешестване. Но като цяло си мисля, че човек трябва да бъде отворен към местата, които посещава и да възприема хубавото, а не грозното там. В крайна сметка във всяка чужда държава има много хубаво, стига да поискаш да го видиш. А в Куба има наистина много положителни неща, при това такива, каквито другаде по света не можеш да откриеш. Именно това, че не прилича на Канкун, Хургада или Хавай правят Куба уникална и екзотична. Просяци има навсякъде - от Монако и Париж до Ванкувър и Владивосток, въпросът е до каква степен ще им позволиш да повлияят на цялостните ти впечатления от едно място.

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.