Прескочи до съдържание

Промени и отказани полети на Cebu Pacific

Препоръчани мнения

Сега остава въпросът: ще успеем ли да стигнем за 4 часа от едното дубайско летище до другото? И то даже часовете не са 4, защото трябва да сме на летището...колко беше, 2 часа по-рано? Ако и Уиз закъснеят малко, вечеее, закъсвацията ще е пълна!

Според мен единственият наистина реалистичен вариант ви е такси. Иначе всичко друго е прекалено рисковано...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Очаквано, смениха и моя полет до Манила на 20.10.15 г. по най-неудачния за мен начин - намалиха ми престоя във Филипини с ден, за сметка отново на Дубай, който всячески исках да избегна. Още повече, че и аз имам полет с Air Asia за деня на пристигането /трябваше да е 21.10./. Него мога да го сменя без такса, защото те вече самоволно го преместиха с час напред. Писах на Cebu, на мейла, който macflan посочи, с молба да ми преместят полета за предния ден /19.10.15 г./ вместо на 21.10. Сега остава въпросът: ще успеем ли да стигнем за 4 часа от едното дубайско летище до другото? И то даже часовете не са 4, защото трябва да сме на летището...колко беше, 2 часа по-рано? Ако и Уиз закъснеят малко, вечеее, закъсвацията ще е пълна!

Аз не посмях да рискувам толкова много и да летя в същата вечер, в която кацам и в Дубай

• Харесвам 1
Връзка към коментар

От едното до другото летище с такси би ви излязло 225АЕД и 45мин. Има и директен автобус между двете летища F55 (с няколко спирки, може и само една да беше на Ibn Batutta metro station) , пътува час и нещо съответно тръгва на всеки кръгъл час от спирка пред самия терминал, където каза Уиз, билетчето е 4 дирхама.

Редактирано от silvia_b
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Според мен единственият наистина реалистичен вариант ви е такси. Иначе всичко друго е прекалено рисковано...

И аз май стигам до този извод. Тъпото е, че такситата от летищата имат 50 дирхама първоначална такса и така ще ми се върже по-скъпо от билета до Манила :) Ще проуча варианти как можем да мръднем някъде в страни от летището и от там да вземем такси. Иначе, в упътванията на Гугъл пише, че пътят с градски транспорт е час и половина, като от опит знам, че Гугъл знае и точното разписание на рейсовете. Ако Уиз не закъснеят, може и да се пробваме.

Аз не посмях да рискувам толкова много и да летя в същата вечер, в която кацам и в Дубай

Предпочитам този вариант, пред 2 нощувки в Дубай, а на връщане още две. При първоначалният полет беше планувано,  да изкараме нощта на летището, което щеше да е мнооого уморително. Дано всичко е наред, но ме е страх, че предстои и зимно разписание на Уиз.

Връзка към коментар

Има ли хора, на които още не е сменен някой от полетите.Че на мен , ако стане на връщане -горя яко...

И каква е тази тяхна политика за смяна на някакви часове и евентуално 1 ден. Дали искат да ни откажат да пътуваме и така промоциите да се разкарат, или нещо друго, което не разбирам..

Чакам мнение на всякакви хора, и на такива , които са в час , като Големия Мак.

Връзка към коментар

И аз май стигам до този извод. Тъпото е, че такситата от летищата имат 50 дирхама първоначална такса и така ще ми се върже по-скъпо от билета до Манила :) Ще проуча варианти как можем да мръднем някъде в страни от летището и от там да вземем такси. 

То летището си е направо в нищото и може би чак на Ibn Batuta да може да хванете другио такси.

Нещо послъгват, нито една такава комбинация не видях.

Имаше когато ги разглеждах в събота (тогава излезе промоцията) , но пък полетите до Манила вече бяха скъпи.

Връзка към коментар

От едното до другото летище с такси би ви излязло 225АЕД и 45мин. Има и директен автобус между двете летища F55 (с няколко спирки, може и само една да беше на Ibn Batutta metro station) , пътува час и нещо съответно тръгва на всеки кръгъл час от спирка пред самия терминал, където каза Уиз, билетчето е 4 дирхама.

Силви, извинявай, че ще те поправя, но го правя за да не си помисли някой, че наистина има автобус между двете летища. Такъв няма. Ф55 пътува  само от летище Ал Мактоум до метро станция Ибн Батутта и обратно.  Цената на билета е 5 дирхама, толкова ще Ви се таксува и нол картата. С такси няма да имате проблем да стигнете от едното летище до другото за тези четири или два часа. Същото / за два часа / спокойно ще можете да направите и с метрото от метро станция Ибн Батутта до двете метростанции на  Dubai International Airport . Те са на първи и трети терминал, затова  е добре да знаете от кой терминал е полета Ви. :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Силви, извинявай, че ще те поправя, но го правя за да не си помисли някой, че наистина има автобус между двете летища. Такъв няма. Ф55 пътува  само от летище Ал Мактоум до метро станция Ибн Батутта и обратно.  Цената на билета е 5 дирхама, толкова ще Ви се таксува и нол картата. С такси няма да имате проблем да стигнете от едното летище до другото за тези четири или два часа. Същото / за два часа / спокойно ще можете да направите и с метрото от метро станция Ибн Батутта до двете метростанции на  Dubai International Airport . Те са на първи и трети терминал, затова  е добре да знаете от кой терминал е полета Ви. :)

Roje, радвам се, че се появи и благодаря за успокоението! За червената линия на метрото говорим, нали? А на летище Ал Мактоум има ли къде да се зареди нол карта, а ако не, от къде  се купуват билети за рейса? 

И не на последно място, искам да се извиня на модераторите, че оспамих темата  Cebu! :blush: 

Връзка към коментар

Има офис на летището за Nol карти. Без карта билети си купувате директно в автобуса. Ако на връщане искате да си вземете депозита за картата това не е възможно на летишето , а само на спирка на метрото -примерно Ibn Batuta преди да си хванете F55 към летището , хитряги са арабите ;)

От Ibn Batuta има само една линия на метрото точно която ви трябва.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте! Ето развитието на случая, бях толкова уверена, че ще ми сменят полета без да се опъват, че вече се затръшках как ще хвана самолета, а то се оказа, че сложих каруцата пред коня. Мога да схвана, че с две думи ми казват, че няма да я бъде моята, но английският ми не е толкова добър, че да разбера в детайли какво например значи "повторна резервация в рамките на един месец, без такси". По-конкретно, цената ще е тази, която в момента е на сайта за тези дати, или? Ще бъда благодарна, ако някой ми разясни какви са ми опциите от тук нататък, като да ми връщат парите не е вариант. 

Dear Sir/ Ma'am,

Our apologies for the cancellation of 5J7945 20OCT , the reason is due to SCHEDULE REALIGNMENT. As carrier, we may change or reschedule any flight where we reasonably consider to be justified by circumstances beyond our control or for reasons of safety or security. Given this, we have options that our affected passenger could take which will at least minimize or eradicate the inconvenience:

Rebooking – up to 1 month without any charges. For roundtrip flight, same number of days must be followed. Please see our website for your reference of the exact flight details that will fit your schedule

Travel fund – without any charges (may use up to 90 days based on the date of creation). (Except for Korea Flights)

Full refund – *For bookings made via credit card, the amount shall be credited back to your account minimum of 10 banking days.  However, the actual cutoff for the 'credit-back' to your account will depend on your issuing bank. You may coordinate with your issuing bank for credit back concerns or inquiries.*

To clarify are you requesting to move the flight to 5J7945 19OCT DXBMNL ETD 2310H-1140H+1?

Please do let us know which option you would like to take. We can only rebook your flight once without any charges. But please be advised that our rebooking is subject to seat availability.

Kindly advise us up to 4hrs before your flight so we may rebook your flight subject to availability.

Връзка към коментар

Снощи и аз се сетих, че ви заблудих с автобус Ф55. Не си спомнqм номера , но между 2те летища има със сигурност автобус, защото ние изпуснахме ф55 до Ибн Батута и следващия беше след 1 час. Имаше други автобуси , питахме шофьора на един до къде ходи, да стигнем до някъде все пак за 1 час вместо да висим на летището и той каза, че ходи до другото летище, където има метро. И така се повозихме с него, после с метрото наобратно до където трябваше да стигнем, отне доста повече време и беше по-добре да чакаме 1 час Ф55, но това е друг въпрос. Ще се опитам да намеря кой номер беше автобуса.

Редакция: Ако е както казва Мари поради ремонт, по-добре да не се разчита на този автобус, защото наистина в сайта на градския транспорт няма официално такъв.

Редактирано от silvia_b
Връзка към коментар

Rebooking – up to 1 month without any charges. For roundtrip flight, same number of days must be followed. Please see our website for your reference of the exact flight details that will fit your schedule

Travel fund – without any charges (may use up to 90 days based on the date of creation). (Except for Korea Flights)

Full refund – *For bookings made via credit card, the amount shall be credited back to your account minimum of 10 banking days.  However, the actual cutoff for the 'credit-back' to your account will depend on your issuing bank. You may coordinate with your issuing bank for credit back concerns or inquiries.*

To clarify are you requesting to move the flight to 5J7945 19OCT DXBMNL ETD 2310H-1140H+1?

Please do let us know which option you would like to take. We can only rebook your flight once without any charges. But please be advised that our rebooking is subject to seat availability.

Kindly advise us up to 4hrs before your flight so we may rebook your flight subject to availability.

Първата опция е да ти променят безплатно резервацията, като датите могат да варират в рамките на един месец. Това, което ми е чудно е, че за двупосочни билети трябва да се спази същия брой дни?!?  For roundtrip flight, same number of days must be followed Тоест, ако това е така трябва да си промениш и полета за връщане?!? За по-сигурно можеш да ги питаш дали може да ти сменят безплатно датата само на първия полет, а втория да не се променя. 

Втората опция е да ти отпуснат кредит за пътуване, който да ползваш в рамките на 90 дни (не важи за полети до Корея). Мисля, че не те устройва.

Трета опция е да ти върнат парите, но и това не те устройва. 

To clarify are you requesting to move the flight to 5J7945 19OCT DXBMNL ETD 2310H-1140H+1? Тук те питат дали искаш да се преместиш на полет 5J7945 излитащ от Дубай на 19 Октомври и те молят да ги уведомиш коя опция искаш да ползваш. 

А иначе засега на мен не са ми отменили нищо и дано не отменят (летя Юли месец, може би в тогавашното разписание няма промени), защото току-що приключих с Air Asia и не ми се занимава с всичко отначало.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

To clarify are you requesting to move the flight to 5J7945 19OCT DXBMNL ETD 2310H-1140H+1? Тук те питат дали искаш да се преместиш на полет 5J7945 излитащ от Дубай на 19 Октомври и те молят да ги уведомиш коя опция искаш да ползваш. 

А иначе засега на мен не са ми отменили нищо и дано не отменят (летя Юли месец, може би в тогавашното разписание няма промени), защото току-що приключих с Air Asia и не ми се занимава с всичко отначало.

Ооо, много благодаря! Дано да е така. Аз точно това поисках, да пътувам на 19-ти, но доколкото разбрах ми отказаха.

Връзка към коментар

Аз да попитам тези от вас, които имат променени полети - получихте ли си всички съобщение по е-mail за промяната?.
Че вземи да ми става леко досадно всеки ден да проверявам на сайта на Cebu дали не са ми променили някой от 4-те полета :rolleyes:

Връзка към коментар

На нас ни промениха само два и то с по 15 минути, пратиха мейли и освен това и ни звъняха по телефона. Не че после не закъсняха с по час, но упорито настояваха да сме уведомени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Ей,много упорити излязоха...тези филипинци...3 пъти им писах ( връщах  RE на имейлите, за промяна на полета), че

-ми нарушават графика,

-отпуската,

-финансово ме ощетяват,

-объркват ми връзките за други полети и т.н,

и им искам компенсация за това -да ми включат храна за двупосочния полет.

...а те Не...Не...Не..

постоянно ми предлагат трите стандартни варианта- ребукинг, рерутинг и връщане на парите...които не ме устройват..

още не съм натиснал бутона "accept" , че съм съгласен с промяната на полета...ама де ша ида?

Връзка към коментар
  • 4 години по-късно ...

Купила съм 4 билета с моя email,  отделни билети, купени на различни дати. Вчера получих мейл за моя билет, че е сменен втория полет (Сингапур - Бохол , с междинно кацане в Манила), има си опции за канселиране и пребукване , всичко нормално. Обаче за останалите три билета не съм получила мейл, вече 24 часа минаха, в сайта резервацията им стои потвърдена с новия полет, който не ни устройва. Писах на съпорта, който е отчайващ и въобще не мисля, че ще ми отговорят. Да се притеснявам ли или все пак има надежда да ми пратят мейл за пребукване/канселиране? И изобщо какво друго мога да направя? Има един сутрешен полет, за който половина се пребукнахме, не ми се иска половината група да остава с вечерния полет и да се загубим деня във висене по летището...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.