Прескочи до съдържание

Практически въпрос: дестинацията не е налична


Препоръчани мнения

Имам следния практически въпрос, който не е свързан с конкретни самолетни билети и търсене на определена оферта. (все още)

 

Имаме следния случай: искаме да летим от точка А до точка Б. В масовите търсачки като kayak.com, skyscanner.com и т.н. излиза полет, който е на (да речем) Qatar Airways с 2 прекачвания - в Доха и Хонг Конг. И трите полета са изпълнявани от Qatar Airways, показани са съответните номера на полетите и всичко.

 

Искам да вляза в официалната страница на Qatar Airways и когато задам  From: точка A и се опитам да избера To: точка Б  тя не е налична като възможен избор. Защо ?

 

Ако обаче опитам да избера From: Doha  To: точка Б, тогава е възможно и полета се показва. 

 

Същия ефект може да се наблюдава и със Singapore Airlines с прикачвания в Истанбул и Сингапур, но тогава точка А в официалната им страница изобщо не е възможна като избор (София).

 

Предполагам аз изпускам нещо, но ще съм благодарен ако ми разясните ситуацията.

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

Ами, с прости думи - в търсачката на страницата (или понякога - само в локализираната версия на страницата), не е заредена тази тарифна двойка: София - Танганайка, например.

Най-лесно можеш да заобиколиш ограничението като потърсиш "мулти-сити" полет, с първа отсечка А-Х, и втора - Х-Б, като Х е първата или втората междинна точка. Даже те съветвам да го правиш и в двата варианта, защото понякога излизат странни ценови разлики ...

Разбира се, трябва да въведеш точно датите, които си видял в пълния маршрут, иначе цената ще стане съвсем различна, защото ще включва стоп.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Защото нямат нито директен, нито кодшер полет от/дотук, явно. Или, с други думи, не очакват някой да ползва техни услуги от/до София.

Въпреки това, имат представителство тук, които са изключително любезни и услужливи хора.

Връзка към коментар

При iberia.com е същата работа от години. Ако се сложи изходна точка Мадрид, Брселона или дори Тенерифе излиза София за крайна точка, но обратно не! С мулти-сити  същo не може..

Връзка към коментар

Абе добре, че има third party сайтове, дето дават по-големи отстъпки от сайта на компанията, че тая Иберия отдавна ме дразни. Ама е горе-долу разбираемо, след като не летят до София прехвърлят София - Мадрид на Бг Еър и айде.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.