maialearrosto Публикувано: 18 април, 2015 Публикувано: 18 април, 2015 Бонджорно, дружина! Верен на разбирането, че диетата отслабва силата на мъжа и сочността на жената, съм се насочил към прочутата Рощилиада, фестивала на сръбското скараджийско изкуство в Лесковац. За тази година е планиран в края на август. Всичко по-интересно като хотели и къщи за гости, йебига, е заето. Много внимателно си прочетох магеланското домашно http://magelanci.com/topic/952-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8%D1%88/ Та ако има брат или сестра, нощували наскоро во Нишко и Лесковачко, дали не биха искали да споделят за нормално и чисто, може и без екстри, място за пренощуване, за което предварително ще да им благодаря. 2
ttelena Публикувано: 19 април, 2015 Публикувано: 19 април, 2015 Моя колежка беше скоро в Ниш и ми препоръча хотел Krevet & Dorucak-e-mail:krevevet_dorucak@yahoo.com.Намира се в центъра . 1
Георги Публикувано: 19 април, 2015 Публикувано: 19 април, 2015 Да ти кажа, няма какво да го мислиш толкова. В Ниш имаше страшно много варианти, на абсолютно прилични цени, гледахме места с висок рейтинга в букинга. Ние спахме в ей това: http://www.booking.com/hotel/rs/main-street-apartments.html?aid=368032 но избора ни се обуславяше от нуждите да имаме паркинга под ръка, да сме близо да пием по бира в града като пристигнем вечер, за точната бройка хора, както и лесно да си тръгнем на другата сутрин. При теб предполагам нуждите може да са различни
maialearrosto Публикувано: 19 април, 2015 Автор Публикувано: 19 април, 2015 Да ти кажа, няма какво да го мислиш толкова. В Ниш имаше страшно много варианти, на абсолютно прилични цени, гледахме места с висок рейтинга в букинга. Ние спахме в ей това: http://www.booking.com/hotel/rs/main-street-apartments.html?aid=368032 но избора ни се обуславяше от нуждите да имаме паркинга под ръка, да сме близо да пием по бира в града като пристигнем вечер, за точната бройка хора, както и лесно да си тръгнем на другата сутрин. При теб предполагам нуждите може да са различни Благодаря ти, дете мое... Що пък да не го взема... 1
Георги Публикувано: 19 април, 2015 Публикувано: 19 април, 2015 Благодаря ти, дете мое... Що пък да не го взема... Ми давай смело, апартаментчетата бяха чисти и подредени и на супер място За паркинга да добавя, че не е безплатен, но просто собственика го плаща от неговия телефон, малко като нашите сини/зелени зони. Та, ако има предпочитания да е цял ден колата там може и да е проблем, ние като бяхме просто ни пита към колко часа смятаме да тръгваме до другата сутрин за да го плати и така 1
silvia_b Публикувано: 1 юли, 2015 Публикувано: 1 юли, 2015 Повдигам темата да питам логистично добре ли е да се спи в Ниш при положение, че трябва да се иде до Лесковац и после кой ще кара колата на обратно ? Или има някви градски/междуградски автобуси, маршрутки...? Самия фестивал в центъра на града ли е или на някакви извънградски поляни ?
kakadu Публикувано: 1 юли, 2015 Публикувано: 1 юли, 2015 Само да вметна, че миналата година водачите на всяка, подчертавам всяка кола на излизане от Лесковац се проверяваха за алкохол. Така, че умната... Всичко е в центъра. Една голяма улица се затваря и почва веселбата. 1
silvia_b Публикувано: 1 юли, 2015 Публикувано: 1 юли, 2015 Значи нощувка в Лесковац е по-добре, точно защото инак някой трябва да не пие. Аз разбрах за 29-30 август, но не съм сигурна дали не продължава и до следващия уикенд 5-6 септ.
adreno Публикувано: 2 юли, 2015 Публикувано: 2 юли, 2015 Само уикенда е - последния за август, както традицията повелява 1
Krum4ov Публикувано: 2 юли, 2015 Публикувано: 2 юли, 2015 Аз ходих веднъж и си спах в колата пред едни блокчета точно до фестивала. Други приятели спаха до нас на спални чували и не е имало никакъв проблем.
Пътувко Публикувано: 2 юли, 2015 Публикувано: 2 юли, 2015 Задължителна предварителна подготовка: не яжте поне два-три дни преди това Наистина проверяват всяка кола на тръгване за алкохолец, така че зависи какви са ви приоритетите. Има сръбски цигански оркестри, затварят главната улица, може да минете през едно музейче на центъра ...за нощувка има варианти и на място, но няма да са останали вероятно от добрите 2
temporary Публикувано: 11 август, 2015 Публикувано: 11 август, 2015 Тази година май е обявен от 31 август до 6 септември ... някой с повече информация относно датите?
aikula3d Публикувано: 11 август, 2015 Публикувано: 11 август, 2015 Тази година май е обявен от 31 август до 6 септември ... някой с повече информация относно датите? Точно това са датите тазгодишната росштилияда,ще бъде открита от една от известните поп групи на бивша Югославия - "Piloti", вторник ще са звездите на Пинк (това е за хора които си падат по чалга,аз лично не съм от тях),в сряда са група "Van Gogh"(която аз лично харесвам),а четвъртак е резервиран за Мирослав Илич. Дано да съм ти бил полезен 1
temporary Публикувано: 11 август, 2015 Публикувано: 11 август, 2015 Надявах се да е уикенда 29-30 август ... но уви ... ще се пътува за уикенда 5-6 септември. 1
dancho_kolev Публикувано: 16 август, 2015 Публикувано: 16 август, 2015 (редактирано) Здравейте съидейници, Понеже ще ходим на Рощилиадата на 5-ти септември, имам питане: Ясно е, че динари и евра вървят, но български левове вървят ли! Редактирано 16 август, 2015 от dancho_kolev
ECC Публикувано: 17 август, 2015 Публикувано: 17 август, 2015 На 6-ти септември мислех и аз да мина оттам,защото така или иначе ще пътувам през Сърбия на път за България.Вчера ме разубедиха-било си най-обикновена чалга-кебапчийница.
Krum4ov Публикувано: 17 август, 2015 Публикувано: 17 август, 2015 Зависи от гледната точка. Ако обичаш да ходиш само на изискани ресторанти с класическа музика, може и така да се определи. В случая е фестивал на сръбската скара. Сръбската музика е логично, че ще е преобладаваща. Колкото до скарата. Ами там се събират майстори месари от цяла Сърбия и правят всякакви неща на скара, плескавици, вешалици и т.н., та чк до цели агнета на чевермета. Не са някакви си кебапчета с 2% месо и останалото соя. Там всеки гледа да направи най-вкусната храна, а не да има най-голяма печалба. Има и награда, която се отсъжда на най-добрите майстори. Освен това има маси и столове, където направо можеш да си седнеш и да си поръчаш примерно един килограм месо с бира или ракия и си е перфектно, а може и да си вземеш нещо и да го ядеш на крак. Та чалга-кебапчийница никога не бих го нарекъл. 5
bay_kolio Публикувано: 17 август, 2015 Публикувано: 17 август, 2015 Аз пък да ви кажа не очаквайте кой знае какво от Културния фестивал на плескавицата. Това се отнася за не ходилите още. Това си е един вид нашенски събор. Бира с кебапчета и дандания. Нивото на скарата там е доста посредствено, масово български автобуси, мърсотийка , чалгийка и ретро соц. Всичко което ще ти предложат от шатрите е "Квалитет" ама ... Хубавата страна е че те нямат ментета като тук, каймата е месо, сиренето мляко. Ние го посетихме преди две години и повече няма да го сторим. Има доста по - добри места за ценителите на скарата.
silvia_b Публикувано: 17 август, 2015 Публикувано: 17 август, 2015 Еееее, много лошо ме разколебахте. Представях си някакви гурме скари. Току-що прочетох и един пътепис , в който се казва , че става голямо задръстване на Калотина. Запазила съм 5 стаи за момента и се зачудвам дали да не идем без нощувка. Толкоз панаир и навалица и 80лв за двойна стая дали си струва.
Щастливеца Публикувано: 17 август, 2015 Публикувано: 17 август, 2015 Не се разколебавай грам. Няма да съжаляваш сигурен съм. По тази логика и в пустинята няма смисъл да се ходи. 1
elenitta Публикувано: 18 август, 2015 Публикувано: 18 август, 2015 Ето малко снимки отпреди две години. Скарата си заслужава, може да си вземете за вкъщи, пък и Ниш е наблизо... 4
bay_kolio Публикувано: 7 септември, 2015 Публикувано: 7 септември, 2015 Магеланци, моля споделете преживяното. За тези които го посетиха тази година. Любопитно ми е вашето мнение. Поздрави
silvia_b Публикувано: 7 септември, 2015 Публикувано: 7 септември, 2015 Споделям: скара, бира и сръбска музика от улични музиканти, нищо повече. Като бг панаир, само дето мръвката е по-вкусна. В събота отидохме за късен обяд и остнахме до към 8ч вечерта, основните посетители бяха българи. Улицата със скарите се обхожда доста бързо и човек като хапне и пийне спокойно може да си тръгне към София. Ние имахме нощувка на 20км от Лесковац, а в Неделя разгледахме Нишките забележителности. Добре че споделихте тук и негативни мнения , за да не отивам с големи очаквания. Като цяло се прибрахме с чувството за добре прекаран уикенд. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега