makler Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 След вчерашната сбирка реших да седна и да направя един малък фоторазказ за пътуването ми от Бейрут. Докато се наканим да пътуване билетите от София бяха скочили доста и за това се наложи да ползваме Солун за начало на пътуването. Следваща спирка Атина:Тук е времето за едно отклонение-авиокомпанията с която летях. Aegean airlines не еднократно са награждавани като една най-добрата регионална авиокомпания в Европа. И така в към 3 часа сутринта в събота се озовахме в Q hotel в Бейрут. Хотела на невероятно ниска цена беше осигурен благодарение на г-н macf1an. Гледки от балкона: Ето го и от вън хотела Улица Хамра: В тази пещ се правят едни от най-вкусните хлебчета които съм опитвал - с мащерка и сусам Кафе Хамра -цените са малко солени за нашия стандарт. Града има много богата и луксозна част:И гледки като тази:Се редуват с не чак толкова богати части: С ръка на сърцето си признавам, че все още не съм посетил всички молове в София, но нямаше как да не посетя поне един в Бейрут И фермерския пазар до него: Много западно влияние Е как без небостъргачи Има и много сгради разрушени от войнатаДойде време за вечеря и двата пъти избрахме едно малко заведение, което намерихме съвсем случайно- Абу ХанасГорните снимки не се нуждаят от коментарСлед това влезнахме в квартално мазинче в което продавачката имаше интересна колекция която ние допълнихме В неделя разбира се решихме да отидем на черква! За първи път в живота си слушах литургия на арабски. Личи си, че се строи много: И разбира се както Истабул е град на контрастите:Крайбрежната им улица е много красива: И разбира се един от символите на този град Вечерта последва още едно посещение при Абу Хасан И по обратния път към София през Атина и Солун на крилете на Aegean Града наистина прилича повече на европейски отколкото на арабски. С оглед на ситуацията в района остнах изумен от това ново стоителство и от спокойствието което цари там. Това се сещам за сега. Ако имате въпроси ще се радвам да отговоря. All images are copyrighted, please to not publish without permission! 37 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 (редактирано) Благородно ти завиждам! Винаги съм планирал да посетя Ливан и Сирия, но от както почна войната в Сирия реших да изчкам. Само в Бейрут ли бяхте или обиколихте малко и провинцията? Осезаемо ли ли е присъствието на въоръжени военни? Ценово как ти се стори Бейрут? Редактирано 18 април, 2015 от Topfly 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Радвам се, че града изглежда така възстановен! Последните снимки, които видях преди време, бяха много тъжни. Разрушени сгради...Разкажи за обстановката малко, моля! Ах, как ти завиждам за вкусните ястия, ливанската кухня ми е любима! 3 Връзка към коментар
Kaloyan89 Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Прекрасно. Бейрут (заедно с Тел Авив) е единственият град от Близкия Изток, който предвиждам да посетя скоро, в обозримо бъдеще, дай боже. Как бяха цените? Навсякъде ли се чувствахте сигурно? Ливан е много интересна страна. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Тъй като Бейрут е и в моите планове, благодаря за споделеното, makler . Отлагам го от поне година... Връзка към коментар
makler Публикувано: 18 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Благородно ти завиждам! Винаги съм планирал да посетя Ливан и Сирия, но от както почна войната в Сирия реших да изчкам. Само в Бейрут ли бяхте или обиколихте малко и провинцията? Осезаемо ли ли е присъствието на въоръжени военни? Ценово как ти се стори Бейрут? Ако знаеш аз за колко места ти завиждам само Уви решихме, че не безопасно да посетим основната забележителност на Ливан - Баалбек. Музеят им беше затворен за почивните дни. Навсякъде в центъра и до летището е пълно с въоръжена охрана. Ценово Бейрут е скъпа дестинация не много, но все пак. Хубавото е, че визата е безплатна. Радвам се, че града изглежда така възстановен! Последните снимки, които видях преди време, бяха много тъжни. Разрушени сгради...Разкажи за обстановката малко, моля! Ах, как ти завиждам за вкусните ястия, ливанската кухня ми е любима! Разрушените сгради още си ги има. До колко успях да усетя и разбера този град е друг въпрос. Това което ми направи впечатление е, че в тези части на града не видях много хора. Като се сетя още неща ще ги добавя. Тъй като Бейрут е и в моите планове, благодаря за споделеното, makler . Отлагам го от поне година... Благодаря. Надявам се да ви е харесало. Прекрасно. Бейрут (заедно с Тел Авив) е единственият град от Близкия Изток, който предвиждам да посетя скоро, в обозримо бъдеще, дай боже. Как бяха цените? Навсякъде ли се чувствахте сигурно? Ливан е много интересна страна. Ами Йерусалим, Аман, Петра и най-ниската точка на тази планета защо ги пропускаш? Навсякъде се чуствах сигурен. Там цари едно невероятно спокойствие и ритъма на живот е съвсем различен от този тук. 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Хей, благодаря, че го сподели. Съжалявах, че не успях да те разпитам снощи. Връзка към коментар
makler Публикувано: 18 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Хей, благодаря, че го сподели. Съжалявах, че не успях да те разпитам снощи. Моля, моля Надявам се, че ще се засечем на следващата магеланска сбирка. 1 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 18 април, 2015 Сподели Публикувано: 18 април, 2015 Страхотен фоторазказ, благодаря много Хапването е било уникално,ммм... Връзка към коментар
Mary Публикувано: 19 април, 2015 Сподели Публикувано: 19 април, 2015 Makler, предполагам визата се слага на летището? Колко дневен престой позволява? С какво се предвижвахте в Бейрут? Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 19 април, 2015 Сподели Публикувано: 19 април, 2015 Уви решихме, че не безопасно да посетим основната забележителност на Ливан - Баалбек. Как решихте, че не е безопасно? От препоръките в сайта на Министерство на външните работи или от друг източник? Винаги ми е било проблем да намеря достатъчно актуален и сигурен източник за подобни въпроси. Връзка към коментар
makler Публикувано: 19 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 19 април, 2015 (редактирано) Страхотен фоторазказ, благодаря много Хапването е било уникално,ммм... Радвам се, че ти е харесало и да храната е невероятна. Някъде в около Руски паметник има ливански ресторант. Makler, предполагам визата се слага на летището? Колко дневен престой позволява? С какво се предвижвахте в Бейрут? Да слага се на летището и граничният полицай написа собственоръчно one month. В Бейрут се придвижвахме пеша (в опредлени квартали), което предизвика толкова много свиркания от таксита за два дни, колкото едва ли някоя миска е събрала за година. Иначе има и нещо като маршрутни таксита, но къде спират и къде отиват си остана мистерия. Как решихте, че не е безопасно? От препоръките в сайта на Министерство на външните работи или от друг източник? Винаги ми е било проблем да намеря достатъчно актуален и сигурен източник за подобни въпроси. Ливан ми е в списъка с приоритетни дестинации от доста време. Естествено с цени над 200 евро за самолетен билет и престой цяла седмица правеше това пътуване доста над бюджета ми. Oще тогава имах връзка с хора там, които огранизират екскурзии вътре в страната. Когато вече решихме да го правим тези хора се бяха изнесли от Ливан и те и други хора ни посъветваха изобщо да не ходим към Баалбек. На сайта на Външо министерство : Редактирано 19 април, 2015 от makler 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 20 април, 2015 Сподели Публикувано: 20 април, 2015 Ливан ми е в списъка с приоритетни дестинации от доста време. Естествено с цени над 200 евро за самолетен билет и престой цяла седмица правеше това пътуване доста над бюджета ми. Oще тогава имах връзка с хора там, които огранизират екскурзии вътре в страната. Когато вече решихме да го правим тези хора се бяха изнесли от Ливан и те и други хора ни посъветваха изобщо да не ходим към Баалбек. На сайта на Външо министерство : Разбирам, след доста чакане е настъпила крайна необходимост да посетиш Ливан Радвам се, че сте се върнали само с положителни емоции! Връзка към коментар
makler Публикувано: 20 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 20 април, 2015 Не просто човека с който пътувах е доста запознат с този район и щом той прецени, че може да се ходи в комбинация с евтини билетите и хотел (още веднъж благодаря на macf1an) реших, че сега му е времето. Пак го казвам в Бейрут е наистна много спокойно. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 20 април, 2015 Сподели Публикувано: 20 април, 2015 Радвам се, че ти е харесало и да храната е невероятна. Някъде в около Руски паметник има ливански ресторант. Някой знае ли къде е този ресторант? Иначе и аз съм фен на ливанската кухня, въпреки че използват много булгур и нахут. Връзка към коментар
makler Публикувано: 20 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 20 април, 2015 Ето го:http://phoeniciabg.com/гр. София, ж.к. Зона Б5, ул. "Осогово" 2 (до блок 5) 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега