Здравко Ангел Публикувано: 20 април, 2015 Публикувано: 20 април, 2015 Може ли някой, който се е катерил да сподели как е и лесно ли се стига от Ставангер? 2
Лидия Публикувано: 25 април, 2015 Публикувано: 25 април, 2015 Може ли някой, който се е катерил да сподели как е и лесно ли се стига от Ставангер? Ние планираме живи и здрави да ходим до там края на август. Летим с Норвежките авиолинии от Лондон. Доколкото четох качването си има своите предизвикателства, не е като разходка в парк, отнема около 1.30-2 часа догоре, но гледките са спиращи дъха, затова отдавна искам да отида дотам, макар и малко да ме е страх отвисоко 1
Здравко Ангел Публикувано: 25 април, 2015 Автор Публикувано: 25 април, 2015 E ние ще ходим в края на май. И ние летим с Норвежките. Ще разкажем как е, за да сте подготвени Планирали сме да отседнем два дни в Ставангер и оттам единия ден да катерим. Ще пуснем инфо като слезем 2
Iceman Публикувано: 25 април, 2015 Публикувано: 25 април, 2015 Аз съм го катерил преди 3 години ,ходил съм там специално за това от Stavanger точно в центъра има тур.бюро купува се билет който е и за автобус и за ферибот не беше скъп. Пристанището е на 5 мин, пеш от бюрото . Първо ферибот до градчето Tau после от там с комфортен автобус 30 мин. и ви оставя точно до паркинга на Preikestolen. С малка раничка на гърба с планински обувки , дъждобран ,вода (че няма от къде да се пие ) , сандвич и хубава камера с голяма памет 2 часа , 2 часа30 мин. максимум в посока ,средно ниво на фитнес е напълно достатъчно , на места е трудно , но има и доста лесни моменти .Феноменална гледка от скалата ,Тази година ще повторим този път и Trolltunga и Kjeragbolten. Влюбен съм в природата на Норвегия и от скоро на Нова Зеландия (южния остров ) 13
Здравко Ангел Публикувано: 25 април, 2015 Автор Публикувано: 25 април, 2015 Благодарим за инфото! След месец трябва да сме горе. 1
ECC Публикувано: 26 април, 2015 Публикувано: 26 април, 2015 Завиждам ви.Ние нямахме достатъчно време в Ставангер и пропуснахме този тур.Също планираме в бъдеще да наминем от там специално за Preikestolen. Има и един страхотен остров с ботаническа градина,Туровете до там са с корабче от Ставангер,но цената беше доста висока. Flor&Fjaer. 1
Здравко Ангел Публикувано: 26 април, 2015 Автор Публикувано: 26 април, 2015 Ще сме 2 дни в Ставангер, ако остане време ще проучим и ботаническата градина. В Норвегия и Исландия 10 дни струват колкото 2 месеца в Азия, ама какво да се прави. 1
ECC Публикувано: 26 април, 2015 Публикувано: 26 април, 2015 Цената на трипа е около 1000крони с включена храна.Това е около 250 лв.,но отзивите са,че е невероятно място. 1
Здравко Ангел Публикувано: 26 април, 2015 Автор Публикувано: 26 април, 2015 Цената на трипа е около 1000крони с включена храна.Това е около 250 лв.,но отзивите са,че е невероятно място. А кой е островът или няма начин да го пропуснем, ако попитаме?
Лидия Публикувано: 26 април, 2015 Публикувано: 26 април, 2015 Аз съм го катерил преди 3 години ,ходил съм там специално за това от Stavanger точно в центъра има тур.бюро купува се билет който е и за автобус и за ферибот не беше скъп. Пристанището е на 5 мин, пеш от бюрото . Първо ферибот до градчето Tau после от там с комфортен автобус 30 мин. и ви оставя точно до паркинга на Preikestolen. С малка раничка на гърба с планински обувки , дъждобран ,вода (че няма от къде да се пие ) , сандвич и хубава камера с голяма памет 2 часа , 2 часа30 мин. максимум в посока ,средно ниво на фитнес е напълно достатъчно , на места е трудно , но има и доста лесни моменти .Феноменална гледка от скалата ,Тази година ще повторим този път и Trolltunga и Kjeragbolten. Влюбен съм в природата на Норвегия и от скоро на Нова Зеландия (южния остров ) Може ли да попитам, има ли участъци от маршрута, които се ходи близо до ръба, мен малко ме е страх от високо и като съм близо до ръба направо ми се подкосяват краката. 1
Лидия Публикувано: 26 април, 2015 Публикувано: 26 април, 2015 E ние ще ходим в края на май. И ние летим с Норвежките. Ще разкажем как е, за да сте подготвени Планирали сме да отседнем два дни в Ставангер и оттам единия ден да катерим. Ще пуснем инфо като слезем Супер, чакаме с нетърпение, уверена съм, че ще си изкарате невероятно И ние така сме планирали да отседнем в Ставангер и оттам да катерим и да се поразходим из града и наоколо, за където остане време. 1
ECC Публикувано: 27 април, 2015 Публикувано: 27 април, 2015 https://florogfjare.no/norsk Разгледайте сайта.До острова се ходи само организирано.Корабчетата са орисувани с името на градините и тръгват от пристанището,което е близо до музея на нефта. Успях да намеря и нашата информация,която обичам да си подгатвям винаги преди пътуване. STAVANGER.doc 1
Здравко Ангел Публикувано: 27 април, 2015 Автор Публикувано: 27 април, 2015 https://florogfjare.no/norsk Разгледайте сайта.До острова се ходи само организирано.Корабчетата са орисувани с името на градините и тръгват от пристанището,което е близо до музея на нефта. Успях да намеря и нашата информация,която обичам да си подгатвям винаги преди пътуване. STAVANGER.doc Много благодаря! Няма да резервираме онлайн, защото първо ще отидем до скалата и ще видим как ще сме с времето в оставащия ни ден, но изглежда много красиво и се надявам да успеем за половин ден да разгледаме Ставангер и другата половина да отидем до острова.
Здравко Ангел Публикувано: 4 юни, 2015 Автор Публикувано: 4 юни, 2015 Ето малко актуално инфо за това как да стигнете до Preikestolen. От пристанището в Ставангер тръгва ферибот до град Тау - първият ферибот е в 8.00ч. и така на всеки 40 минути, последният е в 18.40ч. На самия ферибот си купувате билет до Preikestolen, който е с цена 500 крони (около 57 евро) и е двупосочен като включва освен ферибота и автобуса от Тау до Preikestolen. Автобусът чака на пристанището в Тау и веднага като пристигнете се качвате. Целият маршрут е 1 час (40 минути ферибот + 20 минути автобус). Според гайдовете до самата скала се стига за 2 часа, ние го направихме за по-малко от час и половина. Ако сте се качвали до Голи връх на Витоша няма да имате никакви проблеми с изкачването. А гледката отгоре е неописуема! 13
Sany Публикувано: 29 юни, 2015 Публикувано: 29 юни, 2015 Живот и здраве аз планирам да съм там другата седмица. Отивам специално за да изкача Прейкестолен. Билета за който говори Здравко си го резервирах онлайн от този сайт: http://www.tidereiser.com/hikingtour-pulpitrock Странно, но цената там е 250 NOK. Това е билет за ферито и автобуса едновременно. Има и разписание за тях в двете посоки. В сайта има и други интересни предложения, но за съжаление няма време за тях сега Ето още един сайт с разни предложения: http://www.boreal.no/pulpit-rock-rogaland/category845.html Здравко искам да те попитам как беше времето? Много ли е студено? Вие как бяхте облечени? 2
Iceman Публикувано: 29 юни, 2015 Публикувано: 29 юни, 2015 (редактирано) Времето в Норвегия особенно в планините на Норвегия е много променливо.Катеренето хич не е кратко,жалко ще е да си на половината и да завали дъжд и да нямаш нищо да облечеш....Задължително носи дъждобран или яке за дъжд.Аз го катерих август и бях облечен с дълъг ръкав.На няколко пъти завалява и спира, завалява и спира ...духаше и доста силно и пронизващо,но целта е съвсем друга и след втория дъжд, спираш да обръщаш особено внимание...Въпроса е само да стигнеш до скалата.Времето в Норвегия е кофти няма кво да се лъжем , aко уцелиш слънчево и тихо си голям късметлия....явно аз не съм. Редактирано 29 юни, 2015 от Iceman
dealni Публикувано: 29 юни, 2015 Публикувано: 29 юни, 2015 (редактирано) ние бяхме с кола под наем и не мога да дам инфо за пътя , тък като GPS-a ни откара до там, но мога да споделя за приключението Прекестолен, поне при мен така стана, тръгнахме леко неподготвени, върнахме се мокри до уши, премръзнали и почти загубени на връщане в мъглата. Имаше един баир в началото, по който течеше река и катеренето нагоре беше само във вода. Надявам се сега времето да е по-благосколнно към вас, защото през месец май беше ужасно- дъжд, вятър, горе лед, сняг и непрогледна мъгла...и след целия този зор да стигна горе.....нищо, само мъгла, ни фиорд видях, ни гледки, ни пропаст. Има части от пътеката, които са на ръба, но има парапет и не мисля, че е толкова страшно...а и освен това само си представях какво има под мен, защото нищо не се виждаше. Предполагам , че аз просто съм уцелила лош момент и затова ви съветвам да отидете първата половина на деня, защото при нас на връщане почна да се стъмва и нямаше жива душа, изпуснахме маркировката в мъглата и изпаднах в паника... аз си имам един лаф за Норвегия - кога е хубаво да се ходи там? от 30 юли до 1 август дано сте късметлии поне вие Редактирано 29 юни, 2015 от dealni
Здравко Ангел Публикувано: 30 юни, 2015 Автор Публикувано: 30 юни, 2015 Живот и здраве аз планирам да съм там другата седмица. Отивам специално за да изкача Прейкестолен. Билета за който говори Здравко си го резервирах онлайн от този сайт: http://www.tidereiser.com/hikingtour-pulpitrock Странно, но цената там е 250 NOK. Това е билет за ферито и автобуса едновременно. Има и разписание за тях в двете посоки. В сайта има и други интересни предложения, но за съжаление няма време за тях сега Ето още един сайт с разни предложения: http://www.boreal.no/pulpit-rock-rogaland/category845.html Здравко искам да те попитам как беше времето? Много ли е студено? Вие как бяхте облечени? Здравей, Sany, всъщност цената е 250 крони, ние бяхме двама и затова по инерция съм написал тази сума. Ние катерихме на 25 май и времето долу беше слънчево, по пътя към скалата ръмеше, но съвсем леко, което по никакъв начин не ни спираше да се любуваме на гледките. Горе нямаше никаква мъгла и беше ясно, така че прекарахме около половин час в снимки. Бяхме с туристически обувки, но иначе нямахме никаква специална екипировка - бяхме с дънки и с едни водоустойчиви якета. Не мисля, че ще имаш някакъв проблем с катеренето, стига времето да е добре. 1
Лидия Публикувано: 10 юли, 2015 Публикувано: 10 юли, 2015 (редактирано) E ние ще ходим в края на май. И ние летим с Норвежките. Ще разкажем как е, за да сте подготвени Планирали сме да отседнем два дни в Ставангер и оттам единия ден да катерим. Ще пуснем инфо като слезем Как бяхте с местата с Норвежките, платих те ли си места или ви сложиха,където има? Евтини предложения за нощувки в Ставангер с добро местоположение? Аз запазих в First Hotel Astor, ама нещо май множко ми се вижда 180 паунда за 3 нощувки... Някои знае ли как стои въпросът с предвижването от летището до съответният хотел късно вечерта? Редактирано 10 юли, 2015 от Лидия
Здравко Ангел Публикувано: 10 юли, 2015 Автор Публикувано: 10 юли, 2015 Как бяхте с местата с Норвежките, платих те ли си места или ви сложиха,където има? Евтини предложения за нощувки в Ставангер с добро местоположение? Аз запазих в First Hotel Astor, ама нещо май множко ми се вижда 180 паунда за 3 нощувки... Някои знае ли как стои въпросът с предвижването от летището до съответният хотел късно вечерта? Не сме си резервирали места, като се чекирахме системата ни ги избра, но и в двете посоки бяхме само двамата на трите седалки. Със спането не може да препоръчаме хотели, защото ние спахме на couchsurfing. Колкото до транспорта, има Flybussen, който обслужва пътниците след всеки полет и ще ви закара до центъра. http://www.flybussen.no/en Центърът не е голям, така че ако хотелът ви е централен, може и пеша да си го намерите, иначе предполагам, че ще трябва такси. На нас така ни се оформи в Осло, където за да стигнем до мястото, където трябваше да нощуваме платихме над 50 лева за 5 минути с такси. Просто началната такса на нощната тарифа е доста висока. 1
Лидия Публикувано: 10 юли, 2015 Публикувано: 10 юли, 2015 Не сме си резервирали места, като се чекирахме системата ни ги избра, но и в двете посоки бяхме само двамата на трите седалки. Със спането не може да препоръчаме хотели, защото ние спахме на couchsurfing. Колкото до транспорта, има Flybussen, който обслужва пътниците след всеки полет и ще ви закара до центъра. http://www.flybussen.no/en Центърът не е голям, така че ако хотелът ви е централен, може и пеша да си го намерите, иначе предполагам, че ще трябва такси. На нас така ни се оформи в Осло, където за да стигнем до мястото, където трябваше да нощуваме платихме над 50 лева за 5 минути с такси. Просто началната такса на нощната тарифа е доста висока. Много благодаря
Лидия Публикувано: 3 септември, 2015 Публикувано: 3 септември, 2015 Аз да докладвам със снимков материал какво успяхме да видим при разходка с лодка по Lyselfjord, както и от Пулпит рок. Много изненадващо бяхме големи късметлии с времето смятам. До последно даваха да е студено с дъжд, но през 3те дни,които бяхме беше слънчево между 18-21 градуса и преваля само един следобед за половин час. 12
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега