Прескочи до съдържание

Италия - Алто Адидже


Ushakal

Препоръчани мнения

Тъй като не намерих отделно тема за Алто Адидже, пускам нова с въпросите ми. Ще помоля модератор да я премести, ако има по-подходящо място. През август смятам да пообиколим района около Тренто и Болзано за около 10 дни. Предвидила съм спане и на двете места.

Ще съм много благодарна за всички съвети, идеи за тази част на Италия, включително места за хапване. Искам да пообиколим живописните селца наоколо и личният опит ще ми е много по-полезен, отколкото литературна информация, каквато само имам в момента. Гледам, че има доста автобуси между градовете и селата и се чудя дали не е по-добре да взема рент а кар и от къде.

Спомням си и, че в темата за Верона, беше споменато за някакъв увеселителен парк в близост /мисля, че Тони разказваше/. Може ли да се стигне до този парк с автобус? Много ли е екстремен? Би ли представлявал интирис за 12 годишно момиче?

 

Предварително благодаря! Както вече казах, личният опит е много важен.      

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако кацате в Бвргамо рент а кара направо от летището.

Оххх, аз имам толкова любими места там...

Около Гарда ще обикаляте, нали? Там е Гардаленд, за който споменаваш.

Изобщо...карайте ги наред селцата. Заведения в Торболе ще ти дам, страхотна пицария, с всичко останало, разбира се, ама понеделник, че да си видя къде беше, както и в Малчесине.

Самото Тренто- мястото за хранене е уан енд онли- Педавена! Над Тренто са вече планините- има много хубави колкоездачни маршрути, ако сте фенове. Там е и нац. парк Доломити.От телефон съм и снимки и подробности не мога да дам, ще пиша пак.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Много ти благодаря, Тони! Кацаме във Верона и от там смятам да отидем до Гардаленд. Около Гарда няма да обикаляме. Отиваме директно към Тренто, Болзано, Брезаноне и т.н. Записвам си заведенията, супер изглежда. За съжеление, не мога да карам колело. 

Връзка към коментар

Наскоро се върнахме от Гардаланд. На децата много им хареса. Има забавления и за 12 годишно момиче в зависимост от нагласите на детето. Има по-екстремни и по-умерени - за всекиго по нещо. Пред гарата в Пескиера дел Гарда има безплатен автобус до Гардаланд (и обратно).


Има и Аквапарк в района. Август ще е подходящо да се посети.

Редактирано от achieva
Връзка към коментар

Наскоро се върнахме от Гардаланд. На децата много им хареса. Има забавления и за 12 годишно момиче в зависимост от нагласите на детето. Има по-екстремни и по-умерени - за всекиго по нещо. Пред гарата в Пескиера дел Гарда има безплатен автобус до Гардаланд (и обратно).

Има и Аквапарк в района. Август ще е подходящо да се посети.

Много благодаря! Ще проверя и Аквапарка.

Връзка към коментар

Много благодаря! Ще проверя и Аквапарка.

Моля. В района има и някакво Movie Land, което не съм проучвала. Ние посетихме също и аквариума, който е съвсем близо до Гардаланд. На фона на лисабонския океанариум не е нищо особено, но децата видяха за първи път скатове и акули на живо и им беше много интересно.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да довърша това от по-горе.

За самото Тренто. Ужасно объркан град е. Вече съм била 5-6 пъти и не знам как, но всеки път успяваме да се загубим. Както във всеки италиански град има проблем с паркирането, повечето улици са еднопосочни и е един голям лабиринт. За да се донесете до центъра е добре да се движите в посока пиаца фиера. Там вече наоколо има паркинги, както и на самата пиаца има подземен такъв. Точно там е ресторанта, който ти препоръчах, както и е пешеходно до фонтана и пиаца Дуомо-около 300-400 метра най много по улица с магазини.

Ако времето е хубаво това е мястото за кафе- чудно е, сградите са старинни и е много приятно.

Кръчмата по-горе ви препоръчах, тъй като независимо, че ърта го показва като някаква сграда, то това е един ресторант с няколко зали и е доста голям. Минава се през залите, където варят бирата и...абе ще видите, много е хубаво! Само да вметна, че кухнята е нещо смесено между италианска и австрийска, има доста нетипични за италианската гозби.

Друго интересно в района, освен тези, които са известни бих препоръчала да отскочите до езерото Молвено, съвсем близо до Тренто е и много, много красиво.

Наблизо са ви и Мадона ди Кампильо, и Кортина д'Ампецо... абе има много места наоколо. Вие Доломитите ги обикаляте там, ще се насладите на прекрасни гледки.

Друго ако се сетиш да мога да помогна, или аз пък, ще пиша пак.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Мерано също е приятно място, а и може да се поразхладите в спа-то. Имайте предвид, че август е месецът на отпуските в Италия и много заведения в места като Тренто са затворени. Педавена е добро място, наистина. Не пропускайте да се качите с фуникуляра до Сарданa, когато сте в Тренто.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ливинъо е на 44 km от Сент Мориц. Зимен ски курорт е. Като бяхме там през зимата ни казаха че лифтовете работят и лятото и може да се качиш по върховете 3000м. лятно време и да се разхождаш.Предполагам ще е голям кеф :).

Може да погледнеш и тук.

Редактирано от mitkot
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Eдна идея за района на Тренто: селцето Мецокорона (на няколко километра северно от Тренто се пада), оттам с лифтчето (Funivia Mezzocorona) до върха на близкото възвишение (Monte Mezzocorona), откъдето се открива страхотна гледка към цялата долина. Не мога да потвърдя от първо лице, че пропуснах заради влошени метеорологични условия, но от снимките изглежда обещаващо:

 

03.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

1.Замъка и градините Траутмансдорф в Мерано

2.Замъка Буенконсилио в Тренто

3.Малкото градче на брега на езерото Гарда-Сало.Било е столица на Италия от 1943г до 1945г.До него се намира и вилата на големият италиански поет,националист и фашист Габриели Д'Анунцио.Препоръчвам града и вилата горещо.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

С много голямо закъснение да благодаря за помощта и да се отчета накратко за пътуването. Този път обичайната ми импровизация надмина всички граници и крайният резултат беше доста по-различен от плана. Болзано е доста приятно градче, по живописна алея се стига до замъка Ронколо, наричат го рисуваният замък, заради рисунките на светска тематика.     

post-1418-0-52490300-1445788444_thumb.jpg

Бриксен или бишопщат, или сега седалището на факултета по теология: на около 20 мин с влак, приятно градче, за около 30 мин пеша се стига до манастира Новачела. 

Музеят в замъка в Тренто е с много еклектична колекция: от египетски мумифицирани ръце, крака и котки, религиозни предмети, картини на голи тела. Най-интересното според мен са рисунките в кулата, дело на моравски художник, на светса тема, 12те месеца, предвид на това, че замъкът е бил собственист на епископа. Музеят на Алпите е много интересен, дело на Ренцо Пиано - много въздух, движение и светлина:

post-1418-0-32475600-1445789287_thumb.jpg

За мен откритие беше Роверето, до Тренто, изобщо нямаше хора, старинни сгради във венециански стил, впечатляващ музей на италианския футуризъм /там се е зародил/:

post-1418-0-52769100-1445789505_thumb.jpg

Посетихме и алпийската градина във Виуто, на около 20 км от Тренто, но отнема повече от час заради завоите /определено не е препоръчетелно за хора, на които им става лошо/.

Като се сетя нещо друго, ще допълвам.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.