ivoz Публикувано: 18 юни, 2015 Сподели Публикувано: 18 юни, 2015 Бръмбар , аз само ще добавя и пещерите Алистратис и Маарата Ангитис!Много са красиви и много различни от нашите така че си заслужават !!! Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 25 юни, 2015 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2015 Здравейте, след два дни тръгваме. Плана ни е рано-рано към 4 сутринта, да избегнем трафика по БГ пътищата и нашите джигити. А и на границата е се знае да няма забавяне. Ако минем бързо и сме отрано в Гърция, мислим да пием едно кафе в Солун. Има ли някой, който е тия дни в Гърция да каже как е времето там, че тук е ОТВРАТИТЕЛНО? И моля за съвет - къде е последната бензиностанция преди да се влезе в Гърция да си допълня колата с газ? Сега ще гледам картата и какъв ще ми е маршрута до границата. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 25 юни, 2015 Сподели Публикувано: 25 юни, 2015 (редактирано) Та между 16 и 24 растях и се възпитавах в необикновено гръцко семейство. В Гърция има лицензирани екскурзоводи. За български групи са Мариана и Петрос Василиадис. Аааа, аз ги познавам, няколко пъти съм била в Гърция организирано и двата пъти ни е водил Петрос. Даже имам снимки с него някъде, страхотен е. Ерудиран, интелигентен, с огромни познания за всичко. Марияна също я знам. Ако се чуваш с тях, да ги поздравиш! Бреййййй, колко е малък светът! :unsure: Редактирано 25 юни, 2015 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Еmilia Публикувано: 25 юни, 2015 Сподели Публикувано: 25 юни, 2015 Здравейте, след два дни тръгваме. Плана ни е рано-рано към 4 сутринта, да избегнем трафика по БГ пътищата и нашите джигити. А и на границата е се знае да няма забавяне. Ако минем бързо и сме отрано в Гърция, мислим да пием едно кафе в Солун. Има ли някой, който е тия дни в Гърция да каже как е времето там, че тук е ОТВРАТИТЕЛНО? И моля за съвет - къде е последната бензиностанция преди да се влезе в Гърция да си допълня колата с газ? Сега ще гледам картата и какъв ще ми е маршрута до границата. Хубаво сте решили за ранното тръгване, към 11 вече има опашки на границата. На излизане от Петрич има Лукойл. За времето - попитай Посейдон: http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr Весело изкарване и да разкажеш после Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 25 юни, 2015 Автор Сподели Публикувано: 25 юни, 2015 Хубаво сте решили за ранното тръгване, към 11 вече има опашки на границата. На излизане от Петрич има Лукойл. За времето - попитай Посейдон: http://poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=gr Весело изкарване и да разкажеш после Благодаря, ще разкажа и дано да се хваля . 1 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 26 юни, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 юни, 2015 Казаха ми, че преди Гърция са яко ремонти. Какво да гледам по пътя след Сандански - към Петрич и край някакви села ли да поемаме или си има главен път? Ще съм благодарен на съвети за маршрута в тази част. А за Солун, ако имаме време да седнем на кафе, трябва ли да знам нещо специфично с паркиране и прочие? Имат ли и те зони и да се оглеждам за табели къде, колко и как се плаща например? Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 6 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 6 юли, 2015 Да си кажа впечатленията и отново да изкажа благодарности на всички помогнали в темата . Хареса ми в Гърция, но чак да ме грабне не . Имахме и малко кофти късмет с времето. Но успяхме да се разходим доста. Хареса ми малкото градче Арнеа, което беше доста нависоко и си помислихме, че ще ни трябват ски . От курортчета най-много ми хареса Сивири - нищо че е малко и забутано селце. После Афитос ме грабна много, за сравнение Калитея ми направи кофти впечатление. В Афитос беше и най-вкусната храна, която хапнахме. Всъщност храната навсякъде беше вкусна и може би безупречна . Дано темата и този пост са полезни на други начинаещи в Гърция. Ако пак отида там, ще е в Сивири и/или в Южна Гърция - да видим какво е 1000 км по-надолу . Малко снимки : 5 Връзка към коментар
cck Публикувано: 8 юли, 2015 Сподели Публикувано: 8 юли, 2015 Имам си любима случка и аз от Афитос. Преди няколко години се опитвам да резервирам стаи в хотелче там. Гледам някаква интернет страница на самия хотел. Харесва ми. Решавам, че това е мястото. Гледам в сайта - location: in the heart of Afitos Цъкам в гръцката версия и там за "кардя-то" говорим (καρδιά - сърце, гр.).Сърцати хора Това добре, но адрес няма. Звънкам по телефона (стар метод за резервация по тези земи) - в центъра било. Добре де, а как точно да го намерим? Нещо от типа улица, номер, GPS координати? - "Ами, като карате по главната и ще ни видите" Открих го. Супер си беше, баш в сърцето на Афитос 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега