Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Monika_Koko said:

Сайта е ужасен. Синът ми се опитва 3 пъти да извади транзитна виза за ЮАР и така и не успя да плати. Тръгна без виза, но  не можа да излезе от летището за малка разходка. Вися си там 8 часа, добре че беше транзит, въпреки отделните полети ( към  и от Намибия ). Голяма мъка е и много бавно се реагира , отговарят  до 7 дена, ако нещо лиспва и не може да се добави, а се започва отначло  с документи, снимки.....и пак 7дена. Търпение и време трябва! 

Просто не обичат бели хора или друг им е проблемът ? 🤔

Публикувано:

Не мисля, че има отношение към цвета на кожата. Просто сайта изисква сканирани документи.-банкови извлечения за някакъв период. После се оказва, че са прекалено големи и системата ги отхвърля. После пък, недостатъчни. И накрая  се чака, опция за плащане. И после системата те изхвърля и хайде отначало. Приятели на сина ми си взеха визата от втори път 🙂

Публикувано:

Аз по тази причина реших да не рискувам с онлайн визата и ползвах агенция да ми я извади от посолството в Атина, но и там процесът е ужасен. Чаках месец и половина и с триста зора я получих едвам вчера, а заминавам този петък.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 1 час, Цвете каза:

От фб на МВнР

Изглежда е вярно!

Поразрових да го намеря и от официален южноафрикански източник.

Ето го с днешна дата:

https://www.dha.gov.za/index.php/immigration-services/exempt-countries

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:

До ЮАР, Лесото и Есватини (Свазиленд) българите вече пътуват без виза. Много добър ъпдейт за нашия паспорт.

@neuromancer за Лесото и Есватини изглежда вече е в сила, за ЮАР не съм 100% сигурен, май е с незабавен ефект.

• Харесвам 10
  • Благодаря 4
  • Браво 6
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

кога влиза в сила това?

Датата на правителствената страница е днешна: 16.10.2025.

https://www.dha.gov.za/index.php/immigration-services/exempt-countries

Да видим кой магеланец първи ще се пробва 😉

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , домосед каза:

Да видим кой магеланец първи ще се пробва 😉

Това риторичен въпрос ли беше? 😀

Публикувано:
преди 33 минути , Argentique каза:

Това риторичен въпрос ли беше? 😀

Защо да е риторичен? Ти знаеш ли отговора?

Публикувано:
преди 27 минути , stanimir каза:

Той сигурно си има паспорт 😉

То и аз имам. 😜

преди 1 минута , домосед каза:

Защо да е риторичен? Ти знаеш ли отговора?

Нищо не знам аз вече.

Публикувано:

Познати днес заминаха за Атина за визи. Миналата седмица им дадоха часове за интервю, защо не са им казали, че визи няма да има, много сранна работа. 

Публикувано:

https://www.segabg.com/hot/yuzhna-afrika-veche-mozhe-da-se-putuva-bez-viza

От 7 октомври притежателите на обикновени български паспорти могат да влизат и пребивават в Република Южна Африка без необходимост от виза за срок до 90 дни при краткосрочни посещения, съобщи българското външно министерство.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Интересното е, че сайта на IATA поне сутринта не беше ъпдейтнат за Южна Африка, а за Лесото и Есватини беше...

Пък пише от 7 октомври важало. Както и да е, ъпдейтнах таблицата за визите.

• Харесвам 6
Публикувано:

Като изключим САЩ, това май беше последната останала по-трудна виза за български граждани (без няколко африкански).Другите са по-скоро досадна формалност или просто касички за попълване на държавните бюджети.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

това май беше последната останала по-трудна виза за български граждани (без няколко африкански).

Индия? Познавам хора, които са бавени с месеци за е-виза и в крайна сметка са се отказали от почивка там. Без никакви обясними причини.

• Шок 2
Публикувано:
преди 28 минути , pr284 каза:

Индия? Познавам хора, които са бавени с месеци за е-виза и в крайна сметка са се отказали от почивка там. Без никакви обясними причини.

Странно ми е, но може да е било нещо със самото подаване на молбата за виза. При всички приятели и при мен винаги е идвала много бързо, но то винаги има изключения. А за Южна Африка е прекрасна новина!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, neuromancer каза:

Интересното е, че сайта на IATA поне сутринта не беше ъпдейтнат за Южна Африка, а за Лесото и Есватини беше...

Пък пише от 7 октомври важало. Както и да е, ъпдейтнах таблицата за визите.

Сега го тествах през travelcentre-то на IATA. Излиза ъпдейтнато!

Screenshot2025-10-17113857.png.276556b64f14587b0520cb927a65f6fd.png

• Харесвам 8
  • 2 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.