stanimir Публикувано: 19 май, 2013 Публикувано: 19 май, 2013 За местоположенито. Няма да излъжа ако кажа, че почти всичко, което искахме да видим се намира на острова, но пък определено там обстановката вечер е доста по... китайска и кофти. Tsim Sha Tsui е друга бира. Там е спокойно, красиво и в 5 през нощта можете да се разходите по улиците. Стига де , много хора тук обичаме именно местната атмосфера по местата където ходим. Другите с тая глобализация са стерилни и безинтересни навсякъде. Извинявай ама Дисниленд едва ли е есенцията на Хонк Конг. И само за храната да вметна - може би нещата са се променили доста отогава , но едва ли. Китайските традиционни манджи си ги има на всяка крачка и едва ли ли може да е другояче. Освен това безкраен избор от японска , тайландска и каква ли не кухня. Точно до "Натан Роуд" намерих малка закусвалня ( разбира се последният ден) , където ми падна ченето - досущ като нашите милинки , кифли и разни други тестени закуски ... само бюрек нямаха
На път Публикувано: 19 май, 2013 Автор Публикувано: 19 май, 2013 stenk, на мен в частите, в които сме се разхождали на острова по тъмно определено ми се сториха доста мръсни и страшни. Предпочитам да ми е стерилно, но безопасно. В никакъв случай не казвам, че моето мнение е последна инстанция. Просто това е, което мисля за конкретното място. Пристанището Абърдийн е нещо дето с кеф видях организирано и по светло, но ако трябва да се озова там по тъмно вярвай ми, че толкова бързо ще бягам, че Ивет Лалова ще ми диша праха :D Иначе да - определено Дисниленд не е есенцията на Хонг конг, но пък затова пътеписа се казва Хонг конг програма с дете. Няма как да ида където и да е с хлапетата и да не изръшкаме местните представления, зоо градини, аквариуми и паркове. Някой ходят по концерти, други по мачове, ние ходим по представления и паркове. За храната - да, то е ясно че традиционните манджи са навсякъде. Просто някак за това не бях подготвена и по-скоро очаквах да ям това, което в бг мислим за китайско. Оказа се, че избора на китайско е между супа с основно и десерт в едно или нещо, което аз съм смятала за по-скоро италианска кухня. Изненадах се много, но проблема разбира се е в мен и в липсата на информация по темата. Иначе като навсякъде има всякакъв тип тухня и човек няма да умре от глад. 1
Препоръчани мнения