Прескочи до съдържание

Пътуване и Хотели: Перущица/Батак, Стремци/Перперикон, Етъра, В. Търново, Белоградчик


Duke

Препоръчани мнения

През лятото мисля да направя една обиколка на България, за да покажа на сина ни някои от забележителностите. Срамота, обиколил е цяла Европа, но не познава голяма част от България!

 

Планът е готов, ето го:

 

ГРАФИК ПЪТУВАНЕ:

 

25.07.2015 г. – София – Батак – Перущица – 200 км – 3 ч. + 2 ч.

 

26.07.2015 г. – Перущица – Стремци – 120 km – 2 ч.

 

27.07.2015 г. – Перперикон и околности – 30 км

 

28.07.2015 г. – Стремци – Шипка Етъра – 175 км – 3 ч. + 2 ч.

 

29.07.2015 г. – Етъра – Арбанаси – В. Търново – 110 км – 2 ч. + 2 ч.

 

30.07.2015 г. – В. Търново

 

31.07.2015 г. – В. Търново – Белоградчик – 300 км – 4 ч.

 

01.08.2015 г. – Белоградчик – Видин – София – 230 км – 4 ч. + 2 ч.

 

Там където виждате + еди-колко-си часа е време за разглеждане на междинната дестинация по съответния маршрут...

 

Приемам съвети и за оптимизиране/промяна на маршрута, но следва да се изключат вече посетени от виновника за обиколката градове и забележителности, като голяма част от югозападна България, Пловдив, Бургас, Копривщица, Априлци, Боженци, Котел, Жеравна...

 

И така, дайте едно рамо с хотелите, както следва:

 

ХОТЕЛИ:

 

1. Перущица – 25.07.2015 г. – 1 нощувка

 

2. Стремци/Перперикон – 26.07.2015 г. – 2 нощувки

 

3. Етъра – 28.07.2015 г. – 1 нощувка

 

4. В. Търново – 29.07.2015 г. – 2 нощувки

 

5. Белоградчик – 30.07.2015 г. – 1 нощувка

 

Искам мнения на очевидци с линк към сайт или телефон за резервация. Надявам се това да не е в разрез с нечии правила, щото вече ще бъде супер смешно да разменяме линкове за хотели в чужбина, а това да не бъде разрешено за хотели в страната...

 

Във всеки хотел търся вариант за настаняване: една двойна и една единична стая или пък апартамент с две самостоятелни стаи...

 

Айде, пък ще почерпя! :P

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Относно последната част от пътуването, аз бих го направил :

 

31.07.2015 Велико Търново – Видин

01.08.2015 Видин – Белоградчик – София

 

Определено според мен е по-приятно да се разходиш вечерта в крайдунавския парк във Видин, да вечеряш на корабче на Дунав (http://www.dunava.bg/index.php препоръчвам) или където си харесаш в крайдунавския парк, на другия ден да доразгледаш Видин до обяд и следобяд на път към София за час- два да видите Белоградчик. Не мисля, че вечерта в Белоградчик ще е много интересно, пък и във Видин има доста повече какво да се види. При време и желание може да се включи и пещерата Магура.

 

Относно хотели, и при положение, че няма посочен бюджет, за Белоградчик, най-добрия хотел безспорно е този :

 

http://www.skalite.bg

 

Има и доста по-евтини семейни хотелчета, но не мога да препоръчам някое конкретно.

 

Ако все пак нощувате във Видин, то според мен, най-добър избор за хотел, в крайдунавския парк, на 50 метра от Дунав е този :

 

http://www.annakristinahotel.com

 

Долният е по-евтин вариант, също на централна локация /бивш Балкантурист, реновиран и находящ се на 100-ина метра от горния/

 

http://www.hotelbononia.net

 

Нов хотел във Видин е този : http://hotelneptunvidin.com/bg/index.html , като също е до реката и не далеч от другите два, но не съм влизал в него.  :)

Редактирано от vllaaddo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Прекрасна идея и както винаги добре организиран с план :)

Аз бих добавил и Русе, ако можеш с нощувка (с крепостта Червен)  по пътя към Белоградчик.

Погледнах тук за "Звук и Светлина" във Велико Търново, но е малко вероятно за твоите дати.

 

Искам мнения на очевидци с линк към сайт или телефон за резервация. Надявам се това да не е в разрез с нечии правила, щото вече ще бъде супер смешно да разменяме линкове за хотели в чужбина, а това да не бъде разрешено за хотели в страната...

 

Е ти пък какво рече :) Нали и за това е форума - да се самоорганизираме. Именно от личен опит препоръките са най-ценни, като това не изключва България. Пък ти после в секцията с хотели можеш да добавиш и твоя дан в оценката на българската база за настаняване - строго и справедливо :)

 

Приятно пътуване и моля да ни удостоиш с една хубава галерия от маршрута.

Връзка към коментар

Препоръчвам за района на Перперикон фантастична вила, която се дава на хотелски начала. Може да се наеме стая, може и цял апартамент. На първа линия на горния язовир в Кърджали. В село Главатарци е, на 7 км от Кърджали. Оттам посетихме Перперикон, Монек, Татул, Каменната сватба, язовирната стена и др. 

 

Имам .pdf файл със снимки, но не съм сигурна как да го кача. Мога да предложа телефон на собствениците.

Редактирано от achieva
Връзка към коментар

Duke, и аз мислех това да ти го напиша за Видин.  2-3 часа за Белоградчик е ок, но с културното наследство на Видин си е отвсякъде за половин до ден при този ритъм в маршрута, иначе може и повече. Потвърждавам, че ресторанта на корабчето е задължително преживяване. Пещерата Магура може да я вмъкнете. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Правила съм подобна обиколка в частта около Търново. За там препорръчвам хотел Лъки, с перфектна видимост към Царевец. В Габрово бях резервирала хотел в центъра, но го отказах, след като установих какъв е трафика и колко време се измъквахме към Етъра. Намерихме хотел в края на града, в посока Етъра, който беше ок лкато локация, но малко позанемарен.

Утре ще поровя за линкове, беше преди 4 години.

Подкрепям за последователността Видин -Белоградчик.

Връзка към коментар

Благодаря! Продължавайте с идеите и информация за добри хотели и ресторанти. Явно ще направя промяна и нощувката ще бъде във Видин. Русе е посещаван от младши при едно от пътуванията по румънско и затова отпада като дестинация. За Велинград не мисля, че заслужава в днешния си вид...

Връзка към коментар

Аз съм била ето тук, близо е до Белоградчик. Ресторантът е в списъка на 100-те национални кръчми, но чак нещо невероятно не е...обаче мястото ми хареса като цяло.

Връзка към коментар

Обещаните линкове:

http://www.hotel-lucky.com/ - хотелът във В.Търново. От балкона гледахме "Звук и светлина" За ресторант там -  "Щастливеца" и "Хан хаджи Николи". И двата без забележка.

http://hotel-gabrovobg.eu/index.php - хотелът в Габрово, като гледам снимките, поизлъскан е. Много удобен за отправна точка към Етъра. От другата страна на пътя е жилищен квартал и там сме вечеряли в една доста голяма пицария. Не беше лошо. Не помня име, обаче. Намерих я - бул. „Столетов“ 12, 

Редактирано от clete
Връзка към коментар

Аз преди време се бях сдобил с телефон, на който да проверя дали ще има Звук и светлина, но те винаги казваха "не" (явно с надеждата да си платим и ние), пък после си имаше спектакъл...

Доколкото съм чувал вече не е толкова лесно да се види (по-скоро да се чуе) безплатно, преди можеше от площада пред Царевец за всички, когато има шоу...

 

С хотели не мога да помогна, аз винаги съм обикалял с колата и на място, един сайт не знам. Веднъж исках да повторя една къща за гости в Бръшлян и не намерих визитката  :blush: Не съм спал в Търново, винаги в Арбанаси, гледката рано сутрин към града е много хубава.

Връзка към коментар

другата седмица ще мога да дам мнение за хотел в Търново, ние сме резервирали този-https://www.booking.com/hotel/bg/stambolov-veliko-tarnovo.bg.html?aid=368032;label=postbooking_confemail;sid=3144ec636d18d9b629433cadba02435f;dcid=4;dist=0&type=total& , защото държах да има паркинг :)

Връзка към коментар

Аз пък ще ти препоръчам да спите в Габрово. Така хем ще разгледате Етъра, хем ще сте и в града на хумора. Отделно, е може да се разходите и до Дряновския манастир и пещарата Бачо Киро.

Хотел - Кольовата къща. Семейно хотелче, което е в центъра на града .

Младежа, собственика де, е завърнал се емигрант от Канада. Готин младеж.. Останахме много доволни.

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз мисля да спим в Еъра в този хотел, за да не губим време, че в същия ден ще пътуваме от Перперикон и задължително ще спираме в с. Шипка и на вр. Шипка. Някой ако знае какво е състоянието на хотел "Странноприемница" да пише...

Връзка към коментар

Често посещаваме връх Шипка и част от ритуала ни е да изкачим всичките 900+ стъпала. Горният паркинг - едно време достъпен само за партийните величия, сега също е отворен и скъсява значително изкачването, ако тази информация ще ти е от полза.


За награда ядем биволско кисело мляко (не че е биволско - биволи там не останаха) със сладко от диви ягодки.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Във Велико Търново препоръчвам този хотел: http://www.fhsilvestar.com/  Интериора не е нищо особено, но има закрит паркинг, включена закуска на една много приятна тераса, а и е на 2 мин. пеша от Царевец. Малко по-закътан е, но в това му е чара. :) За хапване - ресторант "Щастливеца" и сладкарничка "Лучия".

Връзка към коментар

Хотелът в Етъра беше вери соц когато ходих. Може да са го освежили. Тогава се отказахме (търсехме на място). Имаше много хубави семейни хотели - по-скоро къщи из махалите наоколо. Ние бяхме много голяма група и не можахме да се спестим никъде.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Очевидно темата не предизвика кой знае какъв интерес и предложенията бяха сведени до санитарния минимум. Въпреки това с ваша помощ и допълнителен рисърч, в крайна сметка се получи следното:

 

 

ГРАФИК ПЪТУВАНЕ:

 

25.07.2015 г. – София – Батак – Перущица – Асеновград – 230 км – 4 ч. + 3 ч.

 

26.07.2015 г. – Асеновград – Стремци – 70 km – 1 ч. и 30 мин.

 

27.07.2015 г. – Перперикон и околности – 75 км

 

28.07.2015 г. – СтремциШипка – Етъра – 175 км – 3 ч. + 2 ч.

 

29.07.2015 г. – Етъра – Арбанаси – В. Търново70 км – 1 ч. и 30 мин. + 2 ч.

 

30.07.2015 г. – В. Търново

 

31.07.2015 г. – В. Търново – Видин350 км – 6 ч.

 

01.08.2015 г. – Видин – Белоградчик – София – 230 км – 5 ч. + 2 ч.

 

 

ХОТЕЛИ:

 

  1. Асеновград – 25.07.2015 г.     – 1 нощувка – х. „Стари Времена”
  1. Стремци – 26.07.2015 г.          – 2 нощувки – Вили „Перперешка река”
  1. Етъра – 28.07.2015 г.              – 1 нощувка – х. „Хитър Петър”
  1. В. Търново – 29.07.2015 г.      – 2 нощувки – х. „Лъки”
  1. Видин – 31.07.2015 г.              – 1 нощувка – х. „Анна-Кристина”
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Хотелът в Асеновград изглежда добре, но ще ти предложа и един, който ползваме често. Намира се на входа на града и е удобен.

http://www.elegance-hotel-bg.com/

Заведение: "Вито" в центъра на пешеходната, "Ди Марко" - извън града в посока Бачково имат и разсадник за цветя там, и ресторант "Станимъка". В Бачково има много заведения, но не съм във възторг от нито едно, за да го препоръчам. Е, може би Джамура -1 или 2.

 

За Видин препоръчвам пицарии Класик. Едната е в сграда, до Дунав на  ул. Сердика 14. Другата е  лятна градина със сенници, като гледам е в ляво от вашия хотел, ако гледаш към реката. Ето снимка:

post-228-0-10726700-1432718953_thumb.jpg

Връзка към коментар

Ако стигате до Бачково, на влизане в селото вдясно има месарски магазин. Сухият суджук го препоръчвам дъвчейки с две ръце :lol:

 

Арбанаси - кръчмата "Паяка" преди години беше много добра - ако е за вечеря, не е лошо да има резервация, ако е през уикенда.

 

Противно на логиката, в Търново избягвайте "Щастливеца" - дори на Айфеловата кула съм чакал по-малко, отколкото там. Яденето може и да беше добро, ама чакането не си заслужава.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

В крайна сметка накрая се получи ето това:

 

25.07.2015 г. – София – Карлово – Перущица – Червената църква Асеновград

 

26.07.2015 г. – Асенова крепост – Татул – Харман Кая – Стремци

 

27.07.2015 г. – Перперикон – Вила "Армира" – Хасково

 

28.07.2015 г. – ХасковоШипка – Етъра

 

29.07.2015 г. – Етъра – Ловеч – В. Търново

 

30.07.2015 г. – В. Търново – Арбанаси Трявна – В. Търново

 

31.07.2015 г. – В. Търново – Видин

 

01.08.2015 г. – Видин – Пещера "Магурата" Белоградчик – София

 

Много сме доволни, особено от тракийските мегалитни паметници и римските останки, които посетихме!

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.