AlexandraKo Публикувано: 4 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 4 март, 2020 И да продължа с разходката, повече със снимки, отколкото с обяснения. Ми то си е ужасно хубаво, да си вървиш и зяпаш, без да бързаш, понеже, вече си бил навсякъде.Тук кафенце, там тапасче:))) Гран Виа си е Гран Виа, красива, по всяко време. А днес пък - обляна в слънце и с едни красиви, та красиви облачета.:)) Има един магазин за разни красиви неща,на Гран Виа,дето имаше страхотни чаши и чинии от син кристал.Повъздишахме,пивъздишахме със Сър Антъни - зер,това ни е любимия цвят на посудата, някой друг път,ще си направим удоволствието.Но за компенсация си накупихме,разни други,дребни красотички:)) Ето го магазинът,много е хубав:)) Отбихме се и в супера на Ел Корте, за малко хамон.Разбира се,не нарамихме цял бут, за къде 320 евро,в кадифено калъфче,ами,колкото за мезенце на бутилка винце. Малеееее, тия завалии,испанци.бобът им,по 10 и кусур лева килото, ми то - деликатес ли го водят? Хехе,пък едни чуууууушки- мутанти,къде 500 грама едната,ми събраха очите:))) А,едни домати - също.Сефте виждам такива. Чини ми се,че са некаква кръстоска с патладжан, с тоя червено- морав цвят:))). 20 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 4 март, 2020 Иначе и у наше село си е хубаво. Вече сме наядени,напити, ,затварям куфарите,утре летим за Аресифе. Взела съм полет с Раянците,дано всичко е наред:). 13 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 5 март, 2020 Днес, ранен полет с Раянците. Натовариха навреме, излетяха навреме, кацнаха навреме - да им се ненадяваш, направо:))))Да не казвам, чедокато стигнем до въртележката за багажите, нашите куфари, вече се въртяха. Взехме си колата, пак от нашите хора, Фолксфаген поло май, рекоха, на 9000 км и се телепортитахме в хотела. Понеже настаняването е от 15 , пук ние цъфнахме в 10, не бях сигурна, ще ни настанят ли. Взела съм ред левъл, с морски изглед, лукс, делукс - каквото имаше:))) Настаниха ни тутакси, та до тоз момент, вече успях да се зачервя, въпреки мазането. :(((Нали сме лакоми и ненаситни за слънце . Преди малко викам на Съра, че сме семейство гущери, толкова обичаме да се печем.:)))И той се съгласи.Седяхме малко на плажа, после се опнахме на терасата, че ни е близо мини-барчето.:))) Хотелът е прекрасен, идеално място за почивка.И като се има предвид, че всичко почти сме обиколили на острова, май, май, наистина, само ще си почиваме. И накрая, ще се затъркаляме накъм летището, щото и манджата е превъзходна:))) Тоа, което виждаме от стаята е басейнът на хотела. Red level зоната си е отделно. И като място за хранене, и като басейн и плаж, там не могат да влизат другите гости на хотела. Основният ресторант е огромен, в него може да се поръчва, а може и на бюфет. Ние си харесахме бюфета, много разнообразно, не знам, дали за седмица, ще сколасаме да опитаме, поне, половината храна:( Територията на хотела е огромна, много поддържана, много е чисто, всичкият персонал е изключително любезен и усмихнат. Ето, малко снимки : Ресторантът: Бялото и шампанското бяха тези: 26 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 5 март, 2020 Ето ни и нас, преди да се натъпчем на вечеря:((((Не се оплаквам, само ми е тежкоооо:((((Разхдихме се бавно и мързеливо наоколо, нали сме на почивка. Сърът замъгли накъде фитнеса, да гори калории, пък аз ще щракна някоя нощна снимчица за вас. Ако утре пропусна да напиша нещо, не ни мислете, добре сме си:)))))) 26 1 3 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 6 март, 2020 Сподели Публикувано: 6 март, 2020 Много благодаря за прекрасните вечерни снимки, направо ми се дохожда на Лансаротето. Гледам снимките на растенията и такъв фикус не бях виждала. Явно не е в първа младост, ама защо и неговото стебло е като на бутилково дърво ? Да речеш, че му липсва прясна вода ли ? Хубаво да си изкарате! 3 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 6 март, 2020 Сподели Публикувано: 6 март, 2020 преди 54 минути , patilana каза: Гледам снимките на растенията и такъв фикус не бях виждала. Явно не е в първа младост, ама защо и неговото стебло е като на бутилково дърво ? Това е т.н. Драконово дърво на Канарските острови. Ендемично растение,застрашено от изчезване. 5 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 6 март, 2020 Сподели Публикувано: 6 март, 2020 А най-голямото и старо дърво от този вид е в Тенерифе, вероятно @AlexandraKo ще се сети къде го е виждала там. Интересното при него е, че няма годишни кръгове в стъблото, както имат другите дървета. 3 Връзка към коментар
Василена Публикувано: 6 март, 2020 Сподели Публикувано: 6 март, 2020 Преди 1 час, patilana каза: Много благодаря за прекрасните вечерни снимки, направо ми се дохожда на Лансаротето. Гледам снимките на растенията и такъв фикус не бях виждала. Явно не е в първа младост, ама защо и неговото стебло е като на бутилково дърво ? Да речеш, че му липсва прясна вода ли ? Хубаво да си изкарате! Ти само ела . Колко му е да прескочим .😀 2 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2020 преди 2 часа, Alexander каза: А най-голямото и старо дърво от този вид е в Тенерифе, вероятно @AlexandraKo ще се сети къде го е виждала там. Интересното при него е, че няма годишни кръгове в стъблото, както имат другите дървета. Ама това, за което пита @patilana,на моята снимка си е фикус.А Тенерифското е друго:))))Така мисля. Онова е Dracaena draco , /Драконово дърво/ се нарича . Icod de los Vinos е мястото, до Пуерто де ла Крус на Тенерифе. 10 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2020 Днес сутринта духаше, та се появи идейка, да скокнем до фондация Цезар Манрике. Ама, докато се назакусваме, си стана каквото трябва и се изпружихме на плажа.:))) Пътьом, щракнах една забележителност. Вичките тези хора, държаха в ръце хартиени книги и четяха:)))).😯😯 Пред обичайната гледка на хора, стелефони в ръце. 20 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 6 март, 2020 От предишното идване, ботаническата градина във фоайето я няма. Хотелът е ситуиран, като кръг, така, че средата има отворена част и тамимаше много красиви растения.Ето една снимка тогава: Ето и сега, ще трябеа да питам, що саоскубали всичко и почват отначал:((; ..Доста постно е, вероятно, пак ще стане хубава и буйна градина, но си трябва време. Днес мързелииииииив, летен ден:)))Ама стари ергени няма / като в оняа песен:))) Почивка, хубава хеана и разходка. Туй беше всичко. А, Сър Антъни ходи по два пъти у фитнеса, та отидох и аз, да видя как е. Хубав им е, хора няма. Може би, по друго време:))) Накрая, си направихме вечерно тегелче по плажа. И една странна снимка, ама красива:)))) 24 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2020 Както в оня виц, дето отпуската е единственото време, когато се събуждаш, точно в 6, без будилник:)))) Ама пък, погледах океана, който мърка тихичко и също не спи:))))) И се порадвах на розовите облачета, а те са такива, защото и Слънчо се събужда:))))После, абсолютно тайно, щото е забранено, се покатерих на покрива, да поснимам панорамата наоколко:))) 18 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 март, 2020 Сподели Публикувано: 7 март, 2020 преди 49 минути , AlexandraKo каза: Както в оня виц, дето отпуската е единственото време, когато се събуждаш, точно в 6, без будилник:)))) Ама пък, погледах океана, който мърка тихичко и също не спи:))))) И се порадвах на розовите облачета, а те са такива, защото и Слънчо се събужда:))))После, абсолютно тайно, щото е забранено, се покатерих на покрива, да поснимам панорамата наоколко:))) Много подходящо място за почивка през зимата! Не разбрах в кой хотел сте. Да изкарате хубаво утрешния двоен празник! 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2020 преди 46 минути , Дани Магелани каза: Много подходящо място за почивка през зимата! Не разбрах в кой хотел сте. Да изкарате хубаво утрешния двоен празник! Благодаря ти! Хотелът е този: 7 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2020 Днес сутринта, имаше силен вятър. Може би, щото, вече се понаспахме и станахме рано:))) Закусихме , помотахме се, поснимахме нас си и котките на двора: И решихме, че ще скокнем, отново до Фондация Цезар Манрике, която ни е наблизо. Или, както беше написано в една статия - до дома на “ художника, подарил на света Лансароте”. В началото на темата съм разказала за художника, архитекта, скулптора и дизайнера, направил този остров от безлично и забутано място, в най- екзотичния от Канарските острови. Той е архитект и дизайнер и на хотела, в който сме ние сега. Само че, когато е създаден, сее наричал “ The Salinas”. Сега е супер луксозно място, с името “Gran Melia Salinas”. Ето снимка преди: Ето и сега: Във Фондацията също има промени от последното ни ходене там, преди 5 години. И те са свързани със 100- годишнината от раждането на Цезар Манрике, през 2019 година. Има добавена още една зала и още много негови снимки и произведения. Метнахме се колицата... Следва... 13 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2020 Вероятно, някои снимки ще се повторят,приемете го, като по - съвременен поглед на нещата:)))) Ареята, около Фондацията: Типичните за острова “ гнезда” за лозовите насаждения, които ги пазят от силните ветрове. А това е въртележката на входа. На много места из острова има подобни. Следва... 12 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2020 Ето и снимките. . Цезар Манрике е купил земята с лавата, която не ставала за нищо и сътворил страхотно място за живеене, в каверните, образувани от лавата, при изригването на вулкан. Някъде пишеше, че тук, вулканите били около 300. Човекът вече го няма, но духът му е тук. Весел, усмихнат, позитивен. Нетът е непривично, ужасно туткав:((( Отиваме на вечеря, ще продължа после. Следва... 25 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Продължавам с новите снимки от Фондация Цезар Манрике: Новите в темата, имам предвид. Има много интересни, черно-бели, като тази: А други са, просто, много стари: Снимка на нашия хотел, от времето, когато тъкмо е бил построен, с негово участие и се е казвал The Salinas: 14 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Честит двоен празник на семейството! Все така свежи и цветни! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Има и цветни, от по- нови времена. Срещи с разни видни лЮде, ето една, с Хелмут Кол. Снимки от пътуванията му по света, получаване на разни награди, карнавали, веселби, в ателието, с поредната идея... . преди 12 минути , Zara каза: Честит двоен празник на семейството! Все така свежи и цветни! Ооо, @Zaraблагодаряяя! След малко ще почнем с поздравленията! Гледам да насмогна, с вчерашните снимки, докато, милият ми рожденик още спи:))))) 8 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 @AlexandraKo съзнателно ли правиш така снимките или наистина няма други туристи около вас? 3 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Честит двоен празник! Много щастие, споделени мигове, красиви и интересни пътешествия! 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Ето го Дяволчето, познато на целия свят, като символа на парка Тиманфая: Картини и още, разни, други красоти: преди 35 минути , Topfly каза: @AlexandraKo съзнателно ли правиш така снимките или наистина няма други туристи около вас? Съзнателно, разбира се! Разчиствам ги, най- първом:))))))))) Туристи има, но чак, навалица и стълпотворение не е. Просто изчакваме момента. 10 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Още малко снимки: Щракваме се и на влизане, и на излизане и нас си:)))Интересното е, че винаги се явяват, по няколко желаЮщи да ни снимат:)))))) 15 2 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 8 март, 2020 Сподели Публикувано: 8 март, 2020 Честит двоен празник! Много и чудни още пътувания, срещи и прекрасности ви желая! 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега