Duke Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Аз съм футболен фен, но нещо не ме тегли към подобен род туризъм. Може би това е така, защото бих ходил само на мачове на любимия си Ливърпул и на практика ще се получи нещо коренно различно от футболен туризъм. Концертният туризъм до такава степен е станал част от ежедневието ми, че всяка свободна пролука от почивни дни, или пък планиране на годишната отпуска, е подчинено на него. Имайте предвид, че концертните турове обикновено се обявяват от 6 до 12 месеца по-рано, така че смятайте за каква логистика иде реч... Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 (редактирано) Аз спадам към групата на фестивалния туризъм - малко по-различен от концертния. Ходил съм и само за една вечер на концерт, но само до Лондон и Виена. Иначе за музикални и местни културни фестове и street parades из цяла Европа. Редактирано 18 май, 2013 от wilks Връзка към коментар
Duke Публикувано: 18 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Нека Георги отдели последните две мнения в нарочна тема, че да не спамим в тази... Относно модата на фестивалния туризъм. Не обичам фестивалите. Не ги обичам главно по две причини. Съкратени сетове и прекалено голямо разнообразие на групи, изпълнители и стилове. Аз слушам основно прогресив рок. Сигурно се досещаш какво означава за мен съкратен сет на прогресив рок група. И все пак, има един фестивал, който харесвам. Става дума за ежегодния "Night Of The Prog", който се провежда край Lorelay над р. Рейн, между Кобленц и Майнц. Мястото е изключително, а тъй като сцената (амфитеатър) е една, групите не съкращават сетовете. Бил съм на тридневното издание на този фестивал през 2008 г. и съм много доволен. Тогава беше постигнат изключителен баланс в "лайн-ъпа" и си прекарахме чудесно... Връзка към коментар
Емилия Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 И аз да се запиша в групата, макар и да съм по-скоро на ниво любител концертен турист Наскоро си говорехме с приятели - като бяхме млади и имахме цялото време на света, нямахме пари да обикаляме, а и тогава беше малко по-трудно. Сега има лоу-костове, няма визи за Европа, пари се намират по-лесно, но пък работата, семейството (децата по-конкретно) си искат своето и положението е малко по-сложно. Което не ме спира да отида поне на 2-3 концерта годишно някъде извън България, де Тази година нещо издишам с планинга обаче... всички фестивали дето ме интересуват са в много неудобно време за мен. За сега се надявам поне до Милано да успея да отида през август. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 На Feria d'Аbril ходил ли си ?Това ми е най-любимото испанско пътуване . 1 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 На Feria d'Аbril ходил ли си ? Това ми е най-любимото испанско пътуване . Все още не. Карам ги по ред - след Мalaga, сега идва Sevilla После са Cordoba, Granada и затварям карето. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Aз за две седмици ги обиколих , но не остана място за Ронда и подобни На Севиля отделих цяла седмица заради Ферията . За мен това е най-красивият испански град. 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 18 май, 2013 Сподели Публикувано: 18 май, 2013 Твоят начин на обикаляне на градовете в един район на дадена държава, вероятно е по-практичен и икономичен. Но моите пътувания са по-други - хващам самолета до съответното място с набелязания фестивал, стоя там 3-4-5 дена, колкото трае, и след това обратно. Съчетавам различни градове или държави само ако има близки по дати събития както е примерно Oktoberfest в Мюнхен с Festes de la Merce в Барселона. Не съм проверявал, но е малко вероятно в близки градове като Sevilla, Cordoba и Granada да има един след друг празници без да се застъпват, или с големи интервали между тях. А да ги обикалям след изтощителни някоклкодневни денонощни фиести в Севиля, няма да мога да ги оценя, и възприема по начин, който аз искам. Даже сега проверих за 2014 кога ще е Feria d'Abril, и за съжаление се пада точно по време на King's Day 2014 в Амстердам. А това ми е едно от най-любимите празненства в Европа, и не го пропускам от години. 1 Връзка към коментар
Elena Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Най-вероятно не трябва да пиша тук, но не искам да отварям нова тема при все, че няма да се коментира сигурно Та! За всеки, който иска да посети концерта на Jessie J или на Jamiroquai в края на месеца и все още не си е купил билет - в момента се продават комбиниран билет за двата концерта по 110лв., а в края на седмицата ще се пуснат билети по 50лв. за всеки по отделно. Надявам се да съм полезна на някой Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 АЗ също се записвам основно за концертния туризъм, т.к. ми носи двойна радост - хем концерт, хем попадаш в атмосферата на друга държава. 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Аз до момента не съм пътувал до място, и по време, в които да не се е провеждал концерт, фестивал, или някакво друго масово културно-музикално събитие, само ей така, колкото да му видя музеите, катедралите, или там с квото е известно. С изключение на няколкото училищни екскурзии, и разбира се Лондон, но той сам по себе си е събитие, от каквато и гледна точка да го погледна. Накратко при мен тази комбинация, за която Ники пише, присъства винаги като минимум, и едновременно е основната причина изобщо да се вдигна да пътувам. Не отричам, че няколко пъти вече се случва, като отменят или изместят предварително обявени дати, да се окажа в ситуацията на масовия турист, щракащ следобедите по музеи и паметници, но вечер си се потапям в някой бар или непретенциозен локален клуб, и си взимам дозата от музика, и френдли атмосфера 1 Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Аз до момента не съм пътувал до място, и по време, в които да не се е провеждал концерт, фестивал, или някакво друго масово културно-музикално събитие, само ей така, колкото да му видя музеите, катедралите, или там с квото е известно. С изключение на няколкото училищни екскурзии, и разбира се Лондон, но той сам по себе си е събитие, от каквато и гледна точка да го погледна. Накратко при мен тази комбинация, за която Ники пише, присъства винаги като минимум, и едновременно е основната причина изобщо да се вдигна да пътувам. Не отричам, че няколко пъти вече се случва, като отменят или изместят предварително обявени дати, да се окажа в ситуацията на масовия турист, щракащ следобедите по музеи и паметници, но вечер си се потапям в някой бар или непретенциозен локален клуб, и си взимам дозата от музика, и френдли атмосфера Това са т.нар. "полезни" екскурзии - Сега се сещам, че преди две години бях на един афро-концерт на Лура Креола, от Кабу Верде, и залата се взривяваше на няколко пъти, сега ще видя и снимки дали имам тук от този концерт. Ето едно парче Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Половин Кабу Верде се беше изтръскало на концерта, а аз бях на първия ред, после пя Сезария Евора, Титу Париш, Бонга и изобщо луд концерт беше. Ето малко снимки 1 Връзка към коментар
niki_m Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 (редактирано) това също не е било за изпускане Редактирано 27 май, 2013 от niki_m Връзка към коментар
Lirata Публикувано: 16 август, 2013 Сподели Публикувано: 16 август, 2013 6 интересни събития през август ... http://geeboo.ru/6-samyx-interesnyx-sobytij-avgusta/ Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега