Прескочи до съдържание

Въведен е ДДС в Малайзия


Препоръчани мнения

Интересна новина, току-що случайно попаднах на нея. Въведен е нов данък - "Goods and services tax" (GST) в Малайзия. По същество данъкът съответства на нашия ДДС. Ставката е диференцирана - 0% и 6%.

 

Освен всичко друго, GST ще бъде начисляван и върху цените на самолетните билети. Както може да се види от връзката по-долу, "Air Asia" вече обявиха това. Не зная как стоят нещата при другите авиокомпании, но вероятно и там ще е същото. Вътрешните полети ще се облагат с 6% върху цялата цена на билета. За международните полети 6% ще се начисляват само върху летищните такси, което е пренебрежимо малко.

 

http://www.airasia.com/ask/template.do;jsessionid=A3AC2AF8807953D5F0BEA39779EFEB03.tomcat4?id=766&name=MALAYSIA%3a+GOODS+AND+SERVICES+TAX+(GST)

 

 

Не зная как стоят нещата с нощувките и вътрешния транспорт, но според мен те също ще бъдат обложени с 6%. Като остане време, ще проверя.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.