TheLawyer90 Публикувано: 12 май, 2015 Сподели Публикувано: 12 май, 2015 Току-що реших, че този уикенд трябва да се пътува нанякъде. Времето поне в събота ще е хубаво. Приемам идеи за дестинация (може и зад граница). Планът е в събота сутрин да тръгнем с кола и в неделя вечер да сме си вкъщи за да се подготвяме за делника :-( Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 12 май, 2015 Сподели Публикувано: 12 май, 2015 коя ти е началната точка и какво искаш да видиш ? Връзка към коментар
TheLawyer90 Публикувано: 12 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 май, 2015 Началната точка най-вероятно ще е Криводол (Врачанско), оттам ще са спътниците и не мисля, че ще се навият да дойдат до София с влака :-) Млади хора сме и не държим да ходим по музеи. По-важно е да има хубава архитектура и добра кухня. В Белград вече сме ходили по тази схема, сега се колебая между Будапеща, Загреб и Солун (поради това, че са лесно достъпни с кола). Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 май, 2015 Сподели Публикувано: 12 май, 2015 До Будапеща за уикенда ми се струва прекалено (с кола). Защо не отидете до Румъния? Брашов и наоколо? 1 Връзка към коментар
Hesoss Публикувано: 12 май, 2015 Сподели Публикувано: 12 май, 2015 с едно отскачане до Русе ...ще разгледате Българската Виена и двата скални манастира който определено човек трябва да види 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Определено бих избрал Румъния, ако бях на ваше място и след като така и така не сте били там Замислям и аз някой уикенд натам, като задължително ще отделя време и в Русе...там не съм бил също. 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 (редактирано) Румъния за уикенд е доста амбициозна идея. Само Букурещ става, но иначе трафикът прави пътуването до Брашов толкова тегаво, че ще прекарате почти цялото си време в колата. Скоро го описвах някъде, прекарахме 3 часа в колата, за да минем 10 км, и въобще Плоещи- Брашов отне 5 часа. До Скопие ми се стори по-лесно, даже го комбинирахме с Охрид за уикенд. Може и онзи каньон Матка, спомена се във форума наскоро. Гърция също е ок за уикенд, доста възможности имате. Редактирано 13 май, 2015 от Lindt 2 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Щом сте от Криводол, схемата е ясна. Отивате през Дунав мост 2 до Крайова-хубав университетски град с малък, но готин център и търсите нещо интересно в околността. Другия вариант е Сърбия през Брегово към Неготин разходка и търсите също някакви забележителности. До Скопие е по-удобно ако тръгнете петък следобяд, а и като цяло доста цигански и смешен град с жалките си опити да построят за 2 години сгради на по 1000 години и паметници на по 2000 Иначе предполагам сте обиколили всичко в близост до вас като Ледениката, Магурата, Белоградчишките скали и Баба Вида, но може и да се качите примерно на хижа Пършевица и да си направите разходка из планината. Будапеща, Загреб и Солун ги оставете за друг път. Там само ще пръснете пари, ще се убиете от път и ще пристигнете смачкани за една вечерна разходка, при която ще пиете по 2 бири и ще заспите. И малко офтопик-Криводол е готин град, само хубави спомени имам от там 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 (редактирано) Като цяло идеята за такъв уикенд една нощувка е малко тегава. Ако тръгвахте петък следобяд/вечер щеше да е доста по-добре. Сега опциите са ви някъде в Румъния близо до границата, Сърбия или тези места в България, които спомена Krum4ov. Поне аз бих направил така, т.к. не обичам да се пречупвам от път за толкова кратко време. Редактирано 13 май, 2015 от П.Кръстев Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Румъния за уикенд е доста амбициозна идея. Само Букурещ става, но иначе трафикът прави пътуването до Брашов толкова тегаво, че ще прекарате почти цялото си време в колата. Скоро го описвах някъде, прекарахме 3 часа в колата, за да минем 10 км, и въобще Плоещи- Брашов отне 5 часа. До Скопие ми се стори по-лесно, даже го комбинирахме с Охрид за уикенд. Може и онзи каньон Матка, споменава се из форума наскоро. Гърция също е ок за уикенд, доста възможности имате. Аз за Румъния нямам предвид да се минава през Букурещ - Брашов, там през уикенда е страшно. След като се тръгва от Криводол, може да се мине с ферибота Оряхово (ако още работи) и оттам Питещ - Бран или Трансфагарашан Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Аз за Румъния нямам предвид да се минава през Букурещ - Брашов, там през уикенда е страшно. След като се тръгва от Криводол, може да се мине с ферибота Оряхово (ако още работи) и оттам Питещ - Бран или Трансфагарашан Затворен е до август Трансфагараш. Така че при нас остана за другия път Красен ще го хване и да гледа да се наслади и за нас . Пътувала съм преди 3 години през Оряхово - ферито сега е по-рядко, пътят е планински, населените места много и скоростта пак е 50км/час . Нас ни глобиха на минутата, в която вдигнахме 67 км, смятайте колко тегаво е положението. Крумчов каза, че Солун не става за уикенд... Категорично не съм съгласна, правили сме го поне 8 пъти. И във времето със затворени граници, и при зимни тежки катастрофи. Не е тежко пътуване, до обяд са там. Пътуванията за уикенд трябва да се възнаградят с много добра вечеря, така че македонците и гърците са доста добри варианти. 2 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Става ако тръгват от София При положение, че съм ходил 4-5 пъти аз пък съм категорично съгласен с моето мнение. Знам аз какво съм казал. За два дена с една нощувка няма какво да се убиват от път От личен опит аз мога да препоръчам Крайова, която е напълно достатъчна за толкова кратко време. Ивановски скални манастир и Орлова чука съчетано с Русе също е перфектно. Все пак да не забравяме че има вариант и за България както е попитал авторът на темата. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 Затворен е до август Трансфагараш. Така че при нас остана за другия път Красен ще го хване и да гледа да се наслади и за нас . Пътувала съм преди 3 години през Оряхово - ферито сега е по-рядко, пътят е планински, населените места много и скоростта пак е 50км/час . Нас ни глобиха на минутата, в която вдигнахме 67 км, смятайте колко тегаво е положението. Ще го хвана,ама все още му се чудя!!! Нали ще сме цялото семейство а на големият син му става лошо от завои,че ще видим.Как седи въпроса с лифта и не е ли алтернативен вариант за изкачване на Трансфагараш? Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 13 май, 2015 Сподели Публикувано: 13 май, 2015 (редактирано) Става ако тръгват от София При положение, че съм ходил 4-5 пъти аз пък съм категорично съгласен с моето мнение. Знам аз какво съм казал. За два дена с една нощувка няма какво да се убиват от път От личен опит аз мога да препоръчам Крайова, която е напълно достатъчна за толкова кратко време. Ивановски скални манастир и Орлова чука съчетано с Русе също е перфектно. Все пак да не забравяме че има вариант и за България както е попитал авторът на темата. Това е така. Харесвам идеята за скалните църкви, защото не съм ходила А са в плановете от 3 години. Даже ми каза скоро една русенска клиентка, че всяка година на 2ри май има някакви възстановки там и е доста интересно. Та има доста идеи за в България, но започнахме от другите дестинации, а ако няма 5 противоречиви мнения, как ще се последва най-грешното ? Аз май за Гърция не трябва да говоря, имам си пристрастия и за мен си струва и без нощувка да мина границите й Пък и съм си куфар, не ми пречи да седя в колата и 14 часа. П.П. Ами ние нямахме време да проверяваме за лифт . Три нощувки са малко. Първият ден беше ужасно дълго пътуване, та чак късния следобед обикaляхме Брашов. Вторият ден беше предвиден за Сибиу и Сигишоара, а неделята Жижо си я резервира за замъци и дворци при сериозен трафик и намалено работно време на Пелеш. В понеделник трябваше в 5-6 да сме стигнали в София, а част от компанията не беше виждала Букурещ. Ще го хвана,ама все още му се чудя!!! Нали ще сме цялото семейство а на големият син му става лошо от завои,че ще видим.Как седи въпроса с лифта и не е ли алтернативен вариант за изкачване на Трансфагараш? Редактирано 13 май, 2015 от Lindt 2 Връзка към коментар
TheLawyer90 Публикувано: 14 май, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Щом сте от Криводол, схемата е ясна. Отивате през Дунав мост 2 до Крайова-хубав университетски град с малък, но готин център и търсите нещо интересно в околността. Другия вариант е Сърбия през Брегово към Неготин разходка и търсите също някакви забележителности. До Скопие е по-удобно ако тръгнете петък следобяд, а и като цяло доста цигански и смешен град с жалките си опити да построят за 2 години сгради на по 1000 години и паметници на по 2000 Иначе предполагам сте обиколили всичко в близост до вас като Ледениката, Магурата, Белоградчишките скали и Баба Вида, но може и да се качите примерно на хижа Пършевица и да си направите разходка из планината. Будапеща, Загреб и Солун ги оставете за друг път. Там само ще пръснете пари, ще се убиете от път и ще пристигнете смачкани за една вечерна разходка, при която ще пиете по 2 бири и ще заспите. И малко офтопик-Криводол е готин град, само хубави спомени имам от там Крайова ми се върти в главата от доста време, но не знаех дали си заслужава. Имаш предвид да останем с нощувка или да се приберем на същия ден? Иначе сме ходили и до Неготин и до Зайечар в Сърбия (тогава и до Калафат отскочихме), а и до природните забележителности в Северозападния регион. Дунав мост 2 е прекрасно съоръжение, но в момента пътят до там е ужас. Главен път Е-79 е затворен заради някакъв ремонт и се минава през едни гадни четвъртокласни пътища. Не препоръчвам минаването оттам, освен ако няма друга опция. До Крайова може да се стигне и с ферибот през Оряхово, даже и разстоянието е по-малко сравнено с Дунав мост 2, но трябва да проверя как се цените на ферибота. Към Македония честно казано не ме влече, а и имайки предвид последните събития не ми се рискува. И едно голямо "благодаря" на всички за съветите. 1 Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 14 май, 2015 Сподели Публикувано: 14 май, 2015 Аз в Крайова съм обикалял само в центъра и по разни специализирани места като университет, пречиствателна станция, метеороложка станция и т.н., но самият център е доста симпатичен. С интересна архитектура е, а и най-важното е че там се намира един от най-големите градски паркове в Румъния, ако не и най-големия. Сега не мога да кажа дали е голям центъра, защото сме обикаляли малка част. Все пак мисля че за два дена ще ви свърши перфектна работа. Ферибота през Оряхово не би трябвало да е много скъп, така че може и от там, макар че май се чака понякога да се понапълни, но имаше около 12 часа. А иначе не знам сега от къде се минава, но лично на мен пътят през Кула за Видин ми харесва, може би защото като съм минавал не е имало коли де. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега