Прескочи до съдържание

Пътуване до Прад, Франция - кола или самолет

rtn74

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Казвам се Росен и съм от Силистра. Плануваме със семейството ми (аз, жена ми и трите ни деца - 16, 15 и 3г) да посетим наши приятели в Прад, Франция. Затова започнахме да умуваме за различни варианти и също се разтърсих в нета и попаднах на този форум. Прочетох доста страници и видях че има доста запознати хора. Молбата ми е ако можете да ми помогнете със съвети и инфо. Първия вариант на който се спряхме ни се вижда най-добър, но има някои усложнения. Има полет на Wizz air от Сф до Барселона, двупосочен на 92 евро на човек. Проблема е че пристигаме към 23ч, а последния влак от Барселона до Перпинян е някъде по това време. Нашите домакини се притесняват да ни вземат с кола, защото ще сме 6 души в колата. Мислите ли че това наистина трябва да ни притеснява? Ако да, тогава ще трябва да отседнем някъде да пренощуваме и на другия ден или на по-другия (ако решим да останем да поразгледаме града) да хванем влака. За целта бихте ли ни препоръчали някой хотел с добра локация и на добра цена! Мислих варианта и с кола, хем да видим нещо по пътя, но не знам колко ще са таксите до там и обратно. Бихте ли ми казали колко орентировачно ще са винетки и магистрали до Прад и обратно. Мислех също дали няма и вариант с влак от София до Барселона или нещо такова. Не знам и с автобус как е. Ще съм ви благодарен ако ми помогнете със съвет и насоки.

Публикувано:

6 души в колата наистина не е добре, освен ако е миниван или от онези със седалки в багажника. Спазвайте законите и ползвайте столче за  малкото дете. Автобус и влак с три деца не ви съветвам изобщо, те и цените ще са по-високи от самолета, а влака си е и мизерия поне докато излезете от Балканите.

Щом сте от Силистра може да потърсиш полети от Букурещ или Констанца.

Публикувано:

Ако са шофьори и двамата, може би да дойдат да ви чакат с две коли? Втората или от други приятели или от фирма?

Евентуално може би минибус под наем, но на първо четене ми излизат по над 200 евро на ден за наем, което боли...

Ако дадеш повече подробности за датите може да се опитаме да намерим нещо по-добро. Ryanair летят до Перпинян, и може да се намери някоя комбинация. Сигурно няма да бие 90 евро двупосочен на Wizz, но може да разгледате и някой междинен град, в който ще е прекачването. 

Наскоро познат пътува от София до Тулуза, двупосочен общо около 1000лв за винетки, гориво, тунели и т.н. Колата е дизел и е била доста пълна. Това като груб ориентир. 

Публикувано: (редактирано)

Не знам с какъв автомобил си, но имате около 2600 км и ако си с лек автомобил около 150 евро такси/ винетки. За мен за 5 човека с кола винаги е по-евтино, освен ако не сте притиснати от времето и да искате самолет

Това е в една посока

Редактирано от dikrasteva
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! Благодаря ви за коментарите и мненията.

neuromancer - Не знам защо, но от Букурещ полетите до Барса са доста по скъпи от тези от Сф. За констанца не съм проверявал. Георги - Това с полета до Перпинян звучи много добре. Не знаех че има полети на добри цени до там. Ако имате повече инфо, моля дайте! (Тези билети дето ги гледах по 90 евро вече ги няма). А това дето казвате че на вашите познати им излязло 1000лв в двете посоки също звучи много добре, защото аз изчислявах от Сф и обратно към 1200лв за гориво и към 400лв за такси. За датите няма значение важното да е юли месец. Ще се наложи да направим едно преспиване защото само аз ще шофирам, та бихте ли дали съвет къде може да е най-добре, като локация и цена. Трябва да е долу горе на половиния път. По около 1100км на ден идва май - не е малко. Май ще е трудно. С 2 нощувки ще ни дойде скъпо, щото и назат 2, стават 4. dikrasteva - не сме притиснати от времето

Благодаря ви предварително!

С автобус с Юнион Ивкони до Нарбон идва на добра цена, щото има отстъпки за децата, но пътя е към 33 часа. Ако автобусите им са комфортни сигурно няма да е чак толкова изморително, но.......

Ако някой е пътувал, нека сподели!

Публикувано:

Междинна нощувка може би в Словения. А може и в източната част на Италия. Ще оставя хората, които са правили маршрута с кола да отговорят. 

Колкото до полетите до Перпинян, Ryanair летят до там от Brussels Charleroi и London Stansted. За съжаление не могат да се комбинират лесно с полет до София. Поразгледах ги вариантите, няма да се спестят пари спрямо Барселона и ще нощувате в не много интересен град като Шарлероа. 

Така като го гледам, просто си летете до Барселона, виж как са текущите цени. Провери все пак и тези от Букурещ - може да са по-скъпи, но кацат по-рано в Барселона и има време да си хванете влака. А може и просто да нощувате в Барселона. Blue Air също летят от Букурещ - https://www.blueairweb.com

За автобуса нищо не мога да кажа. 

Публикувано:
Георги - Извинете ако ви се стори тъп въпроса, защото от скоро ползвам форуми, но как хората които имат информация относно това което ме интересува ще разберат че се интересувам. Излиза ли им нещо като съобщение че някой е задал въпрос по съответната тема или нещо такова. Как те разбират изобщо, че някой нов като мен например е влязъл във форума и се интересува от техния опит и информация? Как действа изобщо? Или аз трябва да намеря ако са писали нещо и да прочета? Не са ми ясни нещата.  Благодаря!

PS.

Кой сайт мога да ползвам за рез. на нощувки и да се ориентирам в цени?
Публикувано:

Ами задаваш си въпроса във форума, който прочете и знае нещо по въпроса отговаря (ако му се отговаря де).

Ако знаеш кой точно има информацията - най-добре го цитирай, така му излиза уведомяване и е по-вероятно да види, ако не чете всичко. По принцип няма няма някаква група корифеи, които да отговарят, един знае едно, друг е специалист по друго и така. Всеки споделя опит и впечатления.

За резервация на нощувки използваш сайтовете booking.com, hotels.com, Expedia, agoda.com, galahotels.com, venere.com, като цяло разгледай този раздел за промоции http://magelanci.com/forum/10-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/

и този за по-общи теми, свързани с нощувки http://magelanci.com/forum/53-%D0%BD%D0%BE%D1%89%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B8/

Може да резервираш и от менюто Резервации -> Хотели под заглавната лента на форума, но винаги преглеждай няколко сайта, хотелите и цените за един и същи хотел могат да бъдат много различни.

С по-малко от 2 нощувки до там си е препускане за тоя дето духа. Като се добавят децата, особено 3 годишното не виждам с кой акъл бихте тръгнали с кола. Пътя е поне 500евро в посока, отделно хотели, които за 4 човека плюс дете за 4 дни общо, няма да е хич малко накрая. Ако е лятото изобщо да не говорим какъв зор си е цялото начинание. Правил съм го по принуда 2 пъти и един път пролетно време

Най-удобно ще е с полет до Барселона от Букурещ и от там  преспиване или кола под наем.

6-те души изобщо няма да ги коментирам, ако колата е 5 местна. Ако е за 500м да, но за извънгардско е повече от лудост! 90% ще има солена глоба, там дебнат много.

Редактирано от Alexander

Ще ходя семейно с двете деца до Барселона през юли месец, но съм купила билетите още от януари по 200лв с Blue Air. Удобни са им полетите пристигат в 10.15ч, а тръгват в 19.05ч.

Миналата година в края на май са имали промоция за деня на детето

Blue Air celebrates children: book 1 ticket for an adult and your child travels for free  :) 

Редактирано от volen00

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.