Прескочи до съдържание

Добър хотел/дестинация за кратка почивка

Мрън

Препоръчани мнения

Предлагам тук да препоръчваме хотели, подходящи за кратък отдих: събота/неделя. За предпочитане е да има нещо да се види наоколо или пък в самия град.

Скоро бях в хотел Уникат Велинград: хареса ми. Беше извън сезона и закуската беше по моя заявка: огромни палачинки :)

Тук има по-големи специалисти от мен така че няма да коментирам самата дестинация :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Хотел "Си Комфорт", Хисаря. Хотелът е съвсем ново и единственият недостатък е, че ресторантът още не функционираше. Кръчмите обаче са на 100 метра. Паркът "Момина сълза" започва от едната страна на хотела, а от другата е стената. 

Преоткрих градчето!

Връзка към коментар

Добре е да съберем полезна информация, определено. Но за мен хотела никога не е определящ, но да не разводнявам дискусията. Нека държим темата стройна и фактологична както до сега :)

П.С. Ще дебна за самореклама, казвам си от сега...

Връзка към коментар

Наистина от въпроса не разбирам дали мястото за уикенда да е близо до София по презумпция, защото повечето сте софиянци.

Дали на някой ще му се бъхти път само за 2 дни, но ще препоръчам нещо по нашия край. Става въпрос за Кюлевча. Много китно селце на около 2-3 км от Мадара, като има пряк път до скалите и къмпинга. Е, черен е пътя, но на бавна скорост се минава. Селцето е много тихичко и зелено, има наблизо язовир за рибарите, екопътеки. Мога да пусна и две къщи за гости, където съм била и е страхотно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Наистина от въпроса не разбирам дали мястото за уикенда да е близо до София по презумпция, защото повечето сте софиянци.

Дали на някой ще му се бъхти път само за 2 дни, но ще препоръчам нещо по нашия край. Става въпрос за Кюлевча. Много китно селце на около 2-3 км от Мадара, като има пряк път до скалите и къмпинга. Е, черен е пътя, но на бавна скорост се минава. Селцето е много тихичко и зелено, има наблизо язовир за рибарите, екопътеки. Мога да пусна и две къщи за гости, където съм била и е страхотно.

То не е въпрос, просто лека темичка, където някой да сподели да се отиде за приятен уикенд без много да му мисли. И естествено места от цяла България са добре дошли, без значение отдалеченост от София, даже по последно преброяване Врачанската колония беше доста значителна :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Като приятен хотел, в който няма да повториш стая препоръчвам Каза Арт в Орешак. Собствениците са художници и правят арт мебели. Всички стаи са с различен дизайн. Ресторантът и фоайето са като галерии, но не натрапчиво. И готвят вкусно /приемат поръчки за пещ.../. Но наоколо няма много къде да се ходи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Интерхотел Велико Търново. Когато пристигнахме леко ме стресна външния вид на хотела - малко като панелка, но от вътре всичко е на шест. Близо до реката, с чудесна гледка, стаите са уютни, за храната - само закуската пробвах и не е беше лоша.

Връзка към коментар

Старосел - точно под тракийското светилище има "шато" - всъщност хотелски комплекс и фабрика за вино. В ресторанта не готвеха зле, има спа комплекс, включително винотерапия (каквото и да е искал да каже точно автора...) :)

В самото начало запечатваха бутилките с червен восък, но после явно индустрията се разрасна и минаха на стандартно фолио....

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Смолян - Петко Такева къща- препоръчвам. Всъщност има един малък недостатък, че е по-отдалечена от центъра на самия град, но затова пък се чувстваш чудесно. Къщата е в битов стил, има страхотна механа, където ни сготвиха страхотни манджички. Има градинка от която се открива прекрасна гледка към центъра на Устово, 

Смолян може да бъде една добра отправна точка за доста маршрути. Въпрос на избор :) .

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Старосел - точно под тракийското светилище има "шато" - всъщност хотелски комплекс и фабрика за вино. В ресторанта не готвеха зле, има спа комплекс, включително винотерапия (каквото и да е искал да каже точно автора...) :)

В самото начало запечатваха бутилките с червен восък, но после явно индустрията се разрасна и минаха на стандартно фолио....

Точно в момента започват едни строежи на къщички и на басейн, та едва ли ще ви e кеф да ви тропат на главите.

Връзка към коментар

Точно в момента започват едни строежи на къщички и на басейн, та едва ли ще ви e кеф да ви тропат на главите.

Полезна информация. Значи ще става за посещение след ъпгрейда :)

Връзка към коментар

Досега ставаше за посещение. След това вече ще го  поставя под съмнение с тоя басейн.. 

Замисли се за басейн пълен с вино и помисли пак :D

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Досега ставаше за посещение. След това вече ще го  поставя под съмнение с тоя басейн.. 

И къщичките или каквото е там , щели да са 80. Нещо като Слънчев бряг ще стане.

Връзка към коментар

И къщичките или каквото е там , щели да са 80. Нещо като Слънчев бряг ще стане.

Само ще развалят хубавото място. Съжалявам за такива  решения на собствениците или там който ги взима. 

А инак басейн с вино някак си не ми е на сърце.. виното го предпочитам в кана с тежки мезета... 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Три от мен:

http://www.omaya.bg/

http://www.leshtenhouse.com/

http://www.thereddoorshouse.com/

Дестинации в БГ. Ако сте ги пропуснали, непременно ги посетете. Особено последната дестинация - ултра добра почивка става там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Ваканционно селище -ГАБЪРИТЕ - гр.Априлци - кв.ВИДИМА

Вила ШИШАРКА - до Говедарци

Здравей и добре дошъл. Принципно е добре първото ти мнение да не е препоръка на български хотели, много хора биха го сметнали за някакъв вид реклама и не биха го приели насериозно. Вярвам, че не е такъв случая и бързо ще натрупаш полезни мнения и в останалите форуми :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Къщи за гости Костенковци, с.Костенковци

Прекрасна природа, велика кръчма "Жълтицата", а места за разходка - само да искаш!

Селото на Н. Коканова "Чомаците", пещерата "Бачо Киро", Дряново...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Явно затова има толкова много хотели и ресторанти-на един му харесва,на друг не.

Та моето мнение за въпросния комплекс.На по-отвратително място от този комплекс не съм бил-отвратителна мебелировка на ресторанта,но все пак в сравнение с кухнята беше супер.Място направено явно от богати хора без грам опит и усет-кич,кич,та кич.Никога не бих отишъл там отново.

На всичкото отгоре бях с дъщеря си и нейна приятелка от Мексико.Момичето се възмути от обслужването.

Оценка-2-.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Последно минавах през Старосел през зимата и мястото малко е позагубило откъм обслужване и атмосфера... За първи път ходих през вече далечната 2008 - тогава всичко беше чисто ново, екскурзоводката беше доста симпатична, разказваше доста увлекателно и храната беше хубава.

В края на декември 2013 гид беше един младеж с акцент, който видно беше отегчен да обяснява едно и също по ен пъти на ден, зад главния двор кипеше строителство на къщи, в ресторанта вървяха хитове от 70-те и 80-те - Орлин Горанов, Лили Иванова, ... Обслужването и то се беше върнало някъде в онова време - една "лелка" с елече от шушляк ме гледаше така, все едно й дължа нещо, обърка "сложната" поръчка от 1 голяма минерална вода, 1 капучино и дълго кафе със сметана...

А беше толкова хубаво....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Почитател съм на Априлци, Троянско.

Ама че гледки, походи, риболовни маршрути. Там и да си пълен трезвеник, си е грехота да не "опънеш" вечер 2-3 ракии, а на сутринта, изтрезнял, да ти сервират пържени филийки, докато зяпаш върховете Ботев, Марагидик, Острец и да си рецитираш Вазов: "Коя земя от теб е по-богата..." Леле каква природа...

Отсядам в хотел "Априлци" (http://www.hotelaprilci.com/complex/index.htm ) - това е в квартал Ново село и в квартал Острец - хотел "Панорама" (http://panoramabg.info).

Мене малко ми е писнало да пиша в трипадвайзър за чуждоземски хотели и затова с кеф пиша, че за родните стандарти те са добри. Ако пък сте с деца и сте отседнали в горепосочения "Панорама", на сто метра под него има чудесни уроци по грънчарство. Подгответе си по-стари дрехи, па засядайте до грънчарското колело да си изваете каквото си щете. Ще ви посрещнат Петко и Невяна Сомлеви, великолепни грънчари и балканджии. За тях на: https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9A%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%95%D0%A2-%D0%9D%D0%90%D0%99%D0%94%D0%95%D0%9D%D0%90-%D0%93%D1%80-%D0%90%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%86%D0%B8/201747559836473

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Всяка година ходя в хотел "Каменград" в Панагщрище. Градчето е малко, но определено има какво да се види - като започнете с историческия музей, църквата в центъра и завършите с някои от къщите - музей.

За хотелчето - отремонтирано е, уютно и с добро обслужване.Спа - центъра е отличен. Вътре има голям басейн с олимпийски размери. Има сауна -инфрачервени лъчи, стандартната която си е + една с билкови аромати, парна баня,турска баня (която според мен не е нещо особено,но...всеки с предпочитанията си), джакузи и най-хубавата част - масажи!!! Ако отиде лятно време - навън има малък басейн и шезлонги. Достатъчен да се охладите в жегите!

Ресторанта в хотела - готвят вкусно и е евтино.

Препоръчаха ни също така една кръчма в града - "Старата къща". Последния път дори не можахме да си намерим места. Уникални манджички! Препоръчвам да опитате ако отидете! Последният път си поръчах пърленка с масалце и чесънче+ добавка кашкавал - еее блаженство.....облизах си пръстите от кеф! Подплатено с една студена биричка....ех живот :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всяка година ходя в хотел "Каменград" в Панагщрище. Градчето е малко, но определено има какво да се види - като започнете с историческия музей, църквата в центъра и завършите с някои от къщите - музей.

За хотелчето - отремонтирано е, уютно и с добро обслужване.Спа - центъра е отличен. Вътре има голям басейн с олимпийски размери. Има сауна -инфрачервени лъчи, стандартната която си е + една с билкови аромати, парна баня,турска баня (която според мен не е нещо особено,но...всеки с предпочитанията си), джакузи и най-хубавата част - масажи!!! Ако отиде лятно време - навън има малък басейн и шезлонги. Достатъчен да се охладите в жегите!

Ресторанта в хотела - готвят вкусно и е евтино.

Препоръчаха ни също така една кръчма в града - "Старата къща". Последния път дори не можахме да си намерим места. Уникални манджички! Препоръчвам да опитате ако отидете! Последният път си поръчах пърленка с масалце и чесънче+ добавка кашкавал - еее блаженство.....облизах си пръстите от кеф! Подплатено с една студена биричка....ех живот :)

Благодаря за предложението. Ще го имам предвид за друг път. Сега ни се иска да сме в планината.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.