stanislavpp Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 Амекс са много интересни , защото са и банка . Някъде ги бяхме обсъждали , че са по-малки като процент от транзакциите , но много по-голям оборот като процент минава през тях . Знаете , че са насочени предимно към премиум потребителите . Имат големи възможности за ръст , но пък са и банка , което често крие риск. Но , ако избегнат катаклизми , вероятно е да донесат по-голяма печалба ... 1 Връзка към коментар
Djgeorgie Публикувано: 22 април, 2020 Сподели Публикувано: 22 април, 2020 Преди 1 час, Topfly каза: По принцип Унгария е доста по задлъжняла от България, но 5% лихва се дава само по специални ДЦК с преференциална лихва, които могат да се купят от частни лица граждани на ЕС. Институционалните инвеститори нямат достъп до този пазар и те купуват книжа с много по ниска доходност. Дългосрочната графика на Amex е много волатилна, а и честно казано изобщо нямам поглед върху техния бизнес модел. На Виза и Мастеркард дъгосрочната графика изглежда много по красиво. В кризите имат леки корекции, но като цяло от две десителетия са силно нагоре и невиждам причина това да се промени, освен ако в плащанията не почнат масово да се ползват директни преводи, криптовалути като Либра и т.н. Потенциално обаче има още един много голям пазар от който могат да ядат и той е на кешовите плащания. Сегашната криза принуди много хора които обичат да плат в кеш да минат към банкови карти и може тази тенденция да се засили в бъдеще.. Visa и Mastercard биха имали доста повече растеж в следващите години, особено в Немско езичният свят, където все още кеш плащанията са огромен процент от общите транзакции, обаче това би се случило само при положение, че намерят правилната формула да накарат търговците и физическите лица да започнат да използват картови разплащания за ежедневни продукти и услуги. За момента не успяват, но... надявам се все някога да успеят да пробият и тази стена и предполагам компаниите като Transferwise, Revolut и останалите биха им били от полза точно за това. Компаниите от Fintech сектора също биха имали растеж, но аз лично очаквам, че най-големите от тях в един момент биха били погълнати от PayPal, Visa / MC или от Stripe / Adyen / някой друг глобален играч. AMEX са традиционно силни в сегмента на premium клиентите и не вярвам това да се промени в скоро време, макар, че комай единствената страна в която са горе-долу силни от Европа е UK и за да инвестираш в тях е добре да следиш Американският им пазар, където на скоро имаше очаквания да станат вторият основен играч след Visa. 3 Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 17 часа, Георги Матеев каза: Определил съм си една максимална (комфортна за мен) сума, която предварително съм прежалил и която дори да загубя изцяло по никакъв начин няма да ме засегне сериозно. Играя само с нея и нито стотинка повече, въпреки че изкушението на моменти е огромно. 30% от нея съм "вложил" дългосрочно в микс от 5 по-основни крипто валути - биткойн, етериум, рипъл, лайткойн и биткойн кеш. Сигурен съм че си проучил добре, би ли споделил коя платформа използваш за обмяна на криптовалута. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 26 минути , Божидар каза: Сигурен съм че си проучил добре, би ли споделил коя платформа използваш за обмяна на криптовалута. От няколко месеца минах на crypto.com и съм доста доволен. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 А в такава ситуация в днешно време, как е най-подходящо да се държат парите: - Кеш не е ок, независимо от валутата, защото инфлацията го изяжда - Злато не е ок, защото не е подплатено с нещо, което би могло да донесе дивидент - Имоти не са ок, защото тепърва се очаква сегашната криза да ги афектира, а и не са краткосрочен инструмент - Акции не са ок, защото краткосрочно се играе само спекулативно, а в случая не търсим дългосрочна инвестиция. Аз такива изводи си вадя от темата като чета по диагонал, въпросът ми е в какво да се държат точно спестявания, а не инвестиционен портфейл. Нямаме мераци за дългосрочна инвестиция, а искаме да предпазим сумата от инфлация краткосрочно. Спестяванията предполагат, че макар и да се надяваш да нямаш краткосрочна нужда от тях, трябва да имаш възможност моментално да ги изкараш ако се наложи, независимо дали борсите са в пик, спад и загубите да не са големи. При тези изисквания има ли нещо по-добро от кеша, като си плащаш за моменталната солидна наличност с инфлацията? Връзка към коментар
гост Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 14 минути , Георги каза: При тези изисквания има ли нещо по-добро от кеша, като си плащаш за моменталната солидна наличност с инфлацията? Кеш в няколко валути с цел минимизиране на инфлационния риск и евентуално използване на спестяванията при благоприятен курс на съответната валута. 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 47 минути , но нейм каза: Кеш в няколко валути с цел минимизиране на инфлационния риск и евентуално използване на спестяванията при благоприятен курс на съответната валута. Абсолютно, точно това опитвах да обясня вчера относно кеш спестяванията и защо няма логика да се държат само в местна валута. А ако говорим за сравнително по-малки спестени суми (да кажем от 10.000 лв надолу) инфлационният риск относително лесно може да се сведе до нула, че дори и да има лека печалба. Достатъчно е да се издебне подходящ момент и сумата да се мине през някоя от лесно достъпните в България валути, които напоследък също имат големи колебания в порядъка на 5-8%. Например преди около месец британският паунд падна до 2.07 лв, в момента е 2.23. Доларът пък преди няколко седмици беше паднал до 1.70 лв, в момента е 1.81. Превъртането спокойно може да стане кеш през банка/чейндж или през Револют (най-лесно и изгодно). Аз лично го правя постоянно. 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 17 minutes ago, Георги said: - Злато не е ок, защото не е подплатено с нещо, което би могло да донесе дивидент - Имоти не са ок, защото тепърва се очаква сегашната криза да ги афектира, а и не са краткосрочен инструмент - Акции не са ок, защото краткосрочно се играе само спекулативно, а в случая не търсим дългосрочна инвестиция. Аз такива изводи си вадя от темата като чета по диагонал, въпросът ми е в какво да се държат точно спестявания, а не инвестиционен портфейл. Нямаме мераци за дългосрочна инвестиция, а искаме да предпазим сумата от инфлация краткосрочно. Спестяванията предполагат, че макар и да се надяваш да нямаш краткосрочна нужда от тях, трябва да имаш възможност моментално да ги изкараш ако се наложи, независимо дали борсите са в пик, спад и загубите да не са големи. При тези изисквания има ли нещо по-добро от кеша, като си плащаш за моменталната солидна наличност с инфлацията? Краткосточно (до 1-2 години) голяма инфлация няма да има в света, защото в момента всеки е свил потреблението и каквито и “хеликоптерни“ да изсипват върху икономиката, те могат максимум да спрат дефлацията, но няма да предизвикат инфлация. Средносрочно и дългосрочно обаче (3-10) години има голям шанс инфлацията да порасне, като в същия момент поради рекодната задлъжнялост на света централните банки да продължат да поддържат реални отрицателни лихви. При такъв сценарий всеки който държи кеш, банкови депозити, облигации и т.н. ще почне да плаща много сериозен “данък инфлация“ с който ще се реши задлъжнялостта на света. Ако предположим, че годишно с 3% ще ти изяждат от парите, за 10 години от 100 000 лева могат да ти изядат 30 000 лева покупателна способност! В момента “доходността“ на 10 годишните германски ДЦК е около минус 0,4%. Това означава, че всеки който сега даде на заем на германската държава след 10 години няма да получи дори номинално толкова пари колкото има в момента! Колкото и да е абсурдно много пенсионни фондове, застрахователи и т.н. са длъжни да купуват такива книжа... Ако върнем на въпроса ти в момента ако не поемеш сериозен риск с покупка на акции или имоти няма да имаш шанс да си запазиш реалната покупателна стойност на парите си. Вариантът е или почти сигурно да си загубиш покупателната стойност на парите или да поемеш по голям риск и дългосрочно (5-10) години да успееш да се предпазиш от инфлацията и дори да изкараш реална доходност над нея. Тази година е доста вероятно да видим още по ниски стойности при акциите и имотите, но това е добра възможност да купим на добри нива. В инфлационна среда акциите и имотите са добра защита, защото наемите на имотите могат да се вдигат с инфлацията, а компаниите могат да си вдигат крайните цени на стоките и услугите (инфлацията е точно това). Единственият който сигурно губи в инфлационна среда е спестителят в кеш или в инструменти с отрицателна реална лихва. Златото също може да е добра защита в инфлационна среда, но то е много по рисково, защото не седи никакъв фундамент зад него, освен доверието на публиката. Ако някой залага на това, че в долара и еврото няма да има голяма инфлация следващите 10 години, може да остане дълбоко излъган! Няма чудеса и огромните дългове които се напрупаха последните 10 години и се напрупват в момента през спасителните програми, трябва да изчезнат по някакъв начин! Без голям катаклизъм, единствено през “магическата пръчка“ на инфлацията могат да изчезнат тези дългове. 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 1 hour ago, но нейм said: Кеш в няколко валути с цел минимизиране на инфлационния риск и евентуално използване на спестяванията при благоприятен курс на съответната валута. Проблемът е, че няма такива валути! Да бягаш от слабо задлъжнялата България в силно задлъжнялия САЩ или еврозоната, не е непременно най-добрата идея. Може би единствено швейцарският франк е изключение от типичните валути в които бягат инвеститорите! Не е случайно, че еврото тенденциозно отслабва спрямо швейцарския франк последните 10 години! Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 2 часа, Георги каза: в какво да се държат точно спестявания Преди няколко години приятел с доста богат опит в бизнеса и живота ме репликира че мои са тези пари които вече съм изхарчил и това коренно промени начина ми на живот. 11 1 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 51 minutes ago, Георги Матеев said: Абсолютно, точно това опитвах да обясня вчера относно кеш спестяванията и защо няма логика да се държат само в местна валута. А ако говорим за сравнително по-малки спестени суми (да кажем от 10.000 лв надолу) инфлационният риск относително лесно може да се сведе до нула, че дори и да има лека печалба. Достатъчно е да се издебне подходящ момент и сумата да се мине през някоя от лесно достъпните в България валути, които напоследък също имат големи колебания в порядъка на 5-8%. Например преди около месец британският паунд падна до 2.07 лв, в момента е 2.23. Доларът пък преди няколко седмици беше паднал до 1.70 лв, в момента е 1.81. Превъртането спокойно може да стане кеш през банка/чейндж или през Револют (най-лесно и изгодно). Аз лично го правя постоянно. Безмилостната статистика е, че в огромното си мнозинство хората отпитващи се да спечелят от движението на курсовете на валутите губят! Един от водещите инвестиционни посредници в България, който по принцип живее от това да обслужва инвеститорите, които спекулират с валута пише това: Според проучване, 84.00% от форекс трейдърите губят пари. Това е по-добре от ширещият се мит че, 95.00% губят. Проучването е проведено в края на миналата година от Psyquation и обхваща 120 000 сметки и приблизително 120 млн. сделки. https://karollbroker.bg/blog/forex-e-kazino/ Аз лично съм чел много други проучвания в които се говори, че 95% от инвеститорите губят! Вероятно и двете проучвания са вярни, но просто се отнасят за различни периоди. Аз съм на пазара от 1993-та години и лично познавам стотици хора които се опитаха да играят на форекс пазара и до сега от всичките ми познато остана само един, който твърди, че все още печели пари, но и за него не съм много сигурен, че е точно така както казва... За разлика от форекс пазара при акциите и имотите средностатистическият инвеститор печели дългосрочно, защото там не става едно бъркане в джобовете при което големите акули взимат парите на дребните, а се създава стойност от която всички, които поемат риск дългосрочно могат да спечелят. 4 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 46 minutes ago, stefanrusev said: Преди няколко години приятел с доста богат опит в бизнеса и живота ме репликира че мои са тези пари които вече съм изхарчил и това коренно промени начина ми на живот. Така е, но е добре да си зададеш въпроса от къде ще имаш твои пари които да харчиш след 10-15 или 20 години? Един средностатистически човек в развитите държави има поне 60 години пълнолетен живот. Може да прекараш целият си живот в работа, но може и да почнеш да харчиш от доходността на инвестициите ти, като имаш много повече свободно време. Може да харчиш обаче и пари на заем, като взимаш пари от бъдещето си и плащаш за това лихва, като си намаляваш бъдещите пари на разположение.. Важно е и за какво си харчиш парите. Харченето за луксозни коли, имоти и т.н. не води до непременно по голямо щастие, особено ако това харчене е за сметка на по малко свободно време, по неустойчив начин на живот и т.н. Животът е много по дълъг от колкото си мислим и затова е лукс да не мислим за бъдещето, но е и много по кратък от това де не обръщаме внимание на всеки божи ден! Общо взето балансът е ключът към щастието и оптималния живот 🙂 11 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 Преди 1 час, Topfly каза: Безмилостната статистика е, че в огромното си мнозинство хората отпитващи се да спечелят от движението на курсовете на валутите губят! Един от водещите инвестиционни посредници в България, който по принцип живее от това да обслужва инвеститорите, които спекулират с валута пише това: Според проучване, 84.00% от форекс трейдърите губят пари. Това е по-добре от ширещият се мит че, 95.00% губят. Проучването е проведено в края на миналата година от Psyquation и обхваща 120 000 сметки и приблизително 120 млн. сделки. https://karollbroker.bg/blog/forex-e-kazino/ Аз лично съм чел много други проучвания в които се говори, че 95% от инвеститорите губят! Вероятно и двете проучвания са вярни, но просто се отнасят за различни периоди. Аз съм на пазара от 1993-та години и лично познавам стотици хора които се опитаха да играят на форекс пазара и до сега от всичките ми познато остана само един, който твърди, че все още печели пари, но и за него не съм много сигурен, че е точно така както казва... За разлика от форекс пазара при акциите и имотите средностатистическият инвеститор печели дългосрочно, защото там не става едно бъркане в джобовете при което големите акули взимат парите на дребните, а се създава стойност от която всички, които поемат риск дългосрочно могат да спечелят. Не мога да споря с безмилостната статистика, но в крайна сметка всеки има глава на раменете си. За себе си съм решил, че бих играл навсякъде, стига това да не включва покупка или притежание на физически активи. Като това ще рече основно форекс (фиат и крипто) и акции. В момента тепърва узрявам за идеята с акциите и се уча от А и Б, но като цяло нямам много мераци за повече от тези пазари. Имотите са изключително добър пример за това, с което абсолютно никога не бих се занимавал. Самата мисъл за рентиерство ми е много чужда, отделно ме отблъсква прекалено голямата ангажираност при управлението, трудната ликвидност и тн. Но разни хора - разни идеали 🙂 преди 1 час, stefanrusev каза: Преди няколко години приятел с доста богат опит в бизнеса и живота ме репликира че мои са тези пари които вече съм изхарчил и това коренно промени начина ми на живот. Навремето ти го каза първи, но сега ти връщам коментара... Ставам и ръкопляскам! Имах сходна житейска случка преди 7 години, която генерално много промени възприятието ми на тема пари, спестявания и въобще материалност. Оттогава започнах да живея много по-пълноценно и се чувствам в пъти по-щастлив. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 8 minutes ago, Георги Матеев said: Имотите са изключително добър пример за това, с което абсолютно никога не бих се занимавал. Самата мисъл за рентиерство ми е много чужда, отделно ме отблъсква прекалено голямата ангажираност при управлението и тн. Но разни хора - разни идеали 🙂 Инвестицията и имоти може да се направи много по професионално и виртуално през капиталовия пазар от колкото директно. На борсата има фондове, които инвестират в обработваема земя, жилища, офис сгради, лигистични имоти и т.н. Има хотелски вериги които могат да ти предоставят такава диверзификация на риска, каквато с директни инвестиции, никога не би могъл да постигнеш. Хотелската верига Мериот например притежава 30 бранда и 7003 сгради, в общо 131 държави. Общо имат 1 332 826 стаи. цък Вероятно ще се съгласиш, че рискът да имаш една подобна инвестиция е много по малък, от колкото да имаш имоти само в една от тези 131 държави? 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 аз само да вметна (като една черна станция), че за разлика от разпореждането (търговия) с определени финансови инструменти, търгувани на регулиран пазар, доходите от форекс и крипто са си облагаеми на общо основание и при физическите лица се декларират до 30 април, така че е добре човек да предвиди едни 10% данък върху евентуалните си печалби 7 Връзка към коментар
georgеbg Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 13 минути , Topfly каза: Вероятно ще се съгласиш, че рискът да имаш една подобна инвестиция е много по малък, от колкото да имаш имоти само в една от тези 131 държави? Добре е да се спомене и факта, че колкото по-малък е риска, толкова и по-малка е очакваната печалба, за сметка на (не)очаквана загуба 😉 . А в такива кризи, точно икономията от мащаб, която се постига чрез такъв портфейл от "стаи" в случая, се отразява в пъти повече в обратен знак. Затова и в криптовалутите, където риска е относително по-голям, (но и ликвидността също), се постигат доста добри резултати, дори и без спекулиране, защото в момента определени борси дават добра доходност само при влагане на средства от порядъка на 8-20% на годишна база, което съчетано с междувалутни (безфиатни) операции, често се отплаща в пъти по-добре от акциите. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 1 minute ago, georgеbg said: Добре е да се спомене и факта, че колкото по-малък е риска, толкова и по-малка е очакваната печалба, за сметка на (не)очаквана загуба 😉 . А в такива кризи, точно икономията от мащаб, която се постига чрез такъв портфейл от "стаи" в случая, се отразява в пъти повече в обратен знак. Затова и в криптовалутите, където риска е относително по-голям, (но и ликвидността също), се постигат доста добри резултати, дори и без спекулиране, защото в момента определени борси дават добра доходност само при влагане на средства от порядъка на 8-20% на годишна база, което съчетано с междувалутни (безфиатни) операции, често се отплаща в пъти по-добре от акциите. Има връзка между риска и доходността, но тя не е такава както я описваш. Диверзификацията може да намали риска без да намалява доходността. Например ако имаш един апартамент, той може да изгори, да се наводни, сградата да се да се събори от земетресение и т.н. Ако имаш 10 апартамента в 10 различни държави шансът да се случат горните събития по едно и също време с апартаментите ти е близък до нулата и дори с единия да се случи нещо, ще имаш още 9, които да ти носят доходност. Така диверзификацията значително намалява риска без с нищо да намалява потенциалната доходност. Бих искал да призова отново да разграничим инвестирането, където купуваме инструмент с вътрешна стойност, който дългосрочно с голяма вероятност ще ни донесе дивидент, рента, наем или лихва от спекулата с инструменти, които със 100% сигурност няма да ни донесат никаква доходност от дивидент, наем, рента и т.н. и единствената ни надежда е някой да го купи от нас на по висока цена без изобщо да имаме идея, защо този друг ще го направи! Твърденията, че подобна спекула може да носи някаква “доходност“ са силно преувеличени и си има статистики за това, които определено опровергават подобни твърдения. Не че не е възможно определени хора и през определено време да са на плюс, но това не е устойчив модел за печелене на пари! 5 Връзка към коментар
santaclash sc Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 Странно е, когато в БГ се говори за "инвестиции" в имоти. С единични изключения, у нас няма имоти, които с времето да качват стойността си толкова, че да компенсират лихви по кредити, разходи по имот и данъци при сделка. Имаше за много кратко такъв момент някъде 2003-2004 и от тогава не е имало. В момента единственото нещо, което се е качило драстично, е цената на труда в строителството. И там сега ще има падане. От високо. За което, между другото, беше крайно време. 3 Връзка към коментар
rip Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 преди 9 часа, Topfly каза: Бих искал да призова отново да разграничим инвестирането, където купуваме инструмент с вътрешна стойност, който дългосрочно с голяма вероятност ще ни донесе дивидент, рента, наем или лихва от спекулата с инструменти, които със 100% сигурност няма да ни донесат никаква доходност от дивидент, наем, рента и т.н. и единствената ни надежда е някой да го купи от нас на по висока цена без изобщо да имаме идея, защо този друг ще го направи! Твърденията, че подобна спекула може да носи някаква “доходност“ са силно преувеличени и си има статистики за това, които определено опровергават подобни твърдения. Не че не е възможно определени хора и през определено време да са на плюс, но това не е устойчив модел за печелене на пари! С това не съм съвсем съгласна, но спора с Вас изглежда невъзможен за мен 🙂 , няма нищо лошо всеки да е с различни убеждения. Единствено ще спомена, предполагам сте забелязал, как "устойчивия модел на инвестиране в инструменти с вътрешна стойност" само преди няколко седмици се "спука" и от "Hot air balloon" се превърна в "балонче от дъвка" ... почти. Това не е много устойчив модел, макар да виждам опровержение на собствените си съждения, ако разтеглим времевия интервал до понятие "да ни споменават внуците с добро" 😉. По скоро устойчив модел виждам в цикличността на надуването и спукването му... Връзка към коментар
santaclash sc Публикувано: 23 април, 2020 Сподели Публикувано: 23 април, 2020 Това с времевия интервал много трудно се е обяснява на хора, на които вчера банкерът е обещал супер промоция с някакъв ипотечен кредит, но само при условие, че си намерят подходящ имот в рамките на следващите два месеца. Защото банките не се спряха с тая магария от предната криза насам. 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 24 април, 2020 Сподели Публикувано: 24 април, 2020 преди 7 часа, santaclash sc каза: у нас няма имоти, които с времето да качват стойността си толкова, че да компенсират лихви по кредити, разходи по имот и данъци при сделка Имаше, имаше - покупка на "зелено и продажба след 18-24 месеца преди нотариален акт и без посредник... 2 Връзка към коментар
santaclash sc Публикувано: 24 април, 2020 Сподели Публикувано: 24 април, 2020 Отдавна мина. Сега играят друго-строителят учредява ново дружество, апортира апартамента в него, след което продава на клиента дружеството. Крайната сметка показва наличие на някаква икономия...която е толкова дребна, че макар данъчните отдавна да знаят за нея, още я търпят. Повечето магарии обаче си умряха без регулации-пазарът ги уби. Всъщност в момента не знам дали все още се случват сделки с обекти на фаза "чертеж". Едно време ги имаше. 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 7 часа, santaclash sc каза: Отдавна мина. Сега играят друго-строителят учредява ново дружество, апортира апартамента в него, след което продава на клиента дружеството. Крайната сметка показва наличие на някаква икономия...която е толкова дребна, че макар данъчните отдавна да знаят за нея, още я търпят. Повечето магарии обаче си умряха без регулации-пазарът ги уби. Всъщност в момента не знам дали все още се случват сделки с обекти на фаза "чертеж". Едно време ги имаше. Всичко си е абсолютно законно! И обикновено купувачите още на идеен проект са почти едни и същи и голяма част от тях са агенциите за недвижими имоти.... Последната ми "магария" която приключи малко преди Коледа донесе около 1% на месец.... 😉 Приятен уикенд и поздрави от слънчев Балчик! Морето е като огледало - никога не съм го виждал толкова спокойно и притихнало. 1 Връзка към коментар
Shlosera Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 Имам една чуденка относно тегленето на пари от etoro. Захранването е ясно - много гъвкаво и удобно и най вече безплатно. В описанието относно тегленето, ясно е разписано че тегленето става чрез същия инструмент, чрез който е станало внасянето. Например кредитна/дебитна карта, пейпал и т.н. В крайна сметка ако след 2-3 години вече нямам същата карта, с която съм захранил сметката, защото е изтекла или просто съм я закрил, как ще си получа парите? Някой теглил ли е пари от там? В нета нещо не мога да открия отговор на този въпрос. Захранването през пейпал е опция, ама после ако трябва да изтегля инвестицията, таксите са жестоки. Връзка към коментар
ива валя Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 5 часа, stefanrusev каза: Всичко си е абсолютно законно! И обикновено купувачите още на идеен проект са почти едни и същи и голяма част от тях са агенциите за недвижими имоти.... Последната ми "магария" която приключи малко преди Коледа донесе около 1% на месец.... 😉 Приятен уикенд и поздрави от слънчев Балчик! Морето е като огледало - никога не съм го виждал толкова спокойно и притихнало. Може ли снимка? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега