stefanrusev Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 10 минути , ива валя каза: Може ли снимка? на? предполагам не на банковата ми сметка 😄 4 Връзка към коментар
Аzia Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 15 минути , stefanrusev каза: на? предполагам не на банковата ми сметка 😄 Предполагам, че има желание да види морето, но и банкова сметка става😀 1 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 На 24.04.2020 г. в 6:14, stefanrusev каза: Имаше, имаше - покупка на "зелено и продажба след 18-24 месеца преди нотариален акт и без посредник... Имам познати строители-инвеститори по-точно. В последните 2-3 години имат или поне имаха постоянни клиенти, които купували на чертеж и след около 6-12 месеца когато строежа е започнал или е на 50-60% от грубия са продавали с анекс с добра печалба. Някои от тях сами са казвали, че нямат пари да изплатят цялата сума и са взимали само с идея за препродажба в близко бъдеще, както са и правили. Та хора имали 25-35к евро са ги въртели по 1 път на година с по едно апартаментче и са вадили доста добри пари-примерно по 5-10к евро. 2 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 8 минути , Аzia каза: морето Извинявам се! Не се досетих а и темата е " пари" 😀 утре сутрин в някоя друга тема 1 1 Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 3 часа, Shlosera каза: Имам една чуденка относно тегленето на пари от etoro. Захранването е ясно - много гъвкаво и удобно и най вече безплатно. В описанието относно тегленето, ясно е разписано че тегленето става чрез същия инструмент, чрез който е станало внасянето. Например кредитна/дебитна карта, пейпал и т.н. В крайна сметка ако след 2-3 години вече нямам същата карта, с която съм захранил сметката, защото е изтекла или просто съм я закрил, как ще си получа парите? Някой теглил ли е пари от там? Защото да са жестоки, таксата за теглене е 5$ независимо от сумата. Аз съм гледал един клип в тубата на Румен Виста (последният му клип) там той се изтегля всички пари око 2000$ и такса е 5$. Връзка към коментар
Shlosera Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 32 минути , Божидар каза: Защото да са жестоки, таксата за теглене е 5$ независимо от сумата. Аз съм гледал един клип в тубата на Румен Виста (последният му клип) там той се изтегля всички пари око 2000$ и такса е 5$. Etoro имат такса 5$ за теглене, но пейпал имат също такси. С пейпал захранването е най - лесно, но след това, тегленето е доста скъпо. Мен най - вече ме интересува, ако мога да захраня с един инструмент, а да изтегля през друг. В момента с това, което разполагам като инструменти нямам евтин вариант за теглене. КК и ДК имат по 1% такса получаване на суми, отделно ако таксите превалутиране по 1%, за капак и дървени курсове... На революта нещо му нямам доверие, защото etoro не приемат банкови преводи от там. Намерих видеото на Румен Виста Те са по скоро две видеа относно Еторо, а особено първото започва много интересно. В крайна сметка самия той казва че Paynearme му вземат такси за входящия трансфер. Моята идея е да намера най - безболезнения метод, разбирай най - евтин и същевременно сигурен за да си тегля инвестициите. Връзка към коментар
Божидар Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 24 минути , Shlosera каза: Etoro имат такса 5$ за теглене, но пейпал имат също такси. С пейпал захранването е най - лесно, но след това, тегленето е доста скъпо. Мен най - вече ме интересува, ако мога да захраня с един инструмент, а да изтегля през друг. В момента с това, което разполагам като инструменти нямам евтин вариант за теглене. КК и ДК имат по 1% такса получаване на суми, отделно ако таксите превалутиране по 1%, за капак и дървени курсове... На революта нещо му нямам доверие, защото etoro не приемат банкови преводи от там. Намерих видеото на Румен Виста Те са по скоро две видеа относно Еторо, а особено първото започва много интересно. В крайна сметка самия той казва че Paynearme му вземат такси за входящия трансфер. Моята идея е да намера най - безболезнения метод, разбирай най - евтин и същевременно сигурен за да си тегля инвестициите. Аз го мислех с револют да захранвам сметката в Еторо но да минавам първо през Пейпал и така по обратният път ако тегля и после от револют в банкова сметка нещо такова ми се върти в главата. Връзка към коментар
violeta Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 7 часа, Shlosera каза: Имам една чуденка относно тегленето на пари от etoro. Захранването е ясно - много гъвкаво и удобно и най вече безплатно. В описанието относно тегленето, ясно е разписано че тегленето става чрез същия инструмент, чрез който е станало внасянето. Например кредитна/дебитна карта, пейпал и т.н. В крайна сметка ако след 2-3 години вече нямам същата карта, с която съм захранил сметката, защото е изтекла или просто съм я закрил, как ще си получа парите? Някой теглил ли е пари от там? В нета нещо не мога да открия отговор на този въпрос. Захранването през пейпал е опция, ама после ако трябва да изтегля инвестицията, таксите са жестоки. Пишеш на съпорта, да кажеш, че е изтекла. Вероятно ще те накарат да депозираш с новата, за да активираш нов разплащателен метод 1 Връзка към коментар
violeta Публикувано: 25 април, 2020 Сподели Публикувано: 25 април, 2020 преди 1 час, Shlosera каза: Etoro имат такса 5$ за теглене, но пейпал имат също такси Не може без такси да се тегли. Те сега са $5, но бяха $25 преди 3 месеца. Приеми, че сега е промоция 🙂 1 Връзка към коментар
Боян Димитров Публикувано: 27 април, 2020 Сподели Публикувано: 27 април, 2020 Най-новата мярка за рентабилност: EBITDAC: Earning before interest, taxes, depreciation, amortization and coronavirus. 4 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 28 април, 2020 Сподели Публикувано: 28 април, 2020 Голяма драма става около Луфтханза. Спасяваният се опитва да поставя условия... Покупка на акции на Луфтханза се препоръчва само силно спекулативно, защото сегашните акционери може и да пият една студена вода, като им размият силно дела в компанията... Lufthansa играе опасен покер: По-добре фалит, отколкото твърде много държава Авиокомпанията губи по 1 млн. евро на час и има нужда от държавна помощ в размер на 9 млрд. евро, за да премине през кризата https://www.investor.bg/evropa/334/a/lufthansa-igrae-opasen-poker-po-dobre-falit-otkolkoto-tvyrde-mnogo-dyrjava--303289/ 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 От тази и няколко други теми извлякох един основен извод за себе си - никога не бих инвестирал в акции на авиокомпании като цяло. Прекалено рисково ми изглежда. Кризата сега извади на показ кирливите ризи на цялата индустрия и не ми харесва това, което виждам. Иначе стискам палци на Norwegian, макар че ситуацията хич не изглежда розова. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 3 minutes ago, Георги Матеев said: От тази и няколко други теми извлякох един основен извод за себе си - никога не бих инвестирал в акции на авиокомпании като цяло. Прекалено рисково ми изглежда. Кризата сега извади на показ кирливите ризи на цялата индустрия и не ми харесва това, което виждам. Като цяло туризмът е много циклична индустрия и при всяка криза много падат акциите. Това ги прави много по рискови от фармацефтиката, хранителната промишленост и т.н., но ако човек инвестира антициклично с по голям риск може да изкара и по добра доходност. Подборът обаче кой няма да фалира при криза не е лесен... 2 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 преди 37 минути , Георги Матеев каза: никога не бих инвестирал в акции на авиокомпании като цяло. Не си само ти. И холдингът Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продаде всичките, принадлежащи на него акции на четирите големи американски авиакомпании Става дума за компаниите Delta Air Lines Inc, Southwest Airlines Co, American Airlines Group Inc и United Airlines Holdings Inc. Бъфет казва, че е допуснал грешка и е загубил средства от инвестициите си в авиакомпании, но подчерта, че тяхното ръководство е извършило голяма работа, за да може бизнесът да оцелее по време на кризата. "Ние взехме това решение от гледна точка на авиационния бизнес. Изтеглихме средствата си от бизнеса до голяма степен със съществени загуби", - заяви инвесторът. линк цък 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 преди 19 минути , epetkov каза: Не си само ти. И холдингът Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продаде всичките, принадлежащи на него акции на четирите големи американски авиакомпании “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful” С други думи според него сега трябва да купуваме 🤑😂 3 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 44 minutes ago, tch said: “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful” С други думи според него сега трябва да купуваме 🤑😂 Той и друго е казал... А сега реализира доста голяма загуба, като влезе в авиационния сектор на върха и го продаде на дъното... Някой път и най-големите гурута не са застраховани срещу правене на грешки. Въпреки всичко има 90 годишен живот пълен с успехи, така че към края му е позволено да направи и някои грешки. С малки изключения по принцип авиационната индустрия не е много благодарна на инвеститорите си и дългосрочното инвестиране в стил Бъфет не се изплаща добре... 2 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 преди 11 минути , tch каза: “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful” С други думи според него сега трябва да купуваме 🤑😂 Аз съм на абсолютно същия принцип, само че в конкретния случай ще пропусна. Но си запазвам правото след 10 години да те попитам какъв е бил резултатът от сегашната ти инвестиция в авиокомпании Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 1 hour ago, Георги Матеев said: Аз съм на абсолютно същия принцип, само че в конкретния случай ще пропусна. Но си запазвам правото след 10 години да те попитам какъв е бил резултатът от сегашната ти инвестиция в авиокомпании Миналата седмица около тогавашното дъно, направих малки залози в американските авиокомпании и най-вероятно съм купил акции от Бъфет 🙂 Като прочетох новината, че е продал акциите малко ми се разтреперяха гащите, но понеже залозите са малки реших да ги запазя за късмет 🙂 Ако след 5-10 години спечеля с тях ще има да разправям на децата, как съм купувал акции на авикомпании през смутната 2020-та година от паникьосания гуру Бъфет 🙂 2 6 Връзка към коментар
tch Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 Преди 1 час, Георги Матеев каза: Но си запазвам правото след 10 години да те попитам какъв е бил резултатът от сегашната ти инвестиция в авиокомпании Хитруша си, след 10 години, когато пак сме на дъното на следващия икономически цикъл, ако не съм продал на време, ще съм яко за палците и ще можеш да кажеш: "Аз казах ли ти" 😃 Майтапът на страна, на ясно, че са рисков актив. Но аз все още нямам никакъв портфейл и тъй като съм все още студент ще започна със съвсем малки суми. Така че досегът ми с котлона/авиобизнеса не мисля да ми коства повече от 100 евро. За повече нито имам "гащи" и знания, нито финанси. Ти в какво мислиш да влагаш освен крипто? 1 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 преди 35 минути , Topfly каза: Миналата седмица около тогавашното дъно, направих малки залози в американските авиокомпании и най-вероятно съм купил акции от Бъфет 🙂 Като прочетох новината, че е продал акциите малко ми се разтреперяха гащите, но понеже залозите са малки реших да ги запазя за късмет 🙂 Ако след 5-10 години спечеля с тях ще има да разправям на децата, как съм купувал акции на авикомпании през смутната 2020-та година от паникьосания гуру Бъфет 🙂 Направо си е историческа покупка! Моля те, продай ми някоя от тези акции (1 брой е достатъчен) да мога и аз да се фукам 🙂 преди 32 минути , tch каза: Ти в какво мислиш да влагаш освен крипто? Тепърва и аз си изяснавам доста неща, че съм новак за всичко извън крипто света, но определено планирам скоро да си направя портфейл от акции. Засега съм се спрял на (солидни според мен) компании като Visa, Paypal, Revolut, Booking и Expedia - вярвам, че за в бъдеще хората ще извършват все повече дигитални плащания и също ще ползват туристически услуги. Умувам за още компании, като най-вероятно ще са от технологичния сектор. Излишно е да казвам... нека нищо от това по никакъв начин да не се възприема като препоръка. П.С. Ако може модератор да премести последните мнения в темата за инвестициите, че много се отплеснахме от Norwegian... 2 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 4 май, 2020 Сподели Публикувано: 4 май, 2020 Револют не са публична компания и ще можеш да докопаш акции само ако пуснат crowdfunding, както правиха няколко пъти. Аз така направих преди няколко години и мисля да ги държа поне докато не направят IPO. 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 5 май, 2020 Сподели Публикувано: 5 май, 2020 13 hours ago, Георги Матеев said: Направо си е историческа покупка! Моля те, продай ми някоя от тези акции (1 брой е достатъчен) да мога и аз да се фукам Не съм сигурен, че може да направим извънборсова сделка с тези акции, но дори и да може вероятно такста за трансфер, ще е по скъпа от самите акции. Може обаче да се разберем да ти водя при мен 1 акция все едно съм ти брокер 🙂 Ще ти пращам периодично отчети за наличието на акцията с които може да се фукаш, подобно на това както КТБ пращаше отчети, че имаш пари по сметката 😄 Надявам се обаче в твоите очи да съм малко по надежден от КТБ? 😄 1 1 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 5 май, 2020 Сподели Публикувано: 5 май, 2020 преди 7 часа, П.Кръстев каза: Револют не са публична компания и ще можеш да докопаш акции само ако пуснат crowdfunding, както правиха няколко пъти. Аз така направих преди няколко години и мисля да ги държа поне докато не направят IPO. Да, при предния бях на ръба да взема малко, но в онзи момент като че ли все още не бях узрял за идеята за акции като цяло. Рано или късно ще пуснат нов crowdfunding или ще станат публична компания, растежът им донякъде го предполага. преди 39 минути , Topfly каза: Не съм сигурен, че може да направим извънборсова сделка с тези акции, но дори и да може вероятно такста за трансфер, ще е по скъпа от самите акции. Може обаче да се разберем да ти водя при мен 1 акция все едно съм ти брокер 🙂 Ще ти пращам периодично отчети за наличието на акцията с които може да се фукаш, подобно на това както КТБ пращаше отчети, че имаш пари по сметката 😄 Надявам се обаче в твоите очи да съм малко по надежден от КТБ? 😄 ОК, имаме сделка! 🙂 Само кажи на кои авиокомпании имаш акции, че да си избера една. Но и ще трябва да се разберем плащането за брокерската услуга в какво ще е - форинти, долари, монголски тугрици, бири или каквото кажеш 🙂 А дали си по-надежден... ами ти още си на линия, а КТБ нещо не ги виждам наоколо, така че 🙂 2 Връзка към коментар
Djgeorgie Публикувано: 5 май, 2020 Сподели Публикувано: 5 май, 2020 В момента акциите на всички големи Американски авиокомпании са на доста добри цени за спекулативно инвестиране според мен. JetBlue са $8.62, American са $9.82, Delta са $22.57, United са $25.26 и Southwest са $27.56, та едни 100 долара биха стигнали не за една, а за всичките тези. 🙂 Аз лично имам акции в American, Delta и една корпорация, която имаше дъно Февруари, която се занимава с leasing на самолети AerCap Holdings N.V. та може би е идейно и тя да се следи, ако акциите й пак паднат на нивата от края на Февруари, щото в момента са малко високички. 4 Връзка към коментар
Aureliano Публикувано: 5 май, 2020 Сподели Публикувано: 5 май, 2020 4 minutes ago, Djgeorgie said: В момента акциите на всички големи Американски авиокомпании са на доста добри цени за спекулативно инвестиране според мен. JetBlue са $8.62, American са $9.82, Delta са $22.57, United са $25.26 и Southwest са $27.56, та едни 100 долара биха стигнали не за една, а за всичките тези. 🙂 Аз лично имам акции в American, Delta и една корпорация, която имаше дъно Февруари, която се занимава с leasing на самолети AerCap Holdings N.V. та може би е идейно и тя да се следи, ако акциите й пак паднат на нивата от края на Февруари, щото в момента са малко високички. Вчера и аз си го помислих. Delta беше паднала на 20.73 в началото на деня. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега