Прескочи до съдържание

Номер на билет, купен от Air Berlin?


Препоръчани мнения

Имам купен билет още през декември, пътуването ми е другата седмица. Нямам номер на e-ticket, а само booking reference number. От къде да го намеря?

 

(защо разпитвам за този е-тикет номер: полетът ще се изпълни от България еър, а искам да ми начислят техните мили, защото Еър Берлин няма да го направи при полет, опериран от друга АК. Обадих се на България еър и хората ми поискаха въпросния е-тикет номер, който всъщност нямам.

Пък и не е лошо човек да си вижда полетите в check my trip, примерно...)

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Добре, намерих си е-тикет номера. Проверих в www.checkmytrip.com и ме пусна само с букинг реферънс номера, а като разпечатих това, което ми показа, на разпечатката имаше и е-тикет номер.

Редактирано от Nine
Връзка към коментар

На FB билетите започват с 623 
Ако твоят билет не започва с тези три магически числа, то милите от полета ще бъдат отнесени към topbonus програмата на airBeriln.
Защото :

...Точки не се начисляват за полети или други услуги, с които пътникът е участвал в програми на други авиокомпании. Когато авиокомпания България Ер е партньор по полет, без значение кой е опериращия авио-превозвач, Вие ще получавате точки само, ако в билета Ви полетът е вписан с кода на нашата авиокомпания - FB и номерът на билета започва с цифрите 623. 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Nine, на каква тарифа си и има ли смисъл да трупаш при FB. Знаеш след време горят. Доплащането е голямо, единствено се сещам за някакво надграждане за вътрешен.

Връзка към коментар

Вчера пътувах с билет на Air Berlin с полет изпълняван от Бългериън Еър.Не можах да се чекирам онлайн е се чекирах на летището в Берлин.Там ми начислиха точки на Топбонус картата.Полетът го даваха като обединен между двете компании.

Не знам как е с другите авиокомпании,но при Еър Берлин начисляват точките при чекиране.В моя случай беше добре,защото си бях купил билетите преди да имам топбонус карта.

Връзка към коментар

Не знам конкретния случай, но при кодшеър може да се начисляват точки, дори полета да е изпълняван от друга компания (т.е. ако си с билет на ЕрБерлин, с номер на полета на ЕрБерлин би трябвало да ти дадат точки, нищо че полета се изпълнява от Бг Еър).

Дори да не е така, ако си купила полет на ЕрБерлин, който е променен, може да им пишеш, обяснявайки ситуацията и да ти дадат точките според оригиналния полет. 

Ако се отнася само за София - Берлин, получените точки вероятно не си струват упражнението, особено ако не са 100%.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Ох, за какво е упражнението - да направя 5 полета с FB и да искам пластмасова карта, защото кредитната им ми излиза златна. Имах някакви стари, но с друг номер на ФФ и изгоряха.

 

Луфтханза веднъж не ми начислиха мили за един полет, който не се изпълняваше от тях. Не помня обаче с Luxair ли беше :( Та затова реших, че ако едните не дават мили (Air Berlin), ще искам от другите. Сигурно ли е, че дават мили за полет неизпълнен от тях?


На FB билетите започват с 623 
Ако твоят билет не започва с тези три магически числа, то милите от полета ще бъдат отнесени към topbonus програмата на airBeriln.
Защото :

Хубаво де, аз съвъсем се обърках.

През януари FB ме върнаха от Рим до София с австрийците през Виена. Точки за полетите нямам, но е-тикета започва с магическите 623.

Редактирано от Nine
Връзка към коментар

Виж в правилата, но ако билета ти е с полети на ЕърБерлин АВххх, а не FBxxx, би трябвало да ти дадат мили.

Ако са с FB, искай от тях. Ако си купила полети на АВ, а след това са ги променили на FB (не кодшеъри), пробвай с което ти е по-полезно. Ама ако ти дадат от FB, не можеш да искаш пак от АВ.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Успех с получаването на пластика от ФБ. Аз имах необходимите полети, писах на мейла на ФФ програмата. Девеойчето беше много учтиво и ми каза, че картата е готова. Пита ме как искам да си я получа и дали е ОК да мина през техен офис. Разбрахме се да я остави на гишето за продажба на билети на ФБ на летището, Т2. Отидох там - нямаше я. Пак писах, пак ми отговориха бързо, че са я предали и на следващия опит си я взех от Т2. Само за да установя, че доста отдавна е била готова, защото е със старото лого (не с "пастата за зъби"). :lol:  А аз чаках ли чаках да дойде по пощата, преди да им пиша....

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой случайно да е успял да си направи on-line чекиране при закупен билет от Airberlin и полети изпълнявани от други компании?

Утре трябва да литна до Мадрид, като първо ще летя фо Франкфурт с БГ еър а след това до Мадрид с Иберия.

 

Полетите ги откривам на сайта на air.bg и на airberlin, на на air.bg не ми разрешава чекиране, а на airberlim ми казва, че полета се изпълнява от техния партньор Иберия и ме препраща на техния сайт, където пък ми дава че няма така резервация. Красота направо.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.