Прескочи до съдържание

Пътуване до Италия с кола


Jane*

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци, попаднах на този невероятен форум търсейки съвети за самоорганизирано пътуване до Рим. Ще се радвам да ми помогнете със съвети и мнения, че съвсем се обърках :blush: 

Накратко - тръгваме 4 човека с кола (трима шофьори), на 12.11.  Трябва да спим някъде по пътя (все още никаква идея къде), най-близо до Венеция, за да може набързичко да разгледаме сутринта, после Верона (също набързо) и вечерта (13.11.) да сме в Рим. Колкото повече чета, толкова по-трудно ми се струва намирането на апартамент с паркинг в Рим на удобно място (Трастевере, Навона) и сносна цена. Там оставаме за 3 нощувки с натоварена програма - накратичко - събота е за площадите, фонтаните, Пантеона; неделя-Колизеум, Римски форум, Капитолийски хълм, Палатински хълм; понеделник-Ватикана, замъка и моста Сейнт Анджело, след обед - Чивитавекия и ....отплаваме :wink: . Колата ще оставим на паркинг в Чивитавекия.

На връщане (23.11) - Пиза, Чинкуе Тере, нощувка (никаква идея къде) и .........България.

Програмата в Рим съм я написала съвсем схематично. От тук прочетеното си набелязах и места за хапване :imsohappy:

Проблемите ми най-вече са с местата за настаняване. Двете по пътя са само за преспиване, но да са сносни все пак. Датите са съответно 12.11. и 23.11.

В Рим трябва някъде да си оставим колата 3 нощи. Из самия Рим, разбира се пеша, затова апартаментът да е на удобно за това място (до 400 евро за трите нощувки за четиримата).

Дано съм била ясна. Ще съм признателна за всяко споделено мнение и съвет. :thankyou:

Връзка към коментар

Относно паркирането за няколко дни, най-читавото което намирам е подобно на схемите Park and Ride. Паркираш близо до метро станция за около 3-4 евро на ден и после се придвижваш с метро. Ето ти повече информация, но на италиански, ползвай гугъл да преведе :) http://www.atac.roma.it/page.asp?p=24&i=15 Аз бих избрал някой в западната част на града с оглед на последващия ви път. 

 

За нощувките...прегледа ли останалите теми? Имаше доста предложения за добри апартаменти от airbnb (може би най-добрата опция, след като сте четирима), както и хотели.

 

По другите въпроси не мога да помогна. 

Връзка към коментар

По другите въпроси, следва четене на темите във форума за пътуване с кола, че с това разглеждане набързичко Венеция и Верона - сутринта, а вечерта в Рим, нещата отиват накъмто нещо си път да види...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Това

за да може набързичко да разгледаме [Венеция] сутринта, после Верона (също набързо) и вечерта (13.11.) да сме в Рим. 

няма как да стане. Вижте в гугъл мапс колко е пътя и сложете 1-2 часа заради трафик, според мен ще отиде поне половин ден в път само, без да броим влизане и излизане от градовете.

Дори само с Венеция няма смисъл, освен ако не искате само да видите канала около гарата/паркинга и обратно.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

11 дневна ли ви е екскурзията? Защото, няколко дни се губят.

 

 Трябва да спим някъде по пътя (все още никаква идея къде), най-близо до Венеция, за да може набързичко да разгледаме сутринта, после Верона (също набързо) и вечерта (13.11.) да сме в Рим.

 

Там оставаме за 3 нощувки с натоварена програма - накратичко - събота е за площадите, фонтаните, Пантеона; неделя-Колизеум, Римски форум, Капитолийски хълм, Палатински хълм; понеделник-Ватикана, замъка и моста Сейнт Анджело, след обед - Чивитавекия и ....отплаваме :wink: . Колата ще оставим на паркинг в Чивитавекия.

 

На връщане (23.11) - Пиза, Чинкуе Тере, нощувка (никаква идея къде) и .........България.

 

Предлагам ти да прочетеш темите за градовете. След това си оптимизирай маршрута. Има градове, които може да бъдат посетени за няколко часа като Пиза, но за Венеция няма как да стане. Така че може да започнеш с поне две нощувки в района, за да имате поне ден за града.

 

Прочети пътеводителя, там има линкове към теми.

Връзка към коментар

:) благодаря за отговорите

аз темите ги чета, защото има невероятно много и добре подредена информация. Видях и препоръчаните сайтове за апартаменти и хотели.

Може би не достатъчно коретно съм задала въпросите, но пък ме усмихна Duke :) Това е едноседмичен круиз с "опоскване" на Италия, разбира се доколкото е възможно. Знам, че дори не е помирисване,  само колкото да усетиш уханието, но.....  така и така ще ходим с кола, нека поразгледаме. Затова ми бе важно да чуя мнения на пътували.

Питането ми е по-скоро да препоръчате локациите - разбрах, че на отиване е по-добре да предвидим допълнителна нощувка до Венеция, за да може все пак да видим нещо от Венеция. Така, че най-подходящо за първа нощувка ми изглежда Словения.

На връщане ако спим някъде около Специя, ще можем ли да пътуваме без нощуване до България, май не и е по-добре да се предвиди още една нощувка?

За Рим-благодаря за сайта, сега ще поразгледам и за препоръчания район (това питах). И като че ли най-добра ми изглежда идеята да харесаме апартамент и да питаме собственика за възможностите да паркираме наоколо. Дано за се окаже знаещ английски :)

Връзка към коментар

При положение, че сте трима шофьори, май наистина е най-добре да се изсилите първия ден и да нощувате направо във Венеция или някъде около там... Не, че няма да сте уморени на другия ден, де, но пак е нещо :)

Връзка към коментар

И аз мисля, че е най-добре първия ден (препоръчвам тръгване през нощта) да стигнете до Венеция без междинно спане.

Щом нямате време - оптимизирайте маршрута, ползвайки магистрали.

За разглеждане си оставете следобеда на 12ти и вечерта.

Изберете хотел в околностите и ползвайте платени паркинги в подстъпа на самата Венеция.

Горните "съвети" водят до увеличаване на бюджета (италианските магистрали са едни от най-скъпите в Европа), но намаляване на времето за транспорт.

Прескочете Верона - голям град с много за гледане и не става за два часа (може на обратния път).

Сутринта опитайте да стигнете Рим. Там каквото успеете все ще е добре.

А на прибиране - ако решиш Пиза, за няколко часа. Или пък Сиена, която е по път и пак може за няколко часа. Спите във Верона (на централно място с паркинг - относително по-скъпо) ползвайки вечерта за разходка, пък и следващата сутрин. И после обратно към БГ :)

 

Приеми това като първото от следващите ти поне 35 ходения до Италия и ще се получи лесно. Не се пресилвайте и се насладете на круиза, италианската манджа и каквото ви е на душа в Рим.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.