Прескочи до съдържание

Телевизионна кула "Останкино" (снимки)

NikolaiRG

Препоръчани мнения

Публикувано:

След 37 години отново посетих Русия. Сбъдна ми се една мечта, да се изкача на телевизионната кула в Останкино. Тъй като има много снимки и на Москва, и на Санкт Петербург, реших да не занимавам аудиторията и да не заемам място по сървърите с тях. Затова пускам тук снимки само от телевизионната кула:

http://magelanci.com/gallery/album/591-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE/

Изкачването става на групи с предварително записване и докато чакахме да се запишем за след 2 дни, по една случайност ни предложиха да се качим веднага. Явно някой от записаните за поредния тур не се беше появил. Това ни спести много време.

• Харесвам 13
Публикувано: (редактирано)

Страхотни снимки и благодаря, че ги сподели! :) По стълбите ли  се качи?

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:

Страхотни снимки и благодаря, че ги сподели! :) По стълбите ли  се качи?

Само това оставаше. До 330 метра височина по стълби... Вярно,че спортувам, но по стълби хич ме няма. Освен това се влиза само на групи под строг контрол. Не можеш да мръднеш встрани. Долу записват данните от паспортите. Въобще сигурността е гарантирана отвсякъде. А асансьорите са бързи - 7 m/s и ушите заглъхват.

• Харесвам 4
  • 7 месеца по-късно ...
Евгени Димитров
Публикувано:

Супер! И ние бяхме в Русия със семейсвтото ми. Баща ми завърши военна академия там. Живяхме 2 години в Санкт Петербург, до 1991г. Моите спомени са по-скоро детски, но от малкото неща, които са ми останали в главата, беше страхотно. Понякога си говорим с нашите или те по-скоро ми припомнят някои неща. От няколко години ми е голям мерак да се върна там за една екскурзия. Още помня името на метро станцията, до която живяхме - Граждански Проспект. Между другото, преди 10 години работих в един хотел на Златни пясъци, та от комуникацията ми с руснаците, много от тях твърдят, че Санкт Петербург е по-красив от Москва! Даже и двама столичани твърдо го потвърдиха. Иначе и аз бих искал да посетя Москава и кулата Останкино   

• Харесвам 1

В Санкт Петербург се чувствахме като в западна Европа. Освен това и хората там са от друга порода. В Москва след това ни се стори направо селско. Въпреки че е забранена политиката тук, да си го кажа: прекалено комунистическо беше там. Всъщност, като се замисли човек, ако там не е комунистическо, къде да е такова? :-)

В Москва, освен Останкино, много ми хареса районът на МГУ (университета), който заема площ колкото половин български град, а така също и Воробевы горы в съседство. Който иска да ги посети, трябва да го направи в този ред, заради дерето на реката - има пътеки, но е стръмно. Попитах някакъв преподавател как се стига до централната сграда и получихме дълга безплатна беседа за университета от него и за историята му и най-добрите места за гледане. Искаше да блесне пред чужденците човекът:-)

Редактирано от NikolaiRG

И аз съм била в 7 клас преди Н-години :lol:  в Москва и Санкт Петербург (тогава Ленинград). Още тогава и на детския ми акъл Ленинград беше в пъти по-хубав и величествен. 

Редактирано от Bliss

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.