Прескочи до съдържание

Варненци, да помоля за едно рамо...


Гост

Препоръчани мнения

Значи, синът на шефа ми - французин от Ница - ще бъде за пет дни във Варна и детенце първо мен помоли за съвет. Някакви наистина хубави местенца за посещение във Варна, около Варна - няма значение дали са туристически или не. Била съм преди векове там и разчитам на актуалните ви съвети. 

 

Благодаря! :) 

Връзка към коментар

 Някакви наистина хубави местенца за посещение във Варна, около Варна - няма значение дали са туристически или не. 

 

Аз не съм от Варна,но ето горе-долу всичко в региона:

 

http://magelanci.com/patepisi/article/40-%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%8F/

 

За заведения ще трябва да се включат други.Да но да съм ти помогнал!!!

Връзка към коментар

1.Аладжа манастир,Ботаническата градина,Манастирът в Свети Константин и Елена.

2.Побитите камъни в комбинация с Вълшебен извор в Девня. Това е ресторант с минерален извор. Много е хубав.Трябва автомобил.

3.Църквата Св.Атанасий в Гръцката махала с Римските терми.

4.Калиакра и Балчик, ако имат възможност.

5. Преди залез на пътя Аспарухово - Галата има една площадка с най-хубавия изглед.Там има и едно семейно заведение със с,щия изглед, Фантастико. Обаче обслужването не е на ниво.

6.Евксиноград. Организират обиколки с педварително записване. Трябва да се провери в сайтаи им. И там се продава бренди Евсиняк. Като французин би го оценил.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За Калиакра. Има ресторант, който е на площадката на скалата. Изгледът е хубав, особено вечер по залез. Лятото като ходихме на всяка маса горяха свещи и атмосферата е много приятна.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Значи, синът на шефа ми - французин от Ница - ще бъде за пет дни във Варна и детенце първо мен помоли за съвет. 

това "детенце" колко е годишно?

lesy даде основни насоки.аз да допълня:

1. Историческия музей - исключително добра постоянна експозиция

2. Катедралния храм Св. Успение Богородично - втория най-голям в БГ след Св. Александър Невски

3. Морската градина - най-голямата в България

4. Художествената галерия - освен че има какво да се види, сградата е много красива също, много често се организират концерти в английския двор /не само симфонични и камерни/

5. Ботаническата градина и двореца в Балчик

6. сградата на театъра, градския часовник-изобщо централната пешеходна част

7. Делфинариума

8. Обсерваторията

 

може да иде да скача с бънджи от апаруховия мост, да се гмурка - има няколко добри училища, да кара сърф - въпреки че най-доброто място за сърфисти е на шкорпиловци, да язди в екопарка, да се качи на яхта за тур до албена и балчик, или "пиратски бой" м/у две яхти и т.н. 

по златните: аквапарка, мини-голф игрището, виенското колело, е и плаж разбира се :)

 

ако има интерес към заведения:

9. на крайбрежната алея най-култови са Кубо и Кашаса - те са на самия плаж, може и да плажи и да пие/хапва

10. к-с Хоризонт - в морката градина, под сп. Акациите-ресторанта на терасата, дискотеката, бара - всичко е супер.

11. в х-л черно море има добър боулинг с нощен клуб-Жокерс

нощни клубове дискотеки:

12. повечето варненски имат лятна версия на въпросната плажна алея

13. тези които нямат са най-добрите пиано/рок барове: музика Е-във фестивалния к-с, синатра-в орбита /младежкия дом/, варна лайв клуб - в малкото/старото пикадили, бар калифорния-с/у кораба дръзки, пиано бар старс - панорамата на х-л Черно море

14. дискотека PR клуб на Златните - невероятна!

за хапване:

младите ходят в:

15. лятната годзила - на алеята

16. лятното хепи - пак там - има по-различно меню, с морска насоченост

17. съндогс - всъщност то е най-доброто и най-посетено! невероятна кухня и атмосфера, ама голям зор там за места - с/у уч-ще Климент Охридски. летния му вариант е на плажа на Кабакум

18. мерси-алеята

19. мидената къща - алеята

Редактирано от palia4i
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

6.Евксиноград. Организират обиколки с педварително записване. Трябва да се провери в сайтаи им. И там се продава бренди Евсиняк. Като французин би го оценил.

има магазин преди входа за резиденцията, продава се всичко, което избата произвежда - вина, ракия, коняк, цените не са тесла. по това време на годината - лятото-мисля че посещенията за простосмъртни се спират.

Връзка към коментар

И за мен най-важният въпрос е на колко години е детето и дали има идея какво да очаква тук като цяло?

 

От миналата година

 

"Бихме искали да Ви уведомим, че във връзка със започнали реставрационни дейности на Дворец" Евксиноград" и прилежащия му парк по Европейска програма, временно се преустановяват организираните посещения за неопределен период от време."

Редактирано от Alexander
Връзка към коментар

това "детенце" колко е годишно?

 

Извинявам се, ако не е станало ясно - "детенце" е синът ми, обичам така да го наричам в разговор и винаги ще бъде мое дете, без значение от годините. Шефът му, който ще идва във Варна, нямам идея на колко години е, но със сигурност пълнолетен :)

 

Благодаря ви много за идеите!

Ъф, какви глупости съм написала... Шефът на сина ми в Ница - това съм имала предвид  :blush: Синът ми работи в хостел, тоест човекът е от сферата на туризма и го е помолил да му дам съвети кое не бива да пропуска във Варна и околностите - и като храна също. Още веднъж извинете. Мозъкът ми е откачил окончателно...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

И аз да допълня -  в момента Морската градина е много красива. Една разходка  от Морска гара (с фара и яхтеното пристанище), край Аквариума - пред него има заведения и интересна релефна карта на Черно море с градовете около него , като езерце. Продължаваме край Планетариума - Николай Коперник - има в определени часове симулация на звездното небе. По нататък е слънчевия часовник под Фестивалния комплекс и там много често има сцени с различни мероприятия. Следва бившето казино и до него много красива гледка от високо към морето, по-нататък е сцена Раковина - вечер има представяния на различни танцови състави, песни и др. До нея има красив фонтан и рампи за скейбордове и колелета. Вървейки напред стигаме до основната алея под Пантеона - в момента с много красиво оформени цветни алеи и паметни плочи с пръст от важни за България места, а от двете страни на алеята има бюстове на известни българи. В ляво се пада Летния театър и Детския кът с красиво езеро с лодки и много забавления за деца. Стигайки до Пантеона в дясно се намира малък амфитеатър с красиви фонтани - тук също често има музикални и други изяви. А по-надолу е Природонаучния музей и терариум. Продължавайки напред по алеята в ляво има красив розариум, а по-нататък е Зоологическата градина. След нея е емблематичния за Варна ресторант Хоризонт с прекрасна гледка към морето. По нататък е Делфинариума и красивата алея със спортни съоръжения и гледка отвисоко към морето. В момента са асфалтирани доста от алеите и има красиви цветя, така че изглежда красиво, подредено и е приятно за разходка. Да допълня и за Аладжа манастир - вечер предлагат мултимедиен спектакъл, който се прожектира върху самите скали и пресъздава исторически моменти със звук и светлина. До сградата на Общината има красив фонтан, който вечер е осветен в различни цветове и е много красив. Основният площад до Театъра все още не е завършен напълно. Много впечатляващи са и побитите камъни - интересна е беседата за техния произход и загадъчни форми, имат и силно енергийно излъчване. Бих препоръчала и Военно-морския музей, който се намира близо до Морска гара и има интересни експонати в двора. Наблизо са и малките Римски терми и Музея история на Варна - пресъздава бита на стара Варна (препоръчвам го). Интересни са и Римските терми, които са до бившата Техническа книжарница. В Историческия музей, който е близо до Общината е представено най-старото злато на Балканите и др. интересни експонати.

Редактирано от alienad
Връзка към коментар

Още нещо се сетих. Доста е туристическо, но си е наше. В "Свети Константин и Елена", че има заведения, в които играят нестинарски танц. Ние сме били на Копитото, но съм виждала и реклама на Иванчов хан.

Връзка към коментар

По пътя за Калиакра е мидената ферма" Дълбока".http://www.dalboka.eu/bg/

А ако им се ходи до Дуранколашкото езеро,там има ресторант с много вкусна храна и прясна риба-"Златната рибка" май се казваше.

Местност "Побитите камъни" също е интересно,енергийно място - нещо което не може да се види навсякъде.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Използвам тази тема, за да попитам за такси от Златни пясъци до летище Варна. Коя компания е за предпочитане ? Има ли друг вариант за трансфер, без градски транспорт? Трябва да осигуря в понеделник придвижването на свекърва ми и дъщеря ми, но не ми се иска таксито да излезе по- скъпо от самолетния билет. От хотела са обещали съдействие, но съм скептична, след като за поставяне на подкожна инжекция без никакъв консуматив дори, в лекарския кабинет на хотела са платили 30 лв! Това е друга тема.... Та, моля, помагате!

Връзка към коментар

Ако има време и транспорт, нека помоли да го закарат до Камен бряг (ако си пада по нестандартни места), Яйлата е едно от най-красивите места за мен, (диво и красиво), Паша дере (спомените ми са от преди 7-8 години, но се надявам да е останало все още "девствен" плаж), плажа на Кабакум.

 

В момента нямам собствени снимки, но тази мисля е показателна :)

 

untitled.png

 

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар

Използвам тази тема, за да попитам за такси от Златни пясъци до летище Варна. Коя компания е за предпочитане ? Има ли друг вариант за трансфер, без градски транспорт? Трябва да осигуря в понеделник придвижването на свекърва ми и дъщеря ми, но не ми се иска таксито да излезе по- скъпо от самолетния билет. От хотела са обещали съдействие, но съм скептична, след като за поставяне на подкожна инжекция без никакъв консуматив дори, в лекарския кабинет на хотела са платили 30 лв! Това е друга тема.... Та, моля, помагате!

Пробвай Триумф такси телефон: 052 644 444 или 0879 644 644

                ОК такси 052 / 500 500 или GSM 0886 388 388

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 години по-късно ...

Случайно попаднах на тази позабравена тема🙂, а какъв по-подходящ момент за активирането й от лятото.

 

Варненци и други магеланци с морски дух, можете ли да ми предложите корабче за разходка из варненския залив или по на север?

Връзка към коментар

Не мога да предложа екскурзия, но само гледайте да не е само в Залива. Това означава в езерото. Виждала съм корабчета през деня, които водят туристи пред плажове на юг. Потърсете да включват Черноморец, Паша дере или Камчия. Но от водата по-красиво е на север около Тюленово и Калиакра. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.