Прескочи до съдържание

Сибиу и Клуж-Напока


Здравко Ангел

Препоръчани мнения

Здравко Ангел

Някой може ли да препоръча нещо в района около Сибиу и Клуж-Напока. Ще сме там за 5 дни на един музикален фестивал и през деня ще може да пообиколим наоколо. Благодарности!

 

Връзка към коментар

Преди две години бяхме в този район и нощувахме в Casa Elixia's в края на град Сибиу по пътя за Етнографски комплекс на открито Астра – в дясно се отбиваш във вилната зона. Това е семеен хотел с много уютни стаи и страхотно отношение на собственика - бивш футболист, играл в Германия. Случайно попаднахме на това хотелче и бяхме много доволни.

Редактирано от alienad
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сибиу е страхотен град в сърцето на Трансилвания. Вече е споменат етнографския комплекс "Астра", който си струва да се види. Отскочете и до Сигишуара, родното място на Влад Цепеш. На територията на цялата област се намират редица фортифицирани църкви, които също заслужават внимание. Трансилвания не е Румъния...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
Здравко Ангел
Публикувано: (редактирано)

Добре, значи този комплекс "Астра" влиза в плановете. Сигишуара се пада малко встрани, няма да имаме време, защото ние ще нощуваме една вечер в Сибиу и останалите 4 ще сме в Клуж-Напока, даже не точно там, а в едно малко градче Бонцида, където е замъкът Банфи, в който пък се провежда фестивалът.

Между другото фестивалът е много добър, ако има фенове:

http://www.electriccastle.ro/en/dailylineup

Редактирано от Здравко Ангел
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Непременно вижте замъка на Корвините в Хунедоара !!!А също и стария град Алба Юлия , музея с иконите рисувани върху стъкло в Сибиел !Ние посетихме всичко това благодарение на един пътепис : http://patepis.com/?tag=%D1%85%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B0         

Редактирано от ivoz
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.