Прескочи до съдържание

Един ден в Милано - идеи?


Георги Василев

Препоръчани мнения

Георги Василев

Здравейте другари, краят на август се очертава еднодневен престой в Милано за мен и още 32 човека :) Искам да попитам какво бихме могли да правим и как да запълним деня. Ще бъдем пешеходци. Бил съм в Милано преди около 10 години, но нямам почти никакви спомени. Помня, че разгледахме Castello Sforzesco и Dumo, от там по една закрита улица та до  Piazza della Scala, но до там. Предполагам, че със сигурност ще бъдем там между 09:00ч. и 21:00ч. Ще се радвам да споделите мнение и опит с този град. 

 

П.С. Като цяло не залагаме на музеи! :)...аааа и разбира се не ни трябват занимания за 30 човека на куп, разбира се, но поне да знаем на къде да ходим/гледаме :)
 

Връзка към коментар

Един от вариантите е да отидете и да разгледате ЕХРО 2015 г. Със сигурност това занимание ще ви отнеме цял ден.

 

Другият вариант е да отидете с метрото до Дуомото и от там да се размотавате. С асансьора се качете на покрива на Дуомото, повярвайте заслужава си. От Дуомото по вия Данте се стига до замъка Сфорцеско. Разгледайте безплатната част от замъка и след това се размотавайте из парка Семпионе. Там се намира и арката на мира. След като се поразмотавате безцелно седнете някъде да обядвате в Брера. По пътя си може да разгледате и някои от църквите и се отправете в посока операта Ла Скала. лесно е за ориентация по картата. На площадчето пред операта има паметник, пред който да се снимате. Всички го правят. От там разгледайте галерията Виторио Емануеле. Не сядайте в заведенията в галерията - изключително скъпи и с лоша храна. Там се спират само туристите. По улиците Спига и Монтенаполеоне са магазините от Висшата мода.

В близост до Дуомото е и пиаца Affari. Можете да отидете и да видите един модернистичен паметник. Направен е пред стоковата им борса и е знак за това как италианците преценяват икономическите си институции. По улица Торино има магазини за шопинг.

Мисля, че за повече едва ли ще имате време.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Еми шматкане, какво друго :) Ако е хубаво времето, може да се разходите из Parco Sempione, Duomo-то винаги си заслужава да се види... имаше една улица с модни магазини, не се сещам коя беше, но не можахме да намерим нещо изложено на витрината с двуцифрена сума :)

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Василев

:D За шопинг.....едва ли, но не пречи да се разгледа, наистина. То май май след обиколката за снимки ще правим тегели из парковете и идеята за хапване някъде не е лоша. Сега ще разгледам картата на града да видя как ми я начерта mililia :)

Връзка към коментар

Освен основните неща, които може да видите из Милано, може да се разходите из квартала Брера /това всъщност е старата част на Милано/ - има места които може да ви поемат толквова хора ( има happy hour обикновено след 18-19ч, така че дори може да се нахраните като хората )

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.