Прескочи до съдържание

Влизане с кола в центъра на германските градове

Mamas

Препоръчани мнения

Публикувано:

Предстои ми пътуване в Германия с автомобил. До сега сме пътували 2-3 пъти и не сме имали проблеми. Наскоро четох, че трябвало да се плаща някаква еко такса при влизане с автомобил в центъра на по-голям град. Ще посетим Вюрцбург, Щутгард и Мюнхен. В пътепис четох, че се плаща такса, показва се големия талон и пр.

Моля, ако някой знае нещо да сподели!

Публикувано:

Па що не си вземете байерн тикет за DB и да си пиете вайсбир и хич да не ви интересува къде да паркирате ми се мъчите?!?

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Па що не си вземете байерн тикет за DB и да си пиете вайсбир и хич да не ви интересува къде да паркирате ми се мъчите?!?

Това дали можете да ми го преведете?

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Предстои ми пътуване в Германия с автомобил. До сега сме пътували 2-3 пъти и не сме имали проблеми. Наскоро четох, че трябвало да се плаща някаква еко такса при влизане с автомобил в центъра на по-голям град. Ще посетим Вюрцбург, Щутгард и Мюнхен. В пътепис четох, че се плаща такса, показва се големия талон и пр.

Моля, ако някой знае нещо да сподели!

С голяма доза закъснение, до колкото съм на ясно, трябва да имате стикер отTUV, който разрешава паркиране в централните зони на градовете. Той удостоверява, че колата ви (т.е. двигателят) е в съответствие с екологичните изисквания. Честно казано, не съм съвсем "на ти" с процедурата, но съпругът ми купи такъв стикер за около 10 минути от съответната институция на входа на Аахен. Наистина трябва големият талон на колата.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътуването ни мина, без проблеми и без да са ни търсили такъв стикер. Проверих преди това в сайта на DEKRA и от връзката на Duke и от там видях, че има и в БГ фирми, които издават такива разрешителни, струва около 30-35лв. Рискувахме, защото колата е нова и носихме големия талон, за да се види кое EURO покрива. Освен това паркирахме в хотела и в Мюнхен, Щутгард и Вюрцбург сме я ползвали за влизане и излизане от града. Колега си взе от оторизиран сервиз тук в Пловдив.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.