Прескочи до съдържание

Коледа в Милано, Нова Година в Кабо Верде: 280 - 330 Евро


Препоръчани мнения

Авиокомпания: Wizz/TACV


Маршрут:: София - Бергамо - Сид


Цена:: 280


Валута: €

Примерна дата на излитане:: 24.12.15


Примерна дата на връщане:: 08.01.16


Сайт за резервиране:: flugladen.de

Доста апетитна празнична оферта. Цената от и под 300 евро може да постигнете ако имате Дайнърс и купите през jetcost.es полета на TACV. С Маестро цените са :

 

https://www.flugladen.de/checkout/flightresults?#&_fromhome=true&p_type=F&__lanid=1040&oneway=0&out0_dep=MIL&out0_arr=SID&out0_date=20151226&out0_time=&in0_date=20160108&in0_time=&in0_dep=SID&in0_arr=MIL&adt=1&chd=0&inf=0&cls=Y&pagesize=10

 

и около 50 Евро за Уизеър, от 24 до 9 Януари, примерно. С Дискаунт клуб са по 35 :)

 

Предимство е, че всички полети са от/до Бергамо.

 

Има и други дати, за по-кратък престой, но цените на Уиз са по-големи.

Примерно 26 Дек - 2 Януари.

 

Взето от "Таблицата"

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 12
Връзка към коментар

И по 40Е на човек за виза, 60Е за семейство.

Би трябвало да е 25: https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_client.cgi?SpecData=1&VISA=1&HEALTH=1&NA=BG&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=CV&EM=BG&TR=00&VT=00&user=STAR&subuser=STARB2C

Връзка към коментар

А в тази тема mililia казва, че са им искали 45Е

http://magelanci.com/topic/4249-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%BE-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B5/?fromsearch=1

 

 

Може би, защото не е on arival е толкова. Аз скоро ровичках за Кабо Верде и не открих българин, който да потвърди, че няма проблем да вземе визата като кацне там.

Връзка към коментар

Цената на визата за там вече не е 25 евро, а е повишена. През 2014 г. струваше 40 евро. Още когато проверявах визовите изисквания, четох че цената е 40 евро и при вадене на виза на място. Това бяха писали английските туристи.

Доколкото ни бяха уведомили при закупуване на туристически пакет, цената на разрешението за пребиваване се включва в пакета. То обаче не е виза и се дава само за конкретния остров. Ако някой реши да обикаля из островите, трябва да си вади виза, защото с това разрешение няма да може.

По принцип би трябвало да можем да получим виза на място, но са възможни проблеми с авиокомпанията. Когато вадих визата за там пътувах заедно с италиански гражданин и въпреки, че на него изрично му бяха потвърдили възможността да получи виза при пристигане, авиокомпанията при чекиране му поиска да види първо визата, а след това започна с чекирането. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Това, че има некомпетентни чекин агенти, не значи, че не можете да получите виза на пристигане, ако пише че имате право на такава. Те трябва да се водят по Timatic (Travel Information Manual Automatic) информацията, а не наизуст. 

 

Visa required, except for Nationals of Bulgaria can obtain a visa on arrival. Fee: EUR 25.-. Точка по върпоса.

 

Другия път, когато сте сигурни в нещо, а агента държи на своето - искайте да отвори Timatic и да потвърди. До сега не съм попадал на грешна инфмация в тази система. Това е може би най-пресната информация относно визови изисквания, която се подържа от IATA. И това не е направено за нас, а за авиолиниите, щото глобите за превоз на пътници без редовни документи им струват доста скъпо.


(Само да добавя, че инфото е Timatic е достоверно само за летища, даже в особени случай пише и кои летища. Влизането по друг начин (сухопътен примерно) не гарантира същите условия.)


Добър пример е Китай - https://www.timaticweb.com/cgi-bin/tim_client.cgi?SpecData=1&VISA=1&HEALTH=1&NA=BG&AR=00&PASSTYPES=PASS&DE=Cn&EM=BG&TR=00&VT=00&user=STAR&subuser=STARB2C

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Разигравам следната ситуация в главата си:

 

Стигам до чек ин и попадам на некомпетентен служител. За мой късмет в този момент на смяна всички са от некомпетентен до по-некомпетентен и така и не ме допускат да се кача на самолета. Отговорността за това моя ли е и как се процедира или би трябвало да се процедира в такъв случай?

Вариант ли е да имам предварителна комуникация с авиокомпанията и да имам получено писмено някакво становище, че да, мога да отлетя без предварителна виза?

 

Възможно ли е ако все пак кацна в Кабо Верде и там да попадна на некомпетентен служител и да не ми дадат виза на място, защото България не е сред най-известните нему страни?

Връзка към коментар

То за възможно, всичко е възможно, но щом си в правата си, малко настояване, включително да видиш началника ако се налага, трябва да свърши работа. Имат си списъци, наръчници...

Малко след като паднаха визите до ЕС кацах в Ним и ми отне 4 пъти по половин час (2 пъти отиване и връщане) да се разправям (не говоря френски), че наистина не ми трябва виза, а на излизане, че наистина не съм влязъл нелегално... Всичко става, ако искаш да избегнеш неприятности на място се подготвяш с виза предварително, но явно не е задължително.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Стигам до чек ин и попадам на некомпетентен служител. За мой късмет в този момент на смяна всички са от некомпетентен до по-некомпетентен и така и не ме допускат да се кача на самолета.

 

macf1an много ще се изкефи на такава ситуация, щото после следват едни хубави компенсации ;)

 

И пак, има си Timatic, там си пише чисто и ясно. Официална база данни, която се поддържа и обновява от International Air Transport Association, която надзирава авиолиниите. Всяка грешка е на гърба на авиокомпанията, която те е докарала до това положение. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Стигам до чек ин и попадам на некомпетентен служител. За мой късмет в този момент на смяна всички са от некомпетентен до по-некомпетентен и така и не ме допускат да се кача на самолета. Отговорността за това моя ли е и как се процедира или би трябвало да се процедира в такъв случай?

На чекин авиокомпаниите гледат точно в Timatic. Лично са ме спирали заради това, което показва Timatic, въпреки че българското посолство твърдеше, че няма да има проблеми (проблеми на границата впоследствие наистина нямаше, но забравих, че и авиокомпаниите гледат...)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

На чекин авиокомпаниите гледат точно в Timatic. Лично са ме спирали заради това, което показва Timatic, въпреки че българското посолство твърдеше, че няма да има проблеми (проблеми на границата впоследствие наистина нямаше, но забравих, че и авиокомпаниите гледат...)

Те че ледат, гледат, ма какво виждат и четат е друг въпрос :)

Връзка към коментар

Случка от тези дни на летище Инч'он, предстои ми полет от Сеул за Белград със стоп в Рим. Отивам да се чекирам и на гишето попадам на очевидно по-неопитна девойка, защото сравнително доста бавно въвежда данните в компютъра, проверява по няколкото пъти числата и т.н. В един момент я гледам, че нещо се смути и ме пита - господине, вие пътувате за Сърбия, имате ли виза? Аз обяснявам, че нямам нужда от виза, а двойката почва да рови някакви бумаги и пак ме пита - ама господине, вие сигурен ли сте, че не ви трябва виза за Сърбия? Аз пак потвърждам, че съм абсолютно (натъртвам на думата) сигурен, че нямам нужда от виза. Момата продължава нещо да се притеснява, поглежда ме извинително и казва - много сори, но ще повикам моя мениджър. Обажда се, чакаме 2-3 минутки, пристига началникът, поглежда там в съответното ръководсво (вероятно това, за което вече се спомена в темата) и казва на девойката, че всичко е наред и няма нужда от виза. Извиняват ми се пак и си получавам бордните карти.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.