Прескочи до съдържание

Здравейте на всички пътешественици!!!

Препоръчани мнения

Здравейте,

Регистрирах се неотдавна по препоръка на колега и приятел, който също обича да пътува навсякъде.

Казвам се Дени, но приятелите ми ме наричат Хоши, японист съм и по тази причина съм била някоко пъти в Япония.

Освен нея имах възможността да посетя: Турция, Гърция, Кипър, Ирландия, Дубай, Малдивите и Румъния. Неюо Европа не ме блазни много, но съм решила и там малко да попътувам. Обичам езиците и различните етнически култури :)

Йорошикуне!

• Харесвам 16
Връзка към коментар

Йорошикуне! Каквото и да значи, сигурен чъм че е нещо хубаво. И е много важно да има удивителна накрая, имам чувството че като се транскрибира японската реч винаги трябва да завършва с удивителна :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Хей, няма превод. Неюо от рода на оставям се във вашите ръце да се държите добре с мен, буквално. Означава нещо от типа на "Приятно ми е" .

И аз мисля пак да ходя, че така ми е залипсвало. Тъкмо обсъждахме евтиния полет до Перу, имам приятели там и бая се зачудих. Но може би този път ще съчетая Корея с Япония.

А иначе, Япония е такава страна, че колкото и да го отрича; си липсва :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Приветствия - и да разкажа случка.
Преди години хапваме в гръцки ресторант във Виена.
На съседната маса - японка и японец.
На сбогуване ги поръсихме с всички клишета, дошли ни на наум - Конишиуа, Аригато...
а девойката нежно изръси на български - Довиждане и лека вечер!
И замина ефектно в небитието.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Здравей Дени(Хоши), може на ти предполагам, но съблюдавайки етикета ще остана на Вие докато не получа позволение. Обръщам се с Дени към Вас, защото все пак сме българи, а и аз недолюбвам латиницат, която за съжаление навлиза все повече и повече. Аз обичам и играя аматьорски кендо и се интересувам от японската култура. Имаме с моята съпруга и приятелка в Япония Йошико Сан от Кобе. Ще се радвам да споделите с нас как бихме могли да посетим Япония с по нисък бюджет и източници от които можем да увеличим иначе бегли познания по японска култура и история, визирам книги не чичко Гугъл. Ще се радвам на Вашия отговор.

С уважение

Връзка към коментар

Ще се радвам да споделите с нас как бихме могли да посетим Япония с по нисък бюджет и източници от които можем да увеличим иначе бегли познания по японска култура и история, визирам книги не чичко Гугъл. Ще се радвам на Вашия отговор.

С уважение

Като начало, следи раздела за намаленията тук, колега. По няколко пъти в годината излизат чудесни цени до Япония, само преди няколко дни имаше Прага-Токио-Цюрих за 240 € - като пример ти го давам.

За топлите чувства по оста София-Токио сме говорили надълго и нашироко :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Хей, на ти е идеално!

Все обяснявам а японците като идват тук, как ние българите си говорим на ти и не позлваме толкова много стриктно уважителните ни форми. Все като ми се карат или някъде в някоя институция ме третират на ВИЕ, или по телефона като говоря с някой оператор от кол център. Все ме госпожосват :)

Та, за Япония, сигурно има много мнения по темата и полезни линкове и сайтове. Да си призная аз до сега съм ходила безплатно до Япония с разни програми и стипендии. Но гледах последно за парил за сезона на сакурата (вишневия цвят) цени. Тогава намерих за 470 - 530 евро с Катар мисля. Не съм гледала наскоро, защото нямам и много свободно време.

Иначе,ако имаш конкретни въпроси за места и разни чудатости на японския нрав и обичаи, доозо. И меду другото имам познат от Русе, който и той се занимава с Кендо и е японец - Кита сан. Не знам дали се познавате. Понякога идва до София на някакви събития.

За книги, не съм сигурна какво точно ще ти е интересно. Няма много литератутра на български. Повечето са на един мой скъп сенсеи, колега и приятел - Братислав Иванов.

И май това е! 

А интересно кои са били тази двойка японци с идеален български :)

п.с. Извинявай за късният отговор

Връзка към коментар

За книги, не съм сигурна какво точно ще ти е интересно. Няма много литератутра на български. Повечето са на един мой скъп сенсеи, колега и приятел - Братислав Иванов.

Истински и то голям сенсей :) Имал съм честта да уча при него известно време. Не, че ми увря главата за повече от първо ниво.

"Основи на японския език" (ISBN: 978-954-321-734-2) е нещо подходящо за всички ентусиасти.

Добре дошла в Магеландия :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И май това е! 

А интересно кои са били тази двойка японци с идеален български :)

Така и не разбрах...

Но преди години по хижите срещах и японеца Ширу, който облечен в народна носия свиреше на родопска гайда. Разбирахме се и на български. После се изгуби, но последното му известие бе, че се преселил да живее в Словакия.

Поздрави.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.