Прескочи до съдържание

Въпрос относно границата между Унгария, Австрия и Словакия

SONYASERAFIMOVA

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може би защото още не се ориентирам добре в сайта, макар и да прочетох почти всичко във форума, задавам въпроса си така. Ако не е правилно, моля, модераторите да го сложат на правилното място.

Очертава ми се пътуване през Унгария и Австрия с крайна точка Германия. Много ми е любопитно обаче да видя една интересна масичка, символизираща границата между Унгария, Австрия и Словакия. Въпросът ми е мога ли да вляза в този парк от към страната на Унгария, без да преминавам границата със Словакия. Предварително благодаря на отзовалите се.

Публикувано:

Не съм бил на мястото (по-скоро минавал съм покрай него без да разбера), но реални граници между трите държави няма, а съществуват единствено указателни табели, които информират на чия територия се намираш...

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз не съм чувал за този парк, но ми е интересно какво значение има дали ще минеш границата със Словакия или не ? 

• Харесвам 1
Публикувано:

То едва ли има значение щом не следва да плащаш винетки или такси при положение, че това е на самата граница, а казвате, че такава реално няма, но не съм пресичала тази граница и за всеки случай питам да не се окаже, че ако я пресечем ще трябва да плащаме само заради парка.

Публикувано:

Sorry за off topic-а, но не се сдържах. След като държавата Чехословакия стана на 2 отделни държави Чехия и Словакия (1993), на магистралата Братислава - Прага се появи ето този граничен пункт  :rolleyes:

post-1693-0-90449600-1435343696_thumb.jpg

post-1693-0-89996700-1435343702_thumb.jpg

post-1693-0-82031900-1435343776_thumb.jpg

Публикувано:

Предполагам говориш за тази масичка?

81239526.jpg

Скулпторният парк е съвсем малък и май няма платен вход.

Можеш да взезеш от всички страни, включително и от унгарска (ето на картата). Има си асфалтов път.

• Харесвам 1
Публикувано:

Sorry за off topic-а, но не се сдържах. След като държавата Чехословакия стана на 2 отделни държави Чехия и Словакия (1993), на магистралата Братислава - Прага се появи ето този граничен пункт  :rolleyes:

Това отдавна го няма. Сега същите будки са изнесени в една отбивка. Там се продават чешки винетки, а чешката полицейска патрулка дебне заблудени туристи, които след като си купят винетка се включват отново в магистралата. Естествено при пуста магистрала и знак "Стоп", никой не си прави труда да приведе колата в състояние на покой, а се включва в магистралата с ниска скорост. Това и чакат чехите. С леко пазарене глобата се сваля до поносимите около 40 евро...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.