Прескочи до съдържание

Островите, на които сте били...

Островите по света  

142 магеланци са гласували

1. 1. На колко острова сте били?

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 1.01.2022 г. в 10:45, master_of_germs каза:

Да отчета и рехавата пандемична островна реколта 😉 (макар че последните пет от предното ми мнение в темата също бяха "ковидски", просто още преди официалното обявяване на пандемията от СЗО.)

От островчетата, които номерирам с буквички:

Н) Линдау в Бодензее, Бавария, Германия. Свързан с брега с два моста, дойдохме с влак по железопътния, тръгнахме си пеш по другия мост, за да хванем фликсбус от неостровната част на Линдау към китното швейцарско градче Chur* (произнася се с червена точка) 😉

Новите острови с числови номера са ми гръцки, благодарение на взрива от лоу-кост полети тази година.

30) Крит 

31) Родос

32) Сими (с ферибот от Родос)

Минали са две години, да си допълня списъка, че да не забравя.

От островчетата ми с буквички: 

о) Монте Изола - от Бергамо с една усложнена схема с автобуси и влакче до Сулцано и оттам ферибот.

п) Херенинзел и

р) Фрауенинзел - с влак от Мюнхен до Прийн ам кимзее, пеш до кейовете и оттам корабчета.

Новите ми острови с номера:

33) Тенерифе - с полети на Ryanair от Мадрид

34) Майорка - с полети на Ryanair от София

35) Мадейра - с полети на Ryanair от Бергамо

36) Исландия - с полети на easyJet от Лутън.

• Харесвам 3
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Отдавна не съм си допълвала островите, веднага се поправям 🙂 Шри Ланка; 3 острова в залива Ха Лонг, Виетнам; Линдау, Бодензее, Германия; Стокхолм, Швеция; Сингапур, Сингапур; Пукет, Тайланд; 2 острова от Симилианските, Тайланд; Рая /Racha/ и Кораловия остров, Тайланд 🙂 

DSC_0127-2-2.jpg

DSC_0965-2.jpg

DSC_0854-2.jpg

DSC_0923-2.jpg

DSC_0637 (2)-2.jpg

DSC_0003-2.jpg

DSC_0539-2.jpg

DSC_0445-2.jpg

DSC_0510-2.jpg

DSC_0603-2.jpg

DSC_0629-3.jpg

• Харесвам 13
Дани Магелани
Публикувано:

Повторен хавайският Оаху и нови - Северният остров на Нова Зеландия, Фиджи, Мореа, Таити. 

• Харесвам 9
  • 2 месеца по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Да си допълня списъка с острови след 4 години: Сингапур, Сентоса, Стокхолм, Закинтос, Крит, Лефкада, Кефалония, Итака, Япония, Дания, Палмата Дубай, Прочида,  Боромеовите острови, Малдиви (атол Каафу и Маафуши), Занзибар, Чангуу (Prison Island), Титикака, Уасини, Сан Блас (Isla Perro, Isla Diablo, Isla Yansailadup)

• Харесвам 6
Публикувано:

На мен посещението на острови ми е голямата страст. Особено на по-далечните и откъснати от континентите. Някои от последно посетените (след к0вида) са:
Точно преди една година по това време 

Wallis (Уолис), Wallis et Futuna.
Espiritu Santo, Efate, Malekula от Vanuatu (до Ambrym и Paama само съм летял)
New Caledonia и Fiji (+ още няколко малки островчета на предното пътуване до Fiji от Yasawa group)

Bahrain
Svalbard (Norway)
*Aland Islands* (Finland), Оландски острови - невероятно място, природа, хора, вайб 10/10
*Antigua* (Antigua and Barbuda) - няколко дена не ни стигнаха, някой ден трябва да го повторя.
Montserrat
*Greenland*
- тук за първи път видях северно сияние на живо.
Ibiza - Испания
*Easter Island (англ.) или Rapa Nui*  Великденски остров - второ издание, някой ден ще има и трето 😛 
Sardegna (Сардиния) - Италия
*Sao Tome* (Сао Томе и Принсипе) - най-евтината и вкусна морска храна, която съм опитвал след...Кирибати 🙂 или както се произнася не местния език Кирибас
Hiiumaa (Хийумаа) - Естония
Jeju (South Korea)
И след 60+ острова по всички океани, морета и посоки на света, преди 10-ина дена най-накрая успях да се добера до Кипър и Малта 🙂 
Догодина предстоят няколко острова из Карибите. Надявам се да има и други.

• Харесвам 15
  • Браво 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.