Прескочи до съдържание

Търся билети София - Глазгоу - София за средата на септември


Препоръчани мнения

Здравейте, търся най-добрия вариант за пътуване до Глазгоу и обратно - отпътуване в периода 10-14 септември, връщане - единият билет около седмица след пристигането, т.е. в интервала 16-19. септември, другият - за коледната ваканция - от 19-20 декември. Пътуваме двете с дъщеря ми, която ще учи там, т.е. ще сме с багаж.  В матрицата и skyscanner ми дава цени от над 600 лв. и ужасно дълги престои. Най-доброто, което намерих до момента като цена и продължителност на полета беше с Луфтханза /директно от сайта им/: отиване на 10.09., връщане на 16.09. - 395 лв. и отиване на 10.09., връщане на 21.12. - 389 лв. Докато се назландисвах обаче, в рамките на последния половин час цената за тези дати скочи с около 100 лв. на билет. Ще съм благодарна за други идеи.

Връзка към коментар

Тоя номер с едни билети няма да стане. Два отделни - за едни и същи полети на отиване, и различни на връщане.

Другият вариант е да се вземе билет с висока тарифа, и да се плати смяна на датата на връщане, но така ще надплатите цената на единия билет ненужно.

 

Момата сигурно и след Коледа ще ходи пак и ще се връща по следващите празници... Това позволява да се комбинират два билета: София - Глазгоу през Септември + Глазгоу - София - Април/Май догодина, и втори: Глазгоу - София през Декември +  София Глазгоу през Май.

 

Имай предвид, че летите в пикови моменти, а авиокомпаниите си изкарват парите от такива като вас :)

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря! Не съм се сещала за този вариант. Може да се окаже много по-удачен, тъй като багаж ще носим само сега - при настаняването, за следващите й пътувания може и само с ръчен. А иначе, че пътуваме в пиков момент е ясно, ама няма какво да се направи.

Връзка към коментар

Виж по-скоро полети до Единбург, поне една идея по-тънко ще е.

От летището в Единбург до Глазгоу център има директен автобус, 60 минути е. Има ги на всеки 30 минути, сингъл е 11.40 а ритърн 18.60 паунда.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Може и до Манчестър с Easyjet. От летището има директен влак до Глазгоу, ако се вземат рано билети може и за 30 паунда. И до Лондон може, но трябва да се прехвърляте и билетите ще са по-скъпи.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря на всички! Ще проиграя всички варианти да видим какво ще се получи. В случая за това пътуване ми е важно да има включен багаж, по тази причина изключих традиционните нискотарифни компании /а и като цена плюс багаж хич не се получаваше нискотарифно/. Обаче от тук нататък ще се пътува често по тази дестинация, така че всички предложени варианти ще са ни много полезни, благодаря ви!

Връзка към коментар

 

Може, разбира се, а и цената е добра. Но автобусът не е от летището, а с багаж не е толкова удобно да се прехвърля човек. Но то и като гледам цените на билетите София-Манчестър, май тази опция е само теоритична....

Връзка към коментар

Има го варианта с мегабъс и от Лондон за 10 паунда (от Виктория).

Вариант 11.09 - Уиз София до Лутън с багаж включен 85 евро. Лутън до Виктория с изибъс за 1.95 паунда и от там за 10 паунда до Глазгоу с мегабъс.

Всичко в една посока се връзва за около 100 евро, което не е никак зле за някой който не бърза за никъде, а иска да стигне евтино и с багаж.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Thomson Airways летят Бургас - Глазгоу за около 150 лв в едната посока с включен багаж.
Това са телефоните : +359 56 987046 и +44 1582 345 502, надявам се да са валидни.

Редактирано от bat.galin
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Добре е да уточним, че пътуването от Лондон Виктория до Глазгоу е около 10 часа. Затова е добре да се видят всички опции, при ранно резервиране, влакът може да е по-добър вариант.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Добро уточнение. Влакът е 5 часа, автобус - 10. Само, че гледам за тези дати влак в една посока под 67 паунда няма, докато автобус се намира за 10. Поне избор има :)

Връзка към коментар

Да, всъщност цената на влака за тези дати обезсмислят цената на уиз, тъй като офертата на Луфтханза до Глазгоу се оказва по-изгодна. Още превъртам комбинации и със следващите дати на пътуванията на девойката за ваканциите, но за момента като че ли най-добри се очертават вариантите: за девойката - еднопосочно с Уиз до Лондон на 11.09. в коминация с изи бъс до Виктория и оттам Мегабъс до Глазгоу - връзва се за около 230 лева с багаж плюс двупосочен билет Глазгоу - София - Глазгоу за ваканцията 21.12.-03.01. /в момента е 173 паунда/ , а за мен - отиване и връщане с Уиз и автобусите, съответно 11.09-17.09. или двупосочни с Луфтханза за мен за периода 13-17 септември /474 лв. двупосочно към момента/, за нея - 13.09.-21.12. -429 лв. Вторият вариант е по-удобен, естествено, но при него остава въпроса как ще върне там на 03 януари, когато традиционно всички пътуват и цените са високи. И двата варианта в момента са по-добри от комбинациите, които проиграх през Манчестър, така че ще помисля още малко и ще действам. Още веднъж благодаря на всички за ценните идеи и помощта.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В името на рекорда може да направиш София-Глазгоу и за 33 EUR :)

30 EUR до Бергамо с Уиз, от Милано за 1 GBP до Лондон с мегабус и от там за 1 GBP до Глазгоу пак с мегабус - тези дни имат промо http://www.fly4free.com/megabus-in-europe-from-uk-to-italy-for-just-1-eur-and-many-more/

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В името на рекорда може да направиш София-Глазгоу и за 33 EUR :)

30 EUR до Бергамо с Уиз, от Милано за 1 GBP до Лондон с мегабус и от там за 1 GBP до Глазгоу пак с мегабус - тези дни имат промо http://www.fly4free.com/megabus-in-europe-from-uk-to-italy-for-just-1-eur-and-many-more/

Е това направо ме уби! Още не съм готова за такива подвизи, а и не бих подложила детето на чак толкова екстремно пътуване, но е хубаво да знаеш, че Европа е достъпна :) 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.