Прескочи до съдържание

Лято в Гърция - да или не?

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз съм в същата ситуация за Лефкада. Заминавам на 25 юли и единственото, което ме притеснява е горивото... Въпреки, че сме с газ и бензин до горе, пак няма да може да се върнем, без да се наложи да заредим някъде. Надявам се да има къде... Ако решиш да ходиш на 22 юли, ще драснеш ли един ред за ситуацията на бензиностанциите?

Май си реших проблема с почивките в Гърция.

Тази  нощ ми откраднаха колата. :(

Публикувано:

Кофти късмет... :(

Публикувано:

Много неприятно. :mad: А каква ти беше колата?

Публикувано:

Много неприятно. :mad: А каква ти беше колата?

Шкода Октавия комби 2010г. Сега ми се обадиха от застрахователната компания, че ми се полага рентакар за 15 дни безплатно. Само чакам да ми кажат дали мога да излизам извън България.

Публикувано:

Шкода Октавия комби 2010г. Сега ми се обадиха от застрахователната компания, че ми се полага рентакар за 15 дни безплатно. Само чакам да ми кажат дали мога да излизам извън България.

Дано да можеш, че да не ти пропадне почивката. :)

Публикувано:

Да докладвам за моето кратко посещение там.

Наистина има опашки пред банкоматите дори и 2 през нощта. 
Автобусите само в Атина са безплатни - дори и експересните линии до летището. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Дано всичко се реши благополучно!

Днес една приятелка, която живее в Кипър ми каза нещо интересно...

Оприличавали Гърция на луксосен и скъп куфар без дръжка!

Не е удобен за носене, но в същото време ти е жал да го изхвърлиш, защото си дал много пари за него...

• Харесвам 10
Публикувано:

А как е обстановката в Кипър, дали ще им се отрази?

Засега всичко е ОК.

При тях кризата беше преди време.

Повече ги тревожат други неща, които не са свързани с туризъм.

• Харесвам 1
Публикувано:

Предплатена почивка в Гърция.....с кредитна карта.....явно не съм ходил достатъчно в Гърция и не мога да си го представя това....грък да ме таксува с карта....?!? Че той не знае от коя страна се слага в пос-терминала.

Я се стегнете и тръгвайте. Тук всичко си е както трябва. Политиката е за политиците, финансите - за банкерите.

Рибата в морето не е чула за Меркел и Ципрас.

И да не забравя, поздрав от ръкавите на Халкидики...или както някои експерти им викат - крачетата:)

• Харесвам 9
Публикувано:

Супермаркетите и хранително-вкусовата промишленост в Гърция са все по-загрижени какво ще предложат на пазара тази седмица. Притесненията са свързани главно с доставките на прясно месо, риба и млечни продукти, които предимно се внасят в Гърция, пише вестник "Катимерини". Някои индустрии, като например производителите на колбаси, вече изпитват недостиг, които възпрепятстват операциите. Производителите на храни от животински продукти вече предупредиха, че имат достатъчен запас само за няколко дни - 70 процента от суровините се внасят.

http://www.dnevnik.bg/photos/2015/07/07/2568223_fotogaleriia_magazinite_v_gurciia_svurshvat_parite_i/?pic=1#picture

Много интересно е, че гърците внасят и риба...

Публикувано:

Western Union отваря отново, но на практика с ограничения:

The money transfer business Western Union has reopened its money transfer service in Greece, allowing customers in the country to receive funds from overseas, Reuters reports. The full amount transferred will be credited to account holders. But users will only be allowed to withdraw up to 60 euros per day, in line with the Greek government's recent capital controls.

Май няма да има яснота днес, няма писмено предложение от Гърция; утре, най-вероятно.

Публикувано:

Още малко подробности за банковата ваканция, които липсват или не са добре обяснени в българската преса.

Банките не работят, но електронните преводи вътре в страната работят и благодарение на това все още големите фирми могат да се разплащат. Преводите към чужбина и плащанията към чужбина с кредитни карти от гръцки сметки са блокирани.

Плащанията с местни банкови карти в местни магазини са разрешени, но търговците все по често или отказват плащане с карта или искат двойна цена.

Няма напълно достоверна информация какво става с импорта последните 10 дни, но информацията от различни източници е за спад между 50% и 100%. Стари сделки все още се изпълняват, но нови почти липсват. Близо 50% от продаваните хранителни стоки в Гърция са вносни и е въпрос на дни да се появи сериозен дефицит от различни стоки.

Публикувано: (редактирано)

И да имате едно на ум: гръцките сайтове за резервации да се разглеждат като една идея по-нерентабилни в момента. Когато дойде време да се разплащат с партньори и авиокомпании, ако нямат достъп до преводи - ще почнат да падат билети ..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 4
Публикувано:

Засега всичко е ОК.

При тях кризата беше преди време.

Повече ги тревожат други неща, които не са свързани с туризъм.

А каква е ситуацията в Кипър? На мен ми предстой почивка там.

Публикувано:

А каква е ситуацията в Кипър? На мен ми предстой почивка там.

Какво по-точно те интересува. Мога да питам за всичко.

Публикувано:

Какво по-точно те интересува. Мога да питам за всичко.

Ами за обстановката като цяло. Дали се отразява гръцката криза там?

Публикувано:

Ами за обстановката като цяло. Дали се отразява гръцката криза там?

Зададох въпроса на приятелката ми и точните и думи са: Засега кризата в Гърция не се отразява особено. Като турист в Кипър, абсолютно нищо няма да усети.

Ащо има още някакви конкретни въпроси пак мога да я попитам.

• Харесвам 1
Публикувано:

Зададох въпроса на приятелката ми и точните и думи са: Засега кризата в Гърция не се отразява особено. Като турист в Кипър, абсолютно нищо няма да усети.

Ащо има още някакви конкретни въпроси пак мога да я попитам.

Мерси много. Това ме интересуваше. Ако нещо се присетя докато тръгна мога да те попитам :)

Публикувано:

Предплатена почивка в Гърция.....с кредитна карта.....явно не съм ходил достатъчно в Гърция и не мога да си го представя това....грък да ме таксува с карта....?!? Че той не знае от коя страна се слага в пос-терминала.

Я се стегнете и тръгвайте. Тук всичко си е както трябва. Политиката е за политиците, финансите - за банкерите.

Рибата в морето не е чула за Меркел и Ципрас.

И да не забравя, поздрав от ръкавите на Халкидики...или както някои експерти им викат - крачетата :)

Ти на кой крак си ?

Ако си на средния.. :P ., сиреч Ситония и евентуално близо до Каламици препоръчвам вечеря в ресторанта на Попи. М. М. М Ако си на западното крайбрежие има един бар Етник като добро място за коктейли на залеза.

А за нас референдума е: Цип(у)рас или Лавракис!

Ясас Сънчо

• Харесвам 7

Не смятам да казвам къде съм, Бай Кольо...:). Това е за една друга тема.

Но е хубаво много. И спокоооойно едно. И плажове диви. Криза, криза, мъка голяма.

И все пак...около Атон:)

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 1
Публикувано:

Гръцки министър очаква капиталовият контрол да остане още поне два месеца

http://www.investor.bg/evropa/334/a/grycki-ministyr-ochakva-kapitaloviiat-kontrol-da-ostane-oshte-pone-dva-meseca-198491/

Сезонът явно ще е напълно провален, но положителното в цялата история е, че за по смелите и гъвкавите вероятно ще има добри оферти в последната минута.

• 2 седмици по-късно ...

Нашата почивка приключва. Три дни на Лефкада и две седмици на Кефалония. 

Не изпитахме абсолютни никакъв дискомфорт във връзка с проблемите на Гърция. Естествено носехме кеш, но в големите магазини се плащаше и с карти. Последните няколко дни се наблюдава как в ресторантите коригират менютата. Но не усетихме рязка промяна в цените. Като цяло е значително по-евтино от Халкидики и Северна Гърция. Това го установих още миналата година когато обиколихме Пелопонес през октомври.

За протокола: Лефкада не ме изкефи, макар да съм влюбена като цяло в Гърция. Кефалония е друга бира. Огромно разнообразие от плажове, уникални хора, невероятна природа. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 9

Ние имаме резервиран хотел на Тасос за септември, т.е. една къща. Вече предплатих 30%.

Честно казано, не ме притеснява кризата в Гърция. Единствено ми се струва, че ще са вдигнати цените по таверните.

Нали вдигнаха ДДС-то, макар че, на мен там за 4 лета ходене никъде никой не ми е дал касова бележка на заведение. Всичко е на хвърчащи листчета.

Bliss, моля те, разкажи малко повече за Кефалония. Препоръчай място за спане там.

Благодаря!

Редактирано от fam

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.