Прескочи до съдържание

Трансфери до хотели и острови на Малдивите

vesi

Препоръчани мнения

Гледам си аз, изгодната оферта за хотела на Петкан и:  Двупосочен трансфер със самолет и лодка (възрастен x 2) 760,00 USD 

Уауууу- верно ли? Нек'ви прИмоции?

ПП: Гледам в магеланци. ком, ама явно още не са "разчепкали" темата:)

Връзка към коментар

Е , що ? Доста инфо има в темата от линка по-горе.

Bay_kolio дори има пътепис как се правят "Малдиви for budget" . Трябват компромиси иначе билета до Мале съвсем не е най-големият разход  ;)

http://blog.kolio.eu/2014/03/22/%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8/

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Гледам си аз, изгодната оферта за хотела на Петкан и:  Двупосочен трансфер със самолет и лодка (възрастен x 2) 760,00 USD 

ПП: Гледам в магеланци. ком, ама явно още не са "разчепкали" темата :)

Разчепквали сме малко тук.

Ако кацаш в Мале, а то ако не си яхта май другаде едва ли :) имаш трансфер до съответния атол.

До близките има speedboats и тук-там фери, което е по-евтиния вариант. Ако е по-далеч - самолет.

Тази година и тези трансфери са вдигнали и ДДС също, а като гледам и цените за настаняване. Както Ошко каза под 200 USD - едва ли.

Ако гледаш в booking отдолу в редчето The Fine Print за отделния хотел има неща от вида:

"A group transfer by return speedboat: USD 125 per adult and USD 62.50 per child.

A private transfer by return speedboat: USD 350 per adult and USD 125 per child."

Това за "25-minute speed boat transfer to the resort from Malé International Airport."

Т.е. 760 USD за двама възрастни с ретърн до далечен атол е цена, която следва да очакваш.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Втори ден я гледам промоцията все още има дати и цени .Два пъти съм ходил на Малдивите и много се чудя дали да не отида за трети път, но както Stenk е написал  билета съвсем не е най-големия разход .  За този хора криза няма  B) , Долара ужасно поскъпна, хотелите със сигурност са доста по-скъпи отколкото преди 2-3 години , същото може да се каже и за трансферите . За да се спести от самолетния трансфер трябва се търси настаняване в North Male Atolв  или South Male Atoll .Всичко друго е със самолет. Внимавайте цените на хотелите  почти навсякъде са  без ДДС и някакъв сървиз , което е около + 23,5 %  

• Харесвам 2
Връзка към коментар

ПП: Гледам в магеланци. ком, ама явно още не са "разчепкали" темата :)

Е, на всеки му се иска да мине по-тънко, но това на Малдиви е почти невъзможно. Или избираш бай Кольовия вариант, или се бъркаш надълбочко. Все пак оферти излизат. Досега по само за Малдиви и Доминикана по два пъти съм ползвал туроператорски услуги, но на немски туроператори. Пробвай с TUI, Neckermann или Dertour. Излизат доста добри оферти на ласт минит, но трябва да имаш готовност да потеглиш до 10-на дни. Букинг сайтовете не вършат добра работа за там. И за двете ни посещения на Малдиви за по 10 дни, цената, която сме плащали беше около 1300 евро на човек със сам. билети.

п.с. Ако сметнете, че по някакъв начин правя реклама на горните туроператори, изтрийте мнението ми.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Остров Хулхумале, Малдиви
хотел Transit Beach View: единична стая с климатик, free wifi и закуска; първа линия на плажа
крайна цена с всички отстъпки: €31.44 на нощувка на стая
сайт за резервиране и начин за постигане на цената: Agoda.com (кликнат първо от topcashback.com за допълнителен 6% кешбек)

Жоре, запознат ли си дали трансферът от Мале до този остров е включен в съответната цена за нощувка, предполагам не? Защото, доколкото разбрах така се оскъпява съответното настаняване. Много ми е любопитно колко точно таксуват за това удоволствие ;)

Редактирано от Лидия
Връзка към коментар
Георги Матеев

Жоре, запознат ли си дали трансферът от Мале до този остров е включен в съответната цена за нощувка, предполагам не? Защото, доколкото разбрах така се оскъпява съответното настаняване. Много ми е любопитно колко точно таксуват за това удоволствие ;)

Този остров е съседния на Мале и е доста удобен като евтина 'база', от която да си правиш дневни екскурзии напред-назад.

Трансферът не е включен в цената, но струва напълно поносимите $10 в посока :) Осигурява се директно от хотела.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер, мерси, аз не проверих къде се намира преди да питам. Но това звучи перфектно, мен само това ме спираше, защото някъде четох,че на някой трансферът му излязал почти колкото самолетният билет...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Лидия, това, което съм срещала като заплащане на транспорт от Мале до определен курорт е варирало между 100-200 долара, на посока :wacko: . Не мога да си спомня за кои островчета говоря, защото съм гледала на посоки и не целенасочено. Тази ценя я предлагат от хотела ( играех си да проверявам дали излиза по-евтино, ако запазя нощувки от хотел, а не от ескпедиа примерно). 

Явно всичко зависи къде си и какво търсиш :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Супер, мерси, аз не проверих къде се намира преди да питам. Но това звучи перфектно, мен само това ме спираше, защото някъде четох,че на някой трансферът му излязал почти колкото самолетният билет...

Възможно е наистина трансферът да излезе повече от самолетния билет, когато говорим за по-отдалечените атоли. Ние като бяхме трансферът беше 135$ двупосочно на човек ( с моторна лодка от летището до ризорта). Това беше един от най-изгодните трансфери; истината е, че ни взеха надвечер и беше много красив залеза докато пътувахме, минахме покрай други ризорти... Самият трансфер за нас беше част от преживяването "Малдиви". Но все пак излиза по-скъпо, отколкото, ако стоиш близо до летището... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 8 месеца по-късно ...

В крайна сметка се оказа, че и аз ще направя едни Малдиви другатаа седмица. Пристигам в Мале в 9:45 часа, спрямо това време, кога най-рано има транспорт за Маафуши:)

Връзка към коментар

ferry.jpeg

Или speed boat: http://www.icomtours.com/airport.html

Ще се наложи да вземем май скъпото на icom за 150д. за двама, защото пристигаме в 9:45, а ако се чака за ферито в 15 часа, целият ден си заминава:(

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като кацнете, идете на Petrol jetty в Мале. Има голяма вероятност някоя моторница да чака да се съберат хора за Маафуши. Ще ви искат не повече от 20$ на човек.

Или виж: http://www.atolltransfer.com/#!buy-tickets-/cyfs

Редактирано от S.Petrov
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Като кацнете, идете на Petrol jetty в Мале. Има голяма вероятност някоя моторница да чака да се съберат хора за Маафуши. Ще ви искат не повече от 20$ на човек.

Или виж: http://www.atolltransfer.com/#!buy-tickets-/cyfs

Мерси, много полезна информация! :)

Дали е нужно да се купуват онлайн, или на място няма да има проблем с местата?

Връзка към коментар

Ще се наложи да вземем май скъпото на icom за 150д. за двама, защото пристигаме в 9:45, а ако се чака за ферито в 15 часа, целият ден си заминава:(

Има лодка в 12:00 от Вилингили за 20$ . От летището с ферибота до Мале - билета е 10 руфий или 1$. После хващате такси до Vilingili ferry terminal - понеже сте с багаж цената ще е между 30-40 руфий. Намирате директния ферибот до Маафуши и питате за лодката в 12 часа. Трябва да отидеге по-рано особено ако е четвъртък.

Редактирано от Ametist
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Дайте, моля, да обобщим, че съвсем се омотах :blush: :blush: :blush:

1. Кацаме на летището . То къде се намира, има ли връзка по суша с Мале или трябва лодка?

С какво се придвижваме до Мале?

2. Вече сме в Мале.

С какво се придвижваме до Маафуши?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Трябва да хванете такси до Вилингили фери терминал. Оттам тръгват фериботите до Маафуши.

Дайте, моля, да обобщим, че съвсем се омотах :blush: :blush: :blush:

1. Кацаме на летището . То къде се намира, има ли връзка по суша с Мале или трябва лодка?

С какво се придвижваме до Мале?

2. Вече сме в Мале.

С какво се придвижваме до Маафуши?

Връзка към коментар

1. Летището не е свързано по суша с Мале. Качвате се на ферибота до Мале.

2. В Мале, слизайки от ферибота хващате такси до Вилингили фери терминал. Там намирате червения директен ферибот до Маафуши. Той е с 30 мин по - бърз от държавния. Билети се продават но ферито. Има и моторни лодки от същото вясто в 12:00 и 14:00 часа за 20$. Има и ферибот в 10:00 но не всеки ден.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

1. Летището не е свързано по суша с Мале. Качвате се на ферибота до Мале.

2. В Мале, слизайки от ферибота хващате такси до Вилингили фери терминал. Там намирате червения директен ферибот до Маафуши. Той е с 30 мин по - бърз от държавния. Билети се продават но ферито. Има и моторни лодки от същото вясто в 12:00 и 14:00 часа за 20$. Има и ферибот в 10:00 но не всеки ден.

А, това е друго! Много ти благодаря! :)

Питам, защото ние пристигаме на летището късно вечерта и съм букнала хотел за първата нощувка там.

Хотелът е този:

Надявам се, може само с такси да се стигне до него, а не- по вода. :unsure:

Връзка към коментар

Вдигнах бюджета с +100$/ден,но все още се колебая за:

1.избор хотел между Bandos,Kurumba или Rihiveli ризорти

Гореспоменатите хотели предлагат задължителен? двупосочен boat transfer ,това значи че няма да видя нищо освен летището и избраният ризорт?

2.Ако резервирам 5 вместо 6 нощувки и връщането вместо до летището да е до място,където има какво да се разглежда(Мале или Маафуши)и да се пренощува преди полета в 09.00ч.Ще има ли транспорт от място ,което не е ризорт ,който да ме закара до летището преди 07-07.30?

Rihiveli e добър избор. По принцип повечето резорти не допускат достъп до тях освен с техни трансфери по разбираеми причини. Rihiveli е един от малкото, с които може да пристигнеш с организиран от теб транспорт. icom (гореспоменати) организират такъв от летище на поносими цени. Ако искаш още по-поносими цени за този трансфер може да стигнеш до Маафуши с държавното фери и от там да си организираш трансфера до Rihiveli.

На Малдиви всичко, което има да се види като разглеждане е във водата, а не на сушата. Мале е място, което не блести с нищо за раглеждане меко казано, островите, където живеят местните по общо мнение е депресия. Така че всичко и единствено, което има да се гледа е вътре във водата, а то е много :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Няма други такси. За кануто ще проверя. Плажа в момента е голям и го разширяват. Разрешени са бикини. Моля погледнете новата тема зо Маафуши и пишете там :)

За съжаление от Ноимври Рихивели е пълен и не приемат дневни посещения за момента.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.