Прескочи до съдържание

Има ли отворени билети от Германия до България ?


Препоръчани мнения

Здравейте, прекалено много се отчаях и реших, че във форума можете да ми помогнете .. Преди 2 седмици пристигнах в Щутгард, но изникнаха едни проблеми .. Въпроса ми е дали баща ми може да купи отворен билет от България , а след това майка ми да ме изпрати до летището и да пътувам сама, понеже нямам 18 ?

Връзка към коментар

Здравей,

Имаш пред вид баща ти от България да ти купи на теб билет Щутгарт-София-Щутгарт с отворена дата за въщане или той да си купи за него билет и отделно ти да си купиш Щутгарт-София.

По принцип всичко може, просто по-завъртяните неща не могат онлайн и трябва да минеш през агент. Също отворените билето понякога са толкова скъпи, че изобщо няма смисъл от тях, по-евтино излиза да ти изгори рестриктирания билет и да си купиш втори.

Връзка към коментар

Най-добре просто да ти купи еднопосочен билет и когато стане ясно връщането още един еднопосочен. Ако има нискотарифни компании по маршрута еднопосочен не е лош избор.

Какво е отворен билет не съм много сигурен, но ако е fully flexible, те са много скъпи и подходящи само за пътуващи по бизнес.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Ами като цяло лични драми. Майка ми работи тук и каза, че е подписала някакъв договор и не може да напуска работа, няма време да ме изпрати до летището и т.н , а аз без нея няма как да пътувам, понеже тя ми е настойник и трябва там да попълни една декларация и да ме качи на самолета. Проблема е , че заради тая жена, не мога да кажа на баща ми една сигурна дата, за да ми купи билет Щутгард-София и да се прибера при него. Затова питах за отворен билет, понеже тая жена прави проблеми и не е ясно кога ще има пауза в работата й и ще има време да ме изпрати,татко каза, че иска такъв отворен билет да вземе, да мога да тръгна когато искам, щото може да стане така,че да ми вземе еднопосочен билет за утре примерно и утре майка ми да каже ''Еми аз имам работа, не мога да я изпратя'' и така само дето е дал пари.

Редактирано от Animira
Връзка към коментар

Ясно. 

 

Има такива отворени билети, но както се спомена и по-горе, доста скъпи са и в общия случай ще е по-евтино за баща ти, когато имаш 100% яснота да купи билета тогава, дори да е от днес за утре. Билетите са електронни, така че няма проблем да го купи баща ти от тук, трябва само да се явиш с документ за самоличност на летището. Ако не се лъжа непълнолетните винаги трябва да имат придружител по време на полета, ако няма някой пътник който да е доброволец да ти е придружител, то и някой от екипажа може да изпълнява тази функция, срещу определена такса. 

 

Такива билети по-трудно се купуват от интернет, а и като цяло е заплетен казуса. Говорете директно с кол центъра на Луфтханза, предполагам почти сигурно полетите ще са с тях и те ще обяснят по-подробно какво и колко ще струва. Единственото, което знам е, че няма да е евтино. 

Връзка към коментар

Зависи от възрастта ти, може и да отидеш сама на летището (в смисъл без майка си, с някой друг като придружител или съвсем сама, ако можеш), като трябва да имаш документ от майка ти и баща ти, който разрешава да летиш сама. Пак в зависимост от възрастта може да се оправяш из летището съвсем сама или с придружител от компанията (което се плаща, но не е много).

Ако това горе те плаши и съвсем не знаеш какво да правиш, вероятно си малка още и ти трябва придружител, но не е задължително да е майка ти, стига да имаш разрешение (нотариално заверено пълномощно).

Връзка към коментар

Точно,че нямам пълномощно, но четох, че ако майка ми ме изпрати и подпише някакви документи на летището и каже, че баща ми ще ме чака на летището в България, дали ще мога да летя сама ? И горе долу колко струва да пътувам с някоя стюардеса примерно ? 

Връзка към коментар

Точно,че нямам пълномощно, но четох, че ако майка ми ме изпрати и подпише някакви документи на летището и каже, че баща ми ще ме чака на летището в България, дали ще мога да летя сама ? И горе долу колко струва да пътувам с някоя стюардеса примерно ? 

 

Ето например условията на Луфтханза.

 

На английски: http://www.lufthansa.com/bg/en/Unaccompanied-minors

На немски: http://www.lufthansa.com/de/de/Alleinreisende-Kinder

 

Надявам се ще добиете представа. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.