Прескочи до съдържание

От Германия до Холандия за 2-3 дни

Препоръчани мнения

Поканена съм в Германия, от където смятахме да прескочим до Маккум на Северно море, на каравана. Като видях температурите там 18 градуса, не че ми пречи, но ...втори вариант е ходене до Аматердам. Някой ходил ли е с фери  от Амстердам .....и до някъде и до къде  може да се ходи...., да кажем за ден - два. Дайте съвети какво мога да видя още... харесала съм си Гритхорн, един замък на вещиците по пътя за Северно море. Благодаря Ви предварително!.....:)

Връзка към коментар

Я кажи по кое време сте там? В тоя район има едно нещо, което бих направил с кеф и то е калната разходка до някой от околните острови. Но си иска подготовка, 2 ката дрехи и не е за всеки. Общо взето тръгвате при отлив и трябва да стигнете до острова преди прилива да ви залее. Не се притеснявай, не се случва, макар и да звучи екстремно :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Mudflat_hiking

Иначе...за не чак толкова екстремно прекарване, и ако не сте били в Холандия до сега, Амстердам си е задължителен. Ако имaте ден-два е точно колкото е необходимо за да се запознаете с града, а ако сте малко по-стегнати може да отидете и до Zaanse Schans - паркче с вятърни мелници. 

Ще проуча за разните мини круизчета от Амстердам, ако искаш, но според мен ако искате екстремен вариант сте за калната разходка, а по-спокоен, нормална разходка из Амстердам :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Аз  заминавам сега в четвъртък за Дортмунд, но понеже се очертава студено и дъждовно време, по прогноза 18 градуса , може да отложим пътуването за Маккум - Холандия за 20 -ти юли  някъде. От там е ли е възможно да се отпраши до островите, гледах ги на картата. И как да разбера за приливите и отливите, има ли някъде информация за това....и тези с мен дали ще се навият????......Боже , трябва да пътувам с "магеланци" ....знам си аз.....иначе и супер идея...Благодаря ти ! :) :) :)

Редактирано от ZORI
Връзка към коментар

Аз  заминавам сега в четвъртък за Дортмунд, но понеже се очертава студено и дъждовно време, по прогноза 18 градуса , може да отложим пътуването за Маккум - Холандия за 20 -ти юли  някъде. От там е ли е възможно да се отпраши до островите, гледах ги на картата. И как да разбера за приливите и отливите, има ли някъде информация за това....и тези с мен дали ще се навият????......Боже , трябва да пътувам с "магеланци" ....знам си аз.....иначе и супер идея...Благодаря ти ! :) :) :)

Ето този сайт е сравнително информативен. Повечето неща са на холандски, но има и английска версия с основните неща. Няма ти да ги смяташ приливите и отливите, хората които ги организират са си ги сметнали още в началото на сезона като обявяват графика :)

http://www.wadlopen.net/english/tours

А това е и един разказ на българка, който бях чел преди време: http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2011/11/09/1196077_kalna_istoriia_v_holandiia/

Но, права си, не е за всеки, иска се малко специален тип чешитизъм, както и прилична физическа подготовка. Все пак някои от туровете са кратички и лесни, достатъчно да се накаля човек до ушите :)

Иначе 18-те градуса, ако е слънчево и тихо не трябва да те притесняват. Даже бих казал, че ще е супер температура. Заради влагата във въздуха над 25 градуса в Холандия почва да става нетърпимо. 

Връзка към коментар

другото което можеш да отидеш е на САФАРИ :) има парк мисля че се казваше bеekse bergen или нещо подобно и е нещо средно между зоогическа градина и сафари много приятно и не особенно скъпо за разстояние от Амстердам мисля че беше на не повече от 100км и ако разполагате с кола ще е страхотно защото последната врътка е да влезнеш с нея сред животинките....а да видиш муцуната на жираф на предния прозорец на колата и да му дадеш лакомство от ръката си е невероятно като изживяване

http://www.safariparkbeeksebergen.com/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.