Light Публикувано: 12 юли, 2015 Публикувано: 12 юли, 2015 Привет на всички!Имам някакви планове за Сивири или Афитос или където намеря място в района, приемам предложения и за другия ръкав-Ситония, та имам няколко въпроса в главата си и си мисля, че тук бих намерил отлични отговори.Ще сме трима възрастни и две деца, и кучето за пет нощувки, като мисля да тръгнем в четвъртък 16 юли Целта е...с деца на море и спането да не е безумно скъпоТа на въпросите...Колко е добра идеята да тръгна без никаква подготовка и яснота, къде и за колко ще се спи?! Ако тръгна без резервация, с обикаляне от къща на къща и от хотел на хотел ли да си намеря място за преспиване?Ако бяхме само с жената нямаше да задавам този въпрос, но като сме с децата все пак ми е леко притеснено...а и домашни любимци не приемат навсякъде.Друга полезна информация за настаняване на място?Имам и въпросителни за пътя...Гледам и по новините, че заради ремонти около Сандански има леко напрежение за пътуващите през Кулата. През Гоце Делчев не съм минавал никога, но познавам пътя от Серес до и около Драма и Кавала, и по крайбрежието от Кавала до Ираклица. Разбирам, че е по-заобиколно, но има и вариант да преспим за една вечер някъде по пътя между Кавала и Аспровалта.Та какво ми препоръчвате, с оглед пълната кола и децата?! Телефонните позвънявания не зная, колко ще ми свършат работа, защото човекът отсреща трябва да е търпелив, а аз не съм сигурен, колко добре ще ме разберат, като не ми виждат ръцете, но приемам, че са опция за някаква резервация
Krum4ov Публикувано: 12 юли, 2015 Публикувано: 12 юли, 2015 Според мен минаване през Кулата до Солун си е най-добрият вариант. Каквито и ремонти да има, надали ще ви забавят повече, отколкото ако минете през Гоце Делчев. За спане на място мисля че трябва да има места бол. Стига да стигнете навреме и да потърсите. Сега за кучето не знам как ще стои въпроса, но на много места има дворчета или някакви тераски, които може би ще са подходящи и ще може да се договорите. Ето един сайт, който може да ти послужи като отправна точка да си избереш някакви подходящи места http://www.feelgreece.com/bg/afitos/accommodations, но мисля че и на място няма да е чк такъв проблем. А щом може и в района все някъде ще намерите нещо да си харесате. Аз до там не съм ходил, но чат пат съм бил в Аспровалта, Неа Врасна и Врасна Паралия и места винаги се намират лесно и има избор. 2
Light Публикувано: 13 юли, 2015 Автор Публикувано: 13 юли, 2015 Някой виждал ли е парапланиристи да летят край морето на ръкавите?
Light Публикувано: 17 юли, 2015 Автор Публикувано: 17 юли, 2015 (редактирано) Благодарности Krum4ov! През feelgreece намерих апартамент-мезонет в Argo apartments, идеален за нашите условия и на добра цена според мен в Неа Потидеа. Редактирано 17 юли, 2015 от Light 2
bay_kolio Публикувано: 17 юли, 2015 Публикувано: 17 юли, 2015 (редактирано) По къмпингите задължително ще приемат кучето. В къмпингите има бунгала, каравани, палатки под наем ако си нямаш. Аз винаги така ходя без предварително резервиране/нямам предвид къмпинг, а Гърция/. Само на място с пазарлък. Да види човека пари, а аз да видя апартамента. Друг е въпросът, че избягвам юли и август - в Гърция няма да изтрая на жегите. Може да има повече фенове, Пазарлък на място и търпение. Има един момент, психологически - пристигаш, леко замаян и уморен и не ти се обикаля, горещо ти е, исках бира, море... и се навиваш на първото срещнато. Опитай да го игнорираш. Ситония е по-спокойният ръкав все пак и с повече шанс цената да е поносима. Ако търсите диво място това е Сикя например. До Ръкавите пътя е около 500 км и 7 до 8 часа, поне така беше през юни през Кулата Редактирано 17 юли, 2015 от bay_kolio 3
Фил Публикувано: 17 юли, 2015 Публикувано: 17 юли, 2015 До Ръкавите пътя е около 500 км Аз съм установил, че двете места на които съм ходил най-често на море през последните 15-тина години - Созопол и Никити (Ситония) са на еднакво разстояние от София - около 420км. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега