Лидия Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 (редактирано) Здравейте, бих искала да подаря пътуване извън България, а защо не извън Европа за рожденният ден на майка ми, като бюджетът, който мога да си позволя е скромен, но това, което повече ме притеснява е правилният избор на дестинация, тъй като тя няма опит в пътувания сама, а при евентуално такова ще е сама, чужди езици - не особено и бих искала да избера място,където ще й лесно да се оправи по този начин.Така че магеланци ще се радвам много на вашата помощ и ценни съвети Редактирано 16 юли, 2015 от Лидия Връзка към коментар
Ники Петров Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Здравейте, бих искала да подаря пътуване извън България, а защо не извън Европа за рожденният ден на майка ми, като бюджетът, който мога да си позволя е скромен, но това, което повече ме притеснява е правилният избор на дестинация, тъй като тя няма опит в пътувания сама, а при евентуално такова ще е сама, чужди езици - не особено и бих искала да избера място,където ще й лесно да се оправи по този начин.Така че магеланци ще се радвам много на вашата помощ и ценни съвети Предполагам,че поне руски знае и Русия е една прекрасна страна.Оптимални варианти са организирани екскурзии . Там вече според бюджета се определя и дестинацията 1 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 16 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Предполагам,че поне руски знае и Русия е една прекрасна страна.Оптимални варианти са организирани екскурзии . Там вече според бюджета се определя и дестинацията Благодаря, вярно, направо бях изключила Русия, даже имаше наскоро много добри оферти с чартърите. Организирани екскурзии имаш предвид - агенция или местни компании,които имат гидове и правят обиколки? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 (редактирано) Здравейте, бих искала да подаря пътуване извън България, а защо не извън Европа за рожденният ден на майка ми, като бюджетът, който мога да си позволя е скромен, но това, което повече ме притеснява е правилният избор на дестинация, тъй като тя няма опит в пътувания сама, а при евентуално такова ще е сама, чужди езици - не особено и бих искала да избера място,където ще й лесно да се оправи по този начин.Така че магеланци ще се радвам много на вашата помощ и ценни съвети Лидия, За сама и неопитна жена без езици определено не бих избрала дестинация извън Европа, както и бюджетът е пряко зависим от разстоянието. Не знам къде е обикаляла досега, но има уникални местенца около България - Северна Гърция (Метеора), Будва (Черна Гора), круиз по Дунав... Много зависи и кой месец ще е пътуването. Предвид разстоянията няма да е много скъпо, няма да се скапе от пътуване, а ще е хубаво. Хубаво е да е с българоговорящ екскурзовод. Това са идеите ми на прима виста и дори да не ти харесат, може за нещо да те подсетят Като видя отговорите, може и друго да ми хрумне. Поздрави! Редактирано 16 юли, 2015 от Гост Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 16 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 (редактирано) Лидия, За сама и неопитна жена без езици определено не бих избрала дестинация извън Европа, както и бюджетът е пряко зависим от разстоянието. Не знам къде е обикаляла досега, но има уникални местенца около България - Северна Гърция (Метеора), Будва (Черна Гора), круиз по Дунав... Много зависи и кой месец ще е пътуването. Предвид разстоянията няма да е много скъпо, няма да се скапе от пътуване, а ще е хубаво. Хубаво е да е с българоговорящ екскурзовод. Това са идеите ми на прима виста и дори да не ти харесат, може за нещо да те подсетят Като видя отговорите, може и друго да ми хрумне. Поздрави! Благодаря Знам, права си, а пак аз мисля, мисля и накрая май нищо няма да измисля хах Тя, където и да е ще е супер доволна Редактирано 16 юли, 2015 от Лидия Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Преди няколко години подарихме на майка ми екскурзия до остров Корфу с ТА. Беше много доволна, а тя за разлика от трите си деца, въобще не обича да пътува. Не беше скъпо. Като не много път и много хубави цени съм гледала за Виена, Будапеща, Северна Италия. Зависи как й понася пътуване с автобус. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Лидия, а къде е ходила майка ти, или места, на които не иска да ходи(за да не ги предлагаме)? Какви интереси има? Забележителности или по-скоро почивка? С руски може да се оправи не само в Русия. Последните години на все повече места се опитват да говорят на руски. 1 Връзка към коментар
Ники Петров Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Благодаря, вярно, направо бях изключила Русия, даже имаше наскоро много добри оферти с чартърите. Организирани екскурзии имаш предвид - агенция или местни компании,които имат гидове и правят обиколки? Имам предвид агенция с вкл. в цената екскурзовод. Връзка към коментар
temporary Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Преди години, когато за първи път организирахме екскурзия за родителите си - те упорито отказаха да летят със самолет и измежду много варианти си избраха сами пътувание из Италия с автобус. Върнаха се изключително доволни, създали нови приятелства, видяли много градове и т.н. Пътуването с автобуса (за което ние се притеснявахме) хич не им беше дотежало.Другият вариант е море в Турция - език за нищо няма да и трябва (ако има някакъв проблем има представители на българският туроператор), а и турците говорят перфектен руски.При самоорганизираните екскурзии за нашите, винаги ми се е налагало да пътувам с тях ... иначе не става ... 2 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 16 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Лидия, а къде е ходила майка ти, или места, на които не иска да ходи(за да не ги предлагаме)? Какви интереси има? Забележителности или по-скоро почивка? С руски може да се оправи не само в Русия. Последните години на все повече места се опитват да говорят на руски. Няма места, на които не иска да ходи. Много обича море, да по-скоро почивка с възможности за обиколки, но предполагам най-вече организирани с гид. Не е била на много места - Англия, Белгия и Испания, Франция. Мислех си за Турция,Гърция или нещо подобно, но смятам, че организирани от агенция излизат много по-скъпи, но пък ме притеснява факта, че сама може да не се оправи, защото винаги е била с нас. Аз си мислех за вариант да отидем някъде заедно, но нямам отпуска, а пък и живеем в Англия, а тя си е в БГ. Връзка към коментар
Ники Петров Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 (редактирано) Няма места, на които не иска да ходи. Много обича море, да по-скоро почивка с възможности за обиколки, но предполагам най-вече организирани с гид. Не е била на много места - Англия, Белгия и Испания, Франция. Мислех си за Турция,Гърция или нещо подобно, но смятам, че организирани от агенция излизат много по-скъпи, но пък ме притеснява факта, че сама може да не се оправи, защото винаги е била с нас. Аз си мислех за вариант да отидем някъде заедно, но нямам отпуска, а пък и живеем в Англия, а тя си е в БГ. ххх Това мисля,отговаря на всички очаквания ... Цена,море,екскурзовод,храна,градски обиколки,КРАСОТА! Редактирано 16 юли, 2015 от Георги махнат линк към ваучерен сайт/агенция 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Няма места, на които не иска да ходи. Много обича море, да по-скоро почивка с възможности за обиколки, но предполагам най-вече организирани с гид. Не е била на много места - Англия, Белгия и Испания, Франция. Мислех си за Турция,Гърция или нещо подобно, но смятам, че организирани от агенция излизат много по-скъпи, но пък ме притеснява факта, че сама може да не се оправи, защото винаги е била с нас. Аз си мислех за вариант да отидем някъде заедно, но нямам отпуска, а пък и живеем в Англия, а тя си е в БГ. Почти съм убедена, че цените за Турция(почивка) с агенция са близки до това, което ще постигнете и самостоятелно. Казвам го от собствения си опит. Не агитирам да използвате агенция. Разбира се, че е възможно да постигнете по-ниска цена, но често не при еднакви условия(хотел, транспорт и т.н.) и удобства. Почивката в Турция, предполага възможности и за еднодневни екскурзии до различни и много интересни места там. Друг вариант е Италия - погледнах, че дори има чартърни програми за там. Гърция със Закинтос също се предлагат. Малта С автобус вариантите са още повече. Индивидуално(без наличие на собстване превоз) според мен за нея ще е по-трудно и за Турция, и за Гърция. 1 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 16 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Друг вариант е Италия - погледнах, че дори има чартърни програми за там. Гърция със Закинтос също се предлагат. Малта В кой сайт ги гледаш, ако нямаш против да споделиш Това мисля,отговаря на всички очаквания ... Цена,море,екскурзовод,храна,градски обиколки,КРАСОТА! Много хубаво Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 В кой сайт ги гледаш, ако нямаш против да споделиш ... Тъй като тук не е редно да пускаме линкове към туристически агенции... Ще погледна след малко по-винмателно и ще ти пиша. Искам да кажа предварително, че аз никога не съм ползвала агенция за Италия и Гърция! 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 Лиде, права е Мари за цената - а и за сам човек ВИНАГИ е по-скъпо самостоятелно, освен ако е не е backpacker, което не вярвам да е целта Не каза за месеца кой, както и бюджет? Аз много исках да подаря на мама - светла й памет - екскурзия, но не успях. И определено само с агенция за нея. Дай повече данни да помагаме Връзка към коментар
Георги Публикувано: 16 юли, 2015 Сподели Публикувано: 16 юли, 2015 А защо не го направиш просто и да и подариш билет до Англия, където да пообиколите някой уикенд заедно или поне да си подръжка, ако има проблеми с език и т.н.? 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 +1 за Русия. Невероятна красота. 1 Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Друг интересен вариант е Израел. Не съм бил,но знам, че руският език е много говорим там. Ако предварително се свържете с някай българин или руснак там,или пък местен рускоговорящ гид би станало добре. Уиз имат директни полети. В тази посока на мисли вариант е и Кипър-хем близко,но достатъчно екзотично,директен полет,голямо количество българи-обслужващ персонал,слънце и т.н. 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Не знам колко възрастна е майка ти, Лидия, но от моя гледна точка - сама жена, възрастна, която не говори езици, не бих я пуснала да се шматка сама по чужбините. По-разумно ми се струва организирана екскурзия/почивка, или пък както някой предложи по-горе - вземи й билет до UK и обиколете заедно. Ще има двоен ефект - хем ще ви погостува, а това за един човек, който е далеч от децата си е вид подарък, хем и ти и тя ще сте по-спокойни, докато пътувате. Е, има си и негативите, но монетата винаги има две страни. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Аз пък бих предложила да и организираш едно пътешествие до Рим, самостоятелно. Там има доста българи, които са регистрирани като екскурзоводи. Наеми някой от тях за придружител. Мисля, че майка ти ще запомни пътуването завинаги. Все пак трябва да подбереш удачен сезон за такова пътуване. 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Преди време подарих на майка си екскурзия до Венеция /това й беше мечта/. Цената на организираните екскурзии до там е съвсем приемлива, а предимството за хора неговорещи езици и зле с ориентацията /като моето майче/ е, че има кой да ги води, да им покаже и разкаже. Този подарък отприщи магеланският й дух и след това всяка година ходи някъде, но винаги организирано. Предпочита автобусните екскурзии, тъй като смята, че така вижда повече и ми и споделяла, че гледа да е близо до екскурзовода, за да разбере повече за мястото, а и да не се изгуби /изпитва неистов ужас от последното, тъй като не знае езици/. Ако и майка ти е от този тип, не си струва да й причиняваш стреса от самостоятелно пътуване. По-добре на по-кратка дестинация с група /или с теб/, където ще се чувства спокойна, отколкото сама на прекрасно място, на което да не смее да излезе от хотела, за да не се изгуби. 3 Връзка към коментар
fam Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Аз не бих я "изпратила" сама на екскурзия за човек, който не е пътувал и не говори езици. Купи й организирана екскурзия до Рим, например. 1 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 17 юли, 2015 Автор Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 Благодаря на всички за страхотните съвети Става въпрос за септември,октомври за не повече от седмица, като бюджет нещо около 500 лева. Да, вариант е да дойде до Англия и оттам някъде с нас, но нямам отпуска, а за уикенда, трябва някой евтина и близка дестинация. Ние ходихме с кола миналата година и тя беше с нас до Белгия и Франция, но ми се иска нещо по-различно, екзотично, затова Дубай ми се въртеше в главата, защото има добри оферти от София, но не я виждам сама там. А от Англия до Дубай не съм намирала добри цени, сравнявайки тези София-Дубай... Връзка към коментар
Popolis Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 С този бюджет за Русия няма да стане. А освен това за Русия трябва и виза. И аз като повечето магеланци мисля, че за нея по-добър вариант е организирана екскурзия. Има изгодни екскурзии на добри цени до Будва - Котор - Дубровник. Или Босна и Херцеговина - Сараево, Мостар, Загреб. Хем е на Балканите, хем не е много скъпо. И определено има какво да се види там. А в тези страни / Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина/ езиковата бариера не е така стряскаща. Мисля, че на сръбски ще се разбере. Ако е пък с агенция може и без език. 1 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 17 юли, 2015 Сподели Публикувано: 17 юли, 2015 И ние правихме такъв подарък и много го мислихме. В крайна сметка решихме, че дори и организирана самолетна екскурзия не е вариант, защото ангажиментите на гидовете са по около 2-3 часа на ден, а в останалото време сама жена, без език и приятели едва ли ще се чувства комфортно. При автобусните екскурзии хората контактуват повече и се запознават, а и до тях е почти непрекъснато водачът. Бях харесала една екскурзия до Будапеща само за 150 лв, но в крайна сметка заминахме с брат ми и майка ми за Италия и за първи път от няколко десетилетия бяхме тримата и прекарахме прекрасно! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега