Прескочи до съдържание

Expedia ми връщат пари за самолетен билет

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте,

отварям си днес пощата и чета това съобщение от Експедия:

Dear customer,

Regarding your flight reservation #хххххххххххххххххх, kindly be informed we had received information from respective department they had charged you extra HK$2580.00 for your ticket reservation. Hence, please call in to our call center and provide us your credit card information in order for us to proceed the refund for you accordingly.

Thank you and warmest regards,

Написах едно мило имейлче, поне за сега се държа възпитано, за да ги питам, защо трябва да доплатя още почти 600 лв. към билет, запазен и платен преди 2 месеца, след като не са правени промени в резервацията.

На някой да му се е случвало такова нещо, как е процедирал/а и какъв е бил резултата

Редактирано от lisska99

Ами мен ми се струва че имат желание да ти върнат тези пари :)

И все пак внимавай на кой си даваш данните на картата. Наистина ли си сигурна че мейла е от тях? Странно е защото всъщност те трябва да ги имат тези данни. Нещо ми е гнило тук.

Редактирано от dlachko
  • Харесвам 2
Публикувано:

Ами мен ми се струва че имат желание да ти върнат тези пари :)

Хахаха, много смешно, това наистина го проспах ... смешка

Публикувано:

Едва ли е измамен имейл, след като не се споменава телефонен номер, а пише да им се звънне на кол центъра. Честито де, за първи път виждам такъв случай, ако може да разкажеш подробности за какъв полет иде реч ще е добре :)

• Харесвам 3
Публикувано:

И все пак внимавай на кой си даваш данните на картата. Наистина ли си сигурна че мейла е от тях? Странно е защото всъщност те трябва да ги имат тези данни. Нещо ми е гнило тук.

ще им напиша едно имейлче от сайта на експедия, за да видя за какво става на въпрос, иначе цитират точно моя номер на резервация ... според теб от къде могат да имат номера на резервация?

Брех, верно изглежда като да се натискат да ти дават пари.

В първия момент помислих да не е постановка, но пък ако беше фишинг мейл, трябваше да има линкче, а не да те карат да им звъниш. Ще ми е интересно какво ще излезе на края.

Едит: Жоро ме изпреварил с дълбокомислените ми разсъждения. :)

Редактирано от Пламен
  • Харесвам 2
Публикувано:

Едва ли е измамен имейл, след като не се споменава телефонен номер, а пише да им се звънне на кол центъра. Честито де, за първи път виждам такъв случай, ако може да разкажеш подробности за какъв полет иде реч ще е добре :)

В подписа на подателя има следната информация:

Niko Lai

Expedia Hong Kong Travel Service Consultant

Tel: 852 3077 4857

Email: travel@support.expedia.com.hk

Official Website: http://www.expedia.com.hk

Полета е София - Хонг Конг - София с Луфтханза през Германия, естествено  :). Имаше някака тяхна промоция, която видях тук в форума за билети до там за 319 евро, която изпуснах и ги купих за около HK$3,673.00 или около 854.16 лв. 

Това е, ако още нещо те интересува питай! :)

Брех, верно изглежда като да се натискат да ти дават пари.

В първия момент помислих да не е постановка, но пък ако беше фишинг мейл, трябваше да има линкче, а не да те карат да им звъниш. Ще ми е интересно какво ще излезе на края.

Едит: Жоро ме изпреварил с дълбокомислените ми разсъждения. :)

Да бе, след като го прочетох първия път (мнооооого сънена и спяща) и се стреснах защо ще искат да им плащам още 2500 хкд, ма сега след като ми обърнахте внимание (все още толкова заспала и сънена :lol: ), че се натискат да ми дават пари и ако е истина ще излезе, че си купувам билет до Хонг Конг за около 200 лв. май!?

• Харесвам 3
Публикувано:

Честно казано на мен ми изглежда странно! И мисля, че подобен мейл трябва да започва не с "dear customer", а с твоето име! Поне аз като получавам мейли във връзка с промяна на резервация или нещо подобно, започват с моето име... 

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:

Звучи много добре, макар че е странно защо биха искали да ти връщат пари в случая?

Аз имам 4 билета от същата 'промоция', които ги взех за по HK$2630. Ако Expedia реши да ми върне по $2580 на билет им ставам сериозен фен :)

• Харесвам 5
Публикувано:

Преди няколко години имахо подобен случай с Хонг Конг. Бях си купил супер промоционален билет за около 350 евро и на летището в Хонг конг ме сюрпризираха, че са ми надвзели някакви такси и да отида на касата да си ги взема. Отидох на касата и ми върнаха някъде около 60 евро за два билета :)

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравей :) 

Смущава ме името на подателя Niko Lai. Иначе телефонът го има в данните на HSBC Expedia Hong Kong.

Моят съвет - звънни преди да даваш каквито и да било данни.

Поздрави!

Публикувано:

Те така или иначе искат да се обадя по телефона и да им продиктувам цифричките. На теб 60 евро, ма като гледам на мен ми пише 2500 хкд, което си е 300 евро грубо казано .... което си е чиста далавера, ако е истина :)

Публикувано:

Здравей :)

Смущава ме името на подателя Niko Lai. Иначе телефонът го има в данните на HSBC Expedia Hong Kong.

Моят съвет - звънни преди да даваш каквито и да било данни.

Поздрави!

Най-смущаващото за мен е размера на сумата. Това не са просто някакви надвзети такси.

• Харесвам 1

Т.като "промоцията" за хонг-конгските билети се дължеше на драстичното намаление в стойността на горивната такса, определена от тяхното правителство, и съвпадение на ниски тарифи дотам, не е изключено погрешка да са ти зачислили висока такса гориво, което е престъпление :)

В действителност сумата е малко съмнително висока.

Това са номерата от страницата им:

• Call us

We are available 24 hours a day, 7 days a week

3077 4857 (direct)
+852 3077 4857 (from abroad)

Ще сменя името на темата, за да отразява ситуацията коректно.

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 1

Те така или иначе искат да се обадя по телефона и да им продиктувам цифричките. На теб 60 евро, ма като гледам на мен ми пише 2500 хкд, което си е 300 евро грубо казано .... което си е чиста далавера, ако е истина :)

Нереалистично висока е сумата, която искат да ти върнат. Обади се на номер взет само от официалния сайт на агенцията, а не от мейла. Подател на мейл се фалшифицира много лесно, а резервационният номер може да са ти го гепили от мейла, ако са ти го хакнали.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Публикувано:

Нереалистично висока е сумата, която искат да ти върнат. Обади се на номер взет само от официалния сайт на агенцията, а не от мейла. Подател на мейл се фалшифицира много лесно, а резервационният номер може да са ти го гепили от мейла, ако са ти го хакнали.

Да, това мисля да направя, пък и не смятам да им изпращам номера на кредитната карта по имейл, защото като нищо може да са ме хакнали и да дръпнат пари от там, не че в момента има възможност да дръпнат много :lol: , защото е почти до лимита, но знае ли човек ... :)

Т.като "промоцията" за хонг-конгските билети се дължеше на драстичното намаление в стойността на горивната такса, определена от тяхното правителство, и съвпадение на ниски тарифи дотам, не е изключено погрешка да са ти зачислили висока такса гориво, което е престъпление :)

В действителност сумата е малко съмнително висока.

Това са номерата от страницата им:

Ще сменя името на темата, за да отразява ситуацията коректно.

Благодаря за телефоните! :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря на всички вас за съветите. Ще ви кажа какво е станало след като говоря с тях и дано да има повечко хора от форума, които да получат такива имейлчета и да им се върнат суми, а да не е някакъв балон ;-)

Между другото: купих и втори билет няколко дни по-късно на същата цена и проверих дали нямам имейл и за него, но няма такъв и това е интересното ....

• Харесвам 3
Публикувано:

Абе може и да бъркам, но няма ли да стане, ако не звъниш в Хонг Конг, а вземеш да звъннеш на някой от европейските им телефони за контакт.

Би трябвало да могат и те да вземат инфото за кредитната карта. Пак вероятно ще попаднеш на индиец (примерно), но ще те чарджат по-малко за разговора. Пък и ако все пак се окаже някаква малко вероятна пунта мара - да лъсне.

Публикувано:

Различните версии на сайта представляват различни агенции, които рядко могат да свършат работа едни вместо други.

Публикувано:

Абе може и да бъркам, но няма ли да стане, ако не звъниш в Хонг Конг, а вземеш да звъннеш на някой от европейските им телефони за контакт.

Би трябвало да могат и те да вземат инфото за кредитната карта. Пак вероятно ще попаднеш на индиец (примерно), но ще те чарджат по-малко за разговора. Пък и ако все пак се окаже някаква малко вероятна пунта мара - да лъсне.

Здравей, първо ще си комуникирам с тях по имейл, за да разбера истина ли е това и след това ще звъня до ХК и съм съгласна с macf1an няма как тези от Европа да свършат работата на хонгконгската агенция. Така че комуникация само с тях.

Публикувано:

Здравейте!

ъпдейт от мен по въпроса, тъй като писах на имейла който получих и на страницата на експедия и очаквам два имейла. Вчера вечерта се получи имейл отговор на моя отговор на имейла:

Dear Customer ,

Thank you for contacting Expedia.com.hk ,

Please accept our sincerely apologies for the delay in answering your e-mail is because we are currently experiencing an extremely high volume of email requests, preventing us from responding within our normal standards

Kindly to be informed that, please call in to our call center and provide us your credit card information in order for us to proceed the refund for you accordingly.

Thank you and warmest regards
Shawn. T
Expedia Hong Kong Travel Service Consultant
Contact Number : 852 3077 4857
Email : Travel@support.expedia.com.hk
Official Website : http://www.Expedia.com.hk

Да чакам ли втори имейл на второто ми запитване се чудя, но ще изчакам до другата седмица и след това ще се обаждам. Телефона, който са дали и в двата имейла е този посочен в сайта на експедия.

Но все още ме озадачава факта, че купих два билета по отделно за този полет, а ми писаха само за този ...

Гонят ли те.. бягай.. Дават ли ти....взимай ..

Редактирано от macf1an
  • Харесвам 5
Публикувано:

А защо изобщо ти искат номера на кредитната карта? До сега когато се е налагало да ми връщат пари /не за самолетни билети, а за различни стоки купени през интернет/ никога не са ми искали номер на карта. Те би трябвало да имат данните от твоя превод.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.