Прескочи до съдържание

Златисти плажове с лесен достъп – Гръцки острови (и региона)

Препоръчани мнения

Здравейте :)

В разгара на морския (европейски)  сезон да запитам опитните за Гръцките острови – и региона – къде мога да открия златисти плажове – и кристална вода :) – с лесен достъп от  хотелчета и къщи за гости и намиращи се точно срещу морето? Дано правилно се изразявам...

Само да кажа, че плановете ми са за края на Юни (принципно) и ми се иска малко по-закътано – и на юг. И да е красиво...

Изръчках всички известни като най-хубави плажове с острови. В общият случай:

• или се пътува до там (кола, лодка...);
  • или се катерят стълби;
  • или са черни/вулканични/камъни.

Не познавам Гърция. Била съм на Тасос и Самотраки – то не беше почивка, а алтаво препускане с колела или на стоп :) Нямам навици за море. Миналата година подарих седмица на сестра ми и щях да лудна. Напоследък, обаче, вследствие на стреса - или и аз не знам защо - усещам имам безумната нужда от Vitamin Sea и мисля да започна да отделям по седмица на година – живи и здрави и работа да има. И ми се иска узо, маслини, сиртаки... Онези три - и повече - нещица.

Благодаря ви!

Връзка към коментар

Рейни, за юни догодина ли говориш?

Ние от години ходим на Тасос, на едно и също място. Тази година, след като бяхме на Ланзароте и Сицилия, през септември пак сме там. Само почивчица, плаж, излежаване и книжки. Без обикаляне и никакъв туризъм - чиста почивка. Есперидес се казва.

Мястото е това.

Златен плаж и кристални води има в южната част на Сицилия, там ходим тук, в Ното Марина.

Само че, този хотел е скъп като за условията си. Двойната стая е 90Е, но има в района апартаменти и вили / догодина така ще направя/. Но плажът е супер - няма хора, особено в началото на юни, когато ние ходим. Ситен златен пясък, плитичко, топла вода. На плажа има повече хора само в събота-неделя, когато и местните хора идват масово.

На Ланзароте също има хубави плажове, ама е по-далече.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, за юни догодина ли говориш?

Ние от години ходим на Тасос, на едно и също място. Тази година, след като бяхме на Ланзароте и Сицилия, през септември пак сме там. Само почивчица, плаж, излежаване и книжки. Без обикаляне и никакъв туризъм - чиста почивка. Есперидес се казва.

Мястото е това.

Златен плаж и кристални води има в южната част на Сицилия, там ходим тук, в Ното Марина.

Само че, този хотел е скъп като за условията си. Двойната стая е 90Е, но има в района апартаменти и вили / догодина така ще направя/. Но плажът е супер - няма хора, особено в началото на юни, когато ние ходим. Ситен златен пясък, плитичко, топла вода. На плажа има повече хора само в събота-неделя, когато и местните хора идват масово.

На Ланзароте също има хубави плажове, ама е по-далече.

Да, Александра, за догодина говоря, но не само за догодина. Ланзароте не е далече от Англия, но Канарите не знам доколко отговарят на условието за златист плаж? Много благодаря за идеите! 

Връзка към коментар

Да, Александра, за догодина говоря, но не само за догодина. Ланзароте не е далече от Англия, но Канарите не знам доколко отговарят на условието за златист плаж? Много благодаря за идеите! 

Според мен, иди на няколко различни места, за за видиш кое ще ти хареса най-много. Защото нали виждаш, хората сме различни - харесваме различни неща / за справка - темата за Емилия-Романа/. На един му харесва някъде, защото е тихо и спокойно, на друг му се ще да има дандания и навалица. На нас Тасос ни е по- близо от нашето море и това е една от причините да сме се установили там за редовната почивка. Ама, ако Сицилия беше по- близо, за Южната говоря, щеше да бъде два пъти годишно там. :)

Връзка към коментар

Според мен, иди на няколко различни места, за за видиш кое ще ти хареса най-много. Защото нали виждаш, хората сме различни - харесваме различни неща / за справка - темата за Емилия-Романа/. На един му харесва някъде, защото е тихо и спокойно, на друг му се ще да има дандания и навалица. На нас Тасос ни е по- близо от нашето море и това е една от причините да сме се установили там за редовната почивка. Ама, ако Сицилия беше по- близо, за Южната говоря, щеше да бъде два пъти годишно там. :)

Александра, това с отиването няколко пъти не е чак толкова лесно... :) Тогава се обезмисля питането по принцип за непознати места :)

Аз дадох основните си 'претенции' за места и острови (специално за Южна Гърция ми се искаше, но и други идеи събирам - където никога не съм ходила) - от терасата си направо да скоча на златния плаж, оттам нататък събирам впечатления и решавам :) Благодаря.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Rainy,

Чарът на гръцкото море е в обикалянето. При толкова различни плажове на един остров, обиколките с корабчета или с лодки, повече от 2 пъти не съм повтаряла плаж.

Относно Йонийските острови - красивите плажове са на западното крайбрежие, но там обикновено е стръмно и няма толкова места за настаняване. На източното крайбрежие има хотели до плажа, но водата не е така прозрачна и толкова хубаво.

Иначе за твоите критерии препоръчвам Скиатос. Има хотели и студия на първа линия. Най-хубавият плаж е Кукунарис, но до него няма хотели. Има кипарисова гора. Островът е малък, пълен с англичани и много туристически.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Една обиколко мисля че наистина ще те отведе до мястото което ти допада на теб. Не е като да няма. Аз се сещам за два малки такива плажа - хем не в "големия" град, по-встрани са от шумотевицата и за това са запазили хубавият си пясък и кристални води, хем има хотелче до тях и сутрин можеш да претичаш сънен до шезлонга на плажа, естествено снабден с фрапе. Единия е на Закинтос (но пък не препоръчвам ходене на Закинтос, само заради този хотел и плаж), другият е на Халкидики (което пък не е остров).
И със сигурност Лефкада не отговаря на нито едно от тези изисквания, но пък е невероятно красива.
Пообиколи, поразгледай ... и нещо със сигурност ще грабне вниманието ти ....

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Рейни, на мен плажовете на Миконос -Парадайз и Супер Парадайз, много ми харесаха. Аз ходих до тях с лодка, но в близост до тях имаше хотели, така че близкия плаж няма да е проблем. Аз все пак бих препоръчала да се отседне в хотелче в градчето и на плаж да ходите с лодка или да ползвате плажа на хотела.

Има и местен централен плаж с хубав пясък, но през септември беше доста пренаселен и не знам как ще е през юни. Важно обаче за ходене на Миконос е да се ходи извън сезона. Иначе едва ли ще можеш да починеш.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, Мили!

Рових се и аз в Миконос, както и в останалите острови, но както правилно отбеляза Леси, всички са за обикаляне... Искаше ми се да комбинирам красотата на Санторини и от сорта с плаж до вратата, но не става.

Засега най-точно се покрива с търсенето ми кипърския Nissi Beach, подробно обяснен в лични комуникации от чудесната Полина. Не е Гърция :) А и в общуването прекрасни идеи изскачат...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

На Миконос по спомени юни няма много хора. Спокойно е, но водата е студена. 

Благодаря ти за информацията! Важно е. Ще поровя на другите места...

П.С. Amos ме грабна - почвам да гледам! Много благодаря! :) 

Връзка към коментар

Здравей Рейни, наскоро открих блога на една гъркиня, и има постове за гръцките плажове и острови. Ето линковете: http://aspectsofstyle.com/2015/05/07/greek-islands/

http://aspectsofstyle.com/2015/06/11/greek-beaches/

http://aspectsofstyle.com/2015/06/26/info-guide-the-greek-islands/

Вторият пост е точно за плажове, на мен ми изглеждат чудесно :)

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей Рейни, наскоро открих блога на една гъркиня, и има постове за гръцките плажове и острови. Ето линковете: http://aspectsofstyle.com/2015/05/07/greek-islands/

http://aspectsofstyle.com/2015/06/11/greek-beaches/

http://aspectsofstyle.com/2015/06/26/info-guide-the-greek-islands/

Вторият пост е точно за плажове, на мен ми изглеждат чудесно :)

Много благодаря! Никога не съм ходила там... Е, като видях цените на Миконос, леко се пооохладих  :blush: но съм убедена че има за всекиго по нещо :)

Връзка към коментар

Ако целта е плаж, погледни и о.Корфу.

Плюсовете са, че лятото имаш директни полети от Лондон на добри цени.

Имам едно писание тук. Има и линк към подробно описание на плажовете.

Ако решиш да пътуваш до България и от тук с автомобил, то с пясъчните плажове на Северна Гърция са е особено популярна дестинация сред нас. По ръкавите Касандра и Ситония не знам да има селце без пясъци, чисто море, добра храна и т.н.

Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос са все популярни места с голяма плажна ивица.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря! Никога не съм ходила там... Е, като видях цените на Миконос, леко се пооохладих :blush: но съм убедена че има за всекиго по нещо :)

Аз много искам да отида на Санторини, цени не съм проверявала, сигурно ще излезе една ужасно скъпа ваканция :(

Редактирано от Травеолани
Връзка към коментар

Ако целта е плаж, погледни и о.Корфу.

Плюсовете са, че лятото имаш директни полети от Лондон на добри цени.

Имам едно писание тук. Има и линк към подробно описание на плажовете.

Ако решиш да пътуваш до България и от тук с автомобил, то с пясъчните плажове на Северна Гърция са е особено популярна дестинация сред нас. По ръкавите Касандра и Ситония не знам да има селце без пясъци, чисто море, добра храна и т.н.

Аспровалта, Неа Врасна, Ставрос са все популярни места с голяма плажна ивица.

Здравей :) Целта е генерален мързел на наистина прекрасни и красиви плажове на една разходка разстояние (хубавата храна и питиета са по подразбиране). Човекът (сестра ми), когото ще водя на тези почивчици, просто мрази обикалянето и обожава да е до плажа. Благодаря за идеята за Корфу! - ще погледна. Просто толкова съм слушала за островите - и бях сигурна, че има хора с личен опит тук...

Северна Гърция е един много добър вариант - чела съм тукашни мнения и съм впечатлена, Някога може и да се случи. Засега си мислех със самолет оттук и на малко по-екзотични местенца... Благодаря :)

Аз много искам да отида на Санторини, цени не съм проверявала, сигурно ще излезе една ужасно скъпа ваканция :(

Много красиво в Санторини - което съм гледала... За цените - има със сигурност и евтини опции. Просто в Миконос - един по принцип скъп остров - цената в хотел до плажа е потресаваща :) В Санторини е за обикаляне определено - така че ако някога отида, нощувка във вътрешността, извън хипер сезона и без велики претенции ще поевтини достатъчно скитането, но то би било скитане, а не излежаване, за което говоря. Поздрави :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Рейни, ако все още си в процес на търсене и Миконос те спира заради цените, поогледай и островите Сирос, Парос, Наксос. Миконос е най-скъпият от тях и държи почти винаги високи цени. Въобще огледай добре Цикладите. Сещам се и за Кос, ама май и той е доста шумен и не знам дали е точно твоят тип почивка. А иначе, ако аз трябва да си избера някой гръцки остров за почивка ще избирам между Скиатос и Скопелос. Те са за индивидуални туристи, хубави плажове и с китни местенца. Мисля, че са твоят тип.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

О-в Наксос, Плака бийч - като на Мичурин 80-те :)

Санторини или/и Миконос ги правиш на дейтрип от там.

Иос е също вариант.

О-ви Кофуниси или Донуса са умалени копия на горните.

С две думи търси остров без летище :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Аз ти препоръчвам  едно много хубаво селце на Ситония -Сарти ,разкошен плаж,малки семейни хотели и дузина ресторанчета с вкусна храна.Ако желаеш мога да ти дам координати на хотела  който ние посещаваме.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Здравейте :)

В разгара на морския (европейски)  сезон да запитам опитните за Гръцките острови – и региона – къде мога да открия златисти плажове – и кристална вода :) – с лесен достъп от  хотелчета и къщи за гости и намиращи се точно срещу морето? Дано правилно се изразявам...

Само да кажа, че плановете ми са за края на Юни (принципно) и ми се иска малко по-закътано – и на юг. И да е красиво...

Изръчках всички известни като най-хубави плажове с острови. В общият случай:

• или се пътува до там (кола, лодка...);
  • или се катерят стълби;
  • или са черни/вулканични/камъни.

Не познавам Гърция. Била съм на Тасос и Самотраки – то не беше почивка, а алтаво препускане с колела или на стоп :) Нямам навици за море. Миналата година подарих седмица на сестра ми и щях да лудна. Напоследък, обаче, вследствие на стреса - или и аз не знам защо - усещам имам безумната нужда от Vitamin Sea и мисля да започна да отделям по седмица на година – живи и здрави и работа да има. И ми се иска узо, маслини, сиртаки... Онези три - и повече - нещица.

Благодаря ви!

Рейни, сега чета това и понеже виждам, че дускусията е била кратка ми е любопитно успя ли да намериш това, което търсеше? И, ако - да, писала ли си някъде за тази релакс ваканция?

Връзка към коментар

Хахха... намерих - и букнах, макар и не съвсем релаксираща :lol:

Виж тази тема. 

http://magelanci.com/topic/6081-%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%E2%80%93-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-2016/

С едно изречение - смятам, че Наксос отговаря на въпроса ти :) Аз не че ще се задържа много, но това е мястото за релакс. И съм много благодарна на съфорумците за помощта, щото нищо не разбирам от Гърция!

Здравей! :)

P.S. Достъпът е много удобен! Самолет вечерен до Атина - и от Лондон, и от София е опция - е, нощува се няколко часа на летището, голям прас! И ранен полет до Наксос...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Като стана въпрос за Касандра/Ситония...

споделете за ресторантче с вкусна храна. Предполагам и знам, че почти всички са такива, но ако наистина някое ви е направило голямо впечатление. Утре имам рожден ден и искам да се облизват пръсти подобаващо :)

Връзка към коментар

В петък се отпрaвяме и ние към Хaлкидики. Тaкa че може дa споделиш и не сaмо ти де, впечaтления зa ресторaнти, плaжове, местa. Инaче весело нa РД и много морски дaрове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Като стана въпрос за Касандра/Ситония...

споделете за ресторантче с вкусна храна. Предполагам и знам, че почти всички са такива, но ако наистина някое ви е направило голямо впечатление. Утре имам рожден ден и искам да се облизват пръсти подобаващо :)

Препоръчвала съм заведения в  друга тема. Приятно изкарване на празника  :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.