Прескочи до съдържание

Техническа помощ за блога ми


Травеолани

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

Имам нужда от малко помощ - няма връзка с пътувания, а с блога ми. Той е двуезичен и преди няколко дена инсталирах плъг-ин Polylang, с който не можах да се оправя...

 

За съжаление постовете ми на български не се появяват и въобще българската версия на блога не се зарежда - пепраща към някаква страница от хостинг компанията ми. Направих всичко както е описано в ръководството за действие. Изчетох висички документи и ръководства на плъг-ина, 4 дена се занимавам с блога, скъсах си нервите и не става и това е. До преди малко се стигна до там, че и английската версия не се зареждаше.

 

Та молбата ми е - има ли някой, който разбира от техническата част да ми помогне? В момента деактивирах плъг-ина, защото тотално ми скапа целия блог.

 

Благодаря ви!

 

Eто това е екрана, към който препраща като се избере менюто за български. Bluehost ми е хостинг компанията.

post-2024-0-51212400-1438228090_thumb.png

Редактирано от Травеолани
Връзка към коментар

Нещо, което може би ще ти помогне да решиш проблема:

Синята страница е "къстъмизираната" страница "грешка 404: страницата не е намерена" на твоя хостинг провайдър. Опитай да смениш линка към българската версия на блога, при включен плъгин, от http://www.traveolani.com на http://www.traveolani.com/topics/български/ , а аз английската версия - на http://www.traveolani.com/topics/english/. И после пиши какво е станало :)

Редактирано от akair
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ще пробвам. С този плъг-ин имам 2 основни менюта, на английски и на български, това на английски работеше (www.traveolani.com/en), a на български - не (www.traveolani.com/bg)

Връзка към коментар

Дам, просто /bg не го разпознава като валиден адрес. Между другото, доста подъл номер от доставчика така да ти прихваща грешните страници. 

Връзка към коментар

Дам, просто /bg не го разпознава като валиден адрес. Между другото, доста подъл номер от доставчика така да ти прихваща грешните страници.

 

А каква може да е причината да не се разпознава? От хостинг компанията ми казаха, че те не могат да ми помогнат, защото проблема е в уърдпрес плъгина.

Връзка към коментар

А каква може да е причината да не се разпознава? От хостинг компанията ми казаха, че те не могат да ми помогнат, защото проблема е в уърдпрес плъгина.

 

Нямам опит с този плъгин, а и дистанционно е трудно да се дадат предложения. Попрегледай форумчето на плъгина, може да има някой с твоя проблем: https://wordpress.org/support/plugin/polylang

 

Както и цялостно търсене в гугъл за polylang wordpress 404: https://www.google.de/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=polylang%20wordpress%20404

 

404 е ключовата грешка в твоя случай, виждам че в гугъл излизат доста резултати. Ей това виждам например: https://wordpress.org/support/topic/plugin-polylang-404-error-on-all-pages

 

Това също изглежда обещаващо: https://wordpress.org/support/topic/clicking-translation-give-404-error-fr-not-found 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Да, аз вече писах в wordpress support forum за плъгина, никой не ми е отговорил още за 5 дена. Погледнах един от линковете които предлагаш, ще прегледам и другите след работа и ще пробвам. Ясно е, че нещо не правя както трябва, ама не мога да разбера кое причинява проблема. Мерси, ще пиша какво е станало.

 

Във всички линкове пише, че ако не се използват дефолт permalinks, се получава този проблем. Моите не са дефолтните, ще ги сменя довечера.

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Вариант е също да инсталираш два wordpress-a

Единият на http://www.traveolani.com/bg, а другият http://www.traveolani.com/en или директно на http://www.traveolani.com/

Няма да имаш нужда от плъгини поддържащи различни езикови версии. Освен това българскиата и английската версии могат да имат различно (или по-малко съдържание) и понякога този подход е по-удачен.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Да, мислих го този вариант преди, но това означава да плащам за два домейна, и де факто да имам два блога. Което аз не искам, защото едва имам време да поддържам един блог, с два ще лудна съвсем :)

 

Да добавя: Смених си permalinks с тези, които са по дефолт и се оправи проблема! Не мога да повярвам как за 20 секунди проблема се реши!

 

Георги - страшно съм ти благодарна, че намери тези теми и ме насочи в правилната посока! Имаш едно черпене от мен, като се появя някой ден на магеланска сбирка :) ! 

 

Аз се бях оплела като пате, не знаех въобще къде е проблема и съответно не можех да намеря решение. А и хич ме няма по техническата част. Сега ме чака доста работа докато оправя всички линкове и свържа постовете, но важното е, че менютата работят и всичко се вижда!

 

Благодаря на всички, които се включиха с предложения!

 

:)

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Хубавото на wordpress, е че е масово използвана система и има отговори на почти всички въпроси :) Промяната на пермалинковете вероятно ще се отрази първоначално на посещенията от гугъл, да не се шашнеш, ако изведнъж изчезнат посетителите от търсачката. Ще мине време, докато гугъл индексира новите ти адреси и се върнеш на предишните позиции.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.