Прескочи до съдържание

Сайт, който показва изгодните текущи дестинации

Препоръчани мнения

Публикувано:

Kой беше тоя сайт дето задаваш изходна точка и ти даваше на карта възможните изгодни дестинации ...

Примерно задаваш София без значение накъде и вади резултати ?

Публикувано:

Предполагам имаш предвид http://kayak.com/explore

Но там информацията е кеширана, а сайта като цяло не е популярен от България, че да има достатъчно трафик за добри генерирани търсения. Но метни едно око :)

• Харесвам 1
  • 5 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

За съжаление, малко хора са запознати с това :) Да кажем, че esky таксуват всеки билет с 20 евро отгоре, спрямо конкурентни уебсайтове. И това е само началото за начина, по който си постигат лидерството на местния пазар.

Добрата новина е, че стоят на картонена кула и в един хубав момент гугъл ще им дръпне килимчето изпод краката на всички подобни тарикати и ще настане веселба. Или поне така се надявам, защото съм идеалист. 

Между другото trip.bg също имат подобна опция, личи си че не е с довършен интерфейс, недоизпипана и недопреведена. 

• Харесвам 2
Публикувано:

То е ясно, че е престъпно да си купиш билет от там. Но все пак ти пише с големи букви, че ти начисляват допълнителна такса. Просто давам предположение за търсения от колегата сайт, надявайки се, че ще го ползва чисто информативно.

Публикувано:

Да бе, ма и за това не вършат работа. Общо взето отбелязаните им топ цени винаги са кеширани от нискотарифните, където пък динамиката е голяма и често се оказва, че цената не е такава като на първата страница. Риск е при всички подобни инструменти, но като кешираш традиционни авиокомпании цените са доста по-стабилни. 

Та пробвах сега с Берлин, изкара ми 17 евро най-ниска с изи джет, викам си брех същия билет в сайта на изи е 27 евро...та цъкаш на последния екран и там са 27-те евро. Ако пък се окаже по някаква причина, че цената не се осъвремени после като се стигне до издаване на билета ще стане мътна и кървава...

като оф-топик гледам, че още набиват задължителната застраховка и се чудя дали един сигнал до КЗП не е реден, ще проуча нещата.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Trip.bg дава ли възможност за  Мulty-city търсене  , че не намирам опцията ?

Редактирано от stenk
Публикувано:

Да бе, ма и за това не вършат работа. Общо взето отбелязаните им топ цени винаги са кеширани от нискотарифните, където пък динамиката е голяма и често се оказва, че цената не е такава като на първата страница. Риск е при всички подобни инструменти, но като кешираш традиционни авиокомпании цените са доста по-стабилни. 

Та пробвах сега с Берлин, изкара ми 17 евро най-ниска с изи джет, викам си брех същия билет в сайта на изи е 27 евро...та цъкаш на последния екран и там са 27-те евро. Ако пък се окаже по някаква причина, че цената не се осъвремени после като се стигне до издаване на билета ще стане мътна и кървава...

като оф-топик гледам, че още набиват задължителната застраховка и се чудя дали един сигнал до КЗП не е реден, ще проуча нещата.

esky не те задължават да си закупиш застраховка, има си тичкче може да я махнеш; проблема не е в 25-те евра такса, а какво получаваш срещу тази такса:

Таксата за обслужване се добавя към цената на резервацията. Тази такса включва много допълнителни услуги, които eSKY.bg ще Ви предостави, а авиокомпаниите често не могат да предложат, като:

• Персонална обработка на всяка резервация и коректно издаване на самолетни билети - резервацията си е обработвате Вие, плащайки с кредитна карта и вие си издавате билета; дори да е с плащане по банка, издаването се осъществавя с една команда.
  • Предлагане и организиране на всички съпътстващи туристически услуги - нормално, повече услуги, повече пари, повече service fee.
  • Професионална спешна помощ при възникнал проблем с резервация - да срещу допълнителна такса при преиздаване и т.н.
  • 24/7 възможност за търсене и онлайн резервиране на самолетни билети - това си е функционалност на сайта
  • 7 дни в седмицата обслужване по телефона или на място в офиса - това не е зле, но повечето сайтове го предлагат
  • Персонално внимание и подход към всеки потребител и клиент на eSKY
  • Своевременна информация за евентуални промени или анулиране на полет - то па оставаше и да не си уведомяват клиенттие
  • Посредничество при преговори с авиокомпании, застрахователи и летища
  • Сигурност и професионализъм при организацията на всяко пътуване

Мога да говоря с часове относно сайтове като esky.bg и posoka.com; и че абсолютно ненормално да взимаш 25евра на клиент който всичко сам си прави - той си намира маршрута, предпочитаните полети, нанася си данните и в терминала ти идва готова резервация която трябва само да издадеш; Според best practices на Луфтханза това което определят те за резонни такси за service fee - 10евра - вътрешен, 20-25евра - полет в Европа, 40-50евра - презокеански това само и единствено в случай в който агента извършва цялостна услуга - намиране на полет и най-добра цена, нанасяне на данни и правене на резервация, задържане на резервацията (така нареченото пререзервиране, пускане и взимане на места) докато клиента вземе решение и т.н.

•  
  • Харесвам 3
Публикувано:

Всеки труд трябва да се уважава и ако някой няма познанията , възможност или просто не му се занимава няма нищо лошо в това да си плаща за услугата . Когато всичко е коректно нека е така. Много дразнещо е наистина как са платили в Google за името и хитро копират заглавните страници на почти всички авиокомпании. Предполагам това е проблем и за повечето други агенти.

Чудя се как не са се добрали и до Qatar които са нелош залък  :P

• Харесвам 1
Публикувано:

Не са се сетили още; това е просто линк който са закачили който води към "брандирана" търсачка която всъщност препраща към тяхната търсачка; супер агресивна реклама която вече им носи резултати, всеки има глава и сам преценява на кой от глобалните сайтове да се довери; аз ако трябваше да избирам бих избрал да си ги направя или през сайта на авиокомпания (изключаем БГ Еър); или през expedia.com.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз да се включа за за esky -и аз винаги на тях цъкам първо като ми трябва някаква първоначална информация. То е ясно, че после си резервирам от другаде, но не виждам защо да е основен враг на самоорганизираните пътувания. Ако човек търси полети по определени критерии е съвсем удобен сайт да намери полета, който го устройва, пък после да седи и да рови за по-добра цена. Ето, например на мен ми се е случвало да търся полет за "далечна дестинация" и да имам условие за не по-малко от 2 часа на трансферното летище и не повече от 3.5 часа, защото пътувах с детенце на 4 и нещо. Ми всичките ми опити се проваляха и най-накрая през тях си намерих билети, после си ги резервирах през експедия, която ми даде най-добра цена. Да, факт е, че през esky трудна работа човек да намери попадения като на Жоро, обаче ако всички бяха толкова печени пътешественици и така добре се справяха с търсачките до сега повечето авиокомпании да ги търсим в уикипедия по дата на фалит... 10 евро са си 10 евро, но приемам, е има и случаи, в които е по-добре да се дадат. Да, на цена от 27 евро е някак странно да даде човек тези пари, но пък за ориентир са си идеални.

Публикувано:

Trip.bg дава ли възможност за  Мulty-city търсене  , че не намирам опцията ?

Няма, само стандартни двупосочни...

esky не те задължават да си закупиш застраховка, има си тичкче може да я махнеш; проблема не е в 25-те евра такса, а какво получаваш срещу тази такса:

Всъщност повечето хора изобщо не знаят какво включва тая застраховка и по подразбиране след като е отметната си мислят, че им трябва. Така че проблема е по-сериозен, нищо че можеш лесно да я махнеш. Въпроса е, когато е включена и с кратък рекламен текст ти се обяснява колко хубаво нещо е...колко от хората, които не махат отметката са хвърлили поне един поглед на полицата е отделен въпрос. 

И аз да се включа за за esky -и аз винаги на тях цъкам първо като ми трябва някаква първоначална информация. То е ясно, че после си резервирам от другаде, но не виждам защо да е основен враг на самоорганизираните пътувания. Ако човек търси полети по определени критерии е съвсем удобен сайт да намери полета, който го устройва, пък после да седи и да рови за по-добра цена. Ето, например на мен ми се е случвало да търся полет за "далечна дестинация" и да имам условие за не по-малко от 2 часа на трансферното летище и не повече от 3.5 часа, защото пътувах с детенце на 4 и нещо. Ми всичките ми опити се проваляха и най-накрая през тях си намерих билети, после си ги резервирах през експедия, която ми даде най-добра цена. Да, факт е, че през esky трудна работа човек да намери попадения като на Жоро, обаче ако всички бяха толкова печени пътешественици и така добре се справяха с търсачките до сега повечето авиокомпании да ги търсим в уикипедия по дата на фалит... 10 евро са си 10 евро, но приемам, е има и случаи, в които е по-добре да се дадат. Да, на цена от 27 евро е някак странно да даде човек тези пари, но пък за ориентир са си идеални.

Не, че са основен враг на неорганизираните пътувания, но са лешояди, които се хранят на незнанието на хората. Бих им бил голям фен, ако си махнат резервацията за нискотарифни, намалят таксите на 2, спрат да правят сайта си да копира този на авиокомпаниите и още една камара дреболии завряни в общите им условия, за които дори не предполагах (това, че личната ти информация се продава на трети страни например).

А и търсачката не им е нещо особено, но да, ако на някой му е удобна, естествено нека си ползва. Каквото се стараем иначе да обясним, е че няма теория билет закупен от там да е най-евтин, и че като цяло е компания с доста некоректни практики. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Няма, само стандартни двупосочни...

Всъщност повечето хора изобщо не знаят какво включва тая застраховка и по подразбиране след като е отметната си мислят, че им трябва. Така че проблема е по-сериозен, нищо че можеш лесно да я махнеш. Въпроса е, когато е включена и с кратък рекламен текст ти се обяснява колко хубаво нещо е...колко от хората, които не махат отметката са хвърлили поне един поглед на полицата е отделен въпрос. 

Не, че са основен враг на неорганизираните пътувания, но са лешояди, които се хранят на незнанието на хората. Бих им бил голям фен, ако си махнат резервацията за нискотарифни, намалят таксите на 2, спрат да правят сайта си да копира този на авиокомпаниите и още една камара дреболии завряни в общите им условия, за които дори не предполагах (това, че личната ти информация се продава на трети страни например).

А и търсачката не им е нещо особено, но да, ако на някой му е удобна, естествено нека си ползва. Каквото се стараем иначе да обясним, е че няма теория билет закупен от там да е най-евтин, и че като цяло е компания с доста некоректни практики. 

Няма най-добър сайт, най-добър агент, най-добра агенция, за всички цените са еднакви, всички сайтове или агенти виждат една и съща цена за полет - нетната цена на авиокомпанията, цените се различават от таксите обслужване.

• Харесвам 1
Публикувано:

Това в черното е валидно за всяка една туристическа агенция в Бг (предполагам не само), както и за повечето фирми, свързани с услугите.

Публикувано:

Ами тук вече зависи и от терминологията. Booking.com, expedia.com и т.н. са също туристически агенции, но са онлайн туристически агенции, абревиатурата им на английски е OTA - online tourist agency. 

Всъщност в агенция, която продава билети офлайн няма нищо лошо, бях писал и в блога, стига да знаеш че можеш да разчиташ на гарантирана компетентност и някой ще ти вземе питането на сериозно, когато имаш по-сложен маршрут за планиране. Ясно е, че ако ти се лети до Виена няма кой знае какво по-различно да предложи агент. Но ако искаш да направиш пътешествие из цяла Австралия да речем, то опита на агент, който е планирал такива пътувания може да е безценен. Един вид да си заслужат това, че взимат по-висока комисионна от онлайн сайтовете. Нито един сайт няма да ти каже, че билетите за Южна Америка са най-евтини обикновено от Испания. Или, че ако искаме да спестим пари и да летим до Азия най-евтино в огромен процент от случаите е от Истанбул. Тази информация може да ти я кажат или съвестни агенти  :) Или пък хора, с опит доста по-голям от този на агентите, които биха ти помогнали да си планираш австралийската обиколка абсолютно безвъзмездно като тук :)

За съжаление обаче, повечето агенти просто гледат да издадат билета със светкавична скорост, да си вземат комисионната и да те изгонят през вратата. Никога не бих доверил мое търсене на билет на агент от улицата, освен ако не е дългогодишен семеен приятел и да знам, че проблема ми ще бъде взет наистина присърце.

А и да е такъв дългогодишен приятел, от време на време агентите са откровено некомпетентни за работата, която вършат. Не може сайт на агенция в блога си да те кара да си триеш кукитата, за да ти показвало най-ниската цена в уизер и да твърдят, че имат 20+ години стаж в областта....но да не се отплесвам, болна тема ми е, както повечето знаят :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Това в черното е валидно за всяка една туристическа агенция в Бг (предполагам не само), както и за повечето фирми, свързани с услугите.

чак с такова обобщение не бих се съгласил :rolleyes:

• Харесвам 1
Публикувано:

Сори, че засегнах болна тема...  Не съм искала, нито съм задълбавала толкова много. Просто сайта ми е удобен, защото примерно инфото за всички нискотарифни ми е накуп. Като избера с кой ще пътувам все мога да му намеря сайта.

Иначе по повод печените агенти. Ако намерите печен агент или агенция, дето да ми вземе проблема и желанията присърце свиркайте. Аз такива не съм открила. Всички искат да вземат една комисионна с много малко напрежение и по възможност да не си размърдат това между ушите да потърсят варианти лично а мен. Пробвала съм различни агенции за индивидуално организирани пътешествия и резултата е плачевен. Единствено Турция съм правила напоследък с агенция дето трудно нещо могат да и сбъркат като всеки ден имат по 2 самолета хора, дето влачат нататък.

Публикувано:

Абсолютно няма за какво да се извиняваш, темата си заслужава обсъждането :)

А и самолетните билети са много малка частичка от цялостния пакет. Как да се довериш на агент за пътуване в Бразилия, който най-вероятно не е стигнал по-далеч от брошурката на пакета, който препродава, а не да попиташ neuromancer, който живее там? :) От друга страна, това си има огромно значение дори само за самолетния билет.

Например искаш да ходиш в Австралия. 

Какви са ти основните интереси - градове, пустиня, животни? Ако е първото може да искаш да видиш само Мелбърн и Сидни, купуваш един билет и заспиваш. Но колкото и да е прекрасен изгледа от Eureka Tower и Harbour Bridge, едва ли ти се гледат само градове. За това може би искаш да отидеш на север в Queensland, където е тропически климат и по-голяма джунгла, само да се пазиш от крокодилите в дъждовния сезон! Как да стигнеш до там, кола под наем възможно ли е да се вземе от Мелбърн и да се остави в Cairns и каква ще е цената на това еднопосочно наемане? Агента запознат ли е как пътуват бекпекърите там с караванки?  Ако сухоземния преход ще отнеме време, агента дали е чувал за Virgin Australia и Tiger Air  или знае само Qantas? Като стана дума за тях, знае ли информация за Qantas Walkabout Pass: http://www.qantas.com.au/travel/airlines/air-pass/us/en ? Дали е добра инвестиция този пас?

Ами по какъв начин точно може да се оптимизира, ако искаш да видиш Uluru, Големия Бариерен Риф и Дарвин? А може би желаеш да изминеш разстоянието от Дарвин до Аделейд с кола, и после да летиш до Мелбърн. Дали си заслужава да посетиш Пърт или да не посетиш? Може би искаш да използваш някой от легендарните им влаковe - The Ghan и Indian Pacific?

Само пример давам естествено, но всички тия въпроси влияят директно и на избора на самолетен билет и на всичко. Агент, на който може да му се има доверие и може да сподели тая информация си заслужава комисионната. Но без да вкарвам всички под един знаменател, в огромната си част ще ти кажат - билет до Сидни и обратно е толкова, и като им кажеш The Ghan ще те изгледат тъпо. . 

А тук във форума, съм сигурен, че можем да намерим отговор на всички поставени дилеми, при това без да имаме някакви вътрешни помисли и без да се чудим колко надценка да вземем на билет на Tiger. Поне мен ме човърка като съм бил някъде да казвам и да разказвам подробно, един вид да разпространявам заразата. И мисля, че това е притегателната сила на повечето такива форуми. Дори човек да е пътувал навсякъде като домосед, пак ще има места, които не е посетил, и за които други хора ще имат повече информация. Да намериш инфо от целия свят само от един човек, бил той и най-гениалният агент на света е абсурд. Без дори да зачеквам, че различните гледни точки имат огромно значение, и дори агента да има директна лична информация, той може да препоръча един стил на пътуване, а на теб да ти допада друг. 

Не е насочено това само към теб де, просто си разсъждавам на глас, и май май, без няква цел и посока  :)

Ще я отделя темата утре, само да се сетя как!

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Aми такъв им е бизнеса . Имам тазгодишните каталози на водещите френски тур агенции и няколко испански. Наште просто се учат от западните си колеги . Масовите им програми са натагадък с посещение на всичките ви любими фабрики за бижута , килими , традиционни занаяти и каквото там се сетите ... повечето време минава разбира се в комфортен автобус , щото какво толкова има за гледане :-) За сметка на това работят с много по-големи надценки спрямо родните тур. агенции.

П.С. Разбира се визирам само пакетните предложения . Професионализма се проверява в индивидуалните програми.

Редактирано от stenk
Публикувано:

Абе, приказвате си вие, ама има хора, които бъкел чужд език не говорят и ги е страх от неизвестното, ма и на тях им се ходи насам-натам. И тук се намесват агенциите...

• Харесвам 1
Публикувано:

Абе яко омешихме понятията тук като агенции и т.н., много голяма вина за това имам аз :)

Аз не отричам, че и организираните екскурзии с автобуси и т.н. си имат своето място, ама от едно място тръгнахме, на друго стигнахме :) Всъщност една автобусна екскурзия (стига коректно да е обяснено какво включва, да липсват разните му там фабирки, и цената да е написана както трябва) е много по-високо в личната ми класация от esky.bg например...

Публикувано:

Ееее без фабрики не може -:)

Иначе като гледам какви автобуси има ... самолетите ряпа да ядат , то въртящи се кресла , удобства , абе чудо .

• Харесвам 1
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.