Прескочи до съдържание

По нещо забавно за всяка държава =]

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци :)  От известно време съм регистрирана във форума, но досега не съм писала в него, само си разглеждам ... ;P Наскоро обаче с един приятел си говорихме за държавите по света и специфичните неща с които ги свързваме. Не толкова  основните и известни забележителности като Айфеловата кула, а по скоро някакви по забавни като хапването на охлюви във Франция или плуващите прасенца на Бахамите. Тъй като знам, че повечето от вас са пътували в много и екзотични държави, ми е интересно с какво по нестандартно нещо бихте ги свързали.  Предполагам, че ги има споменати в темите за конкретните държави, но ми се струва, че не е лоша идея да се съберат на едно място ... ;P 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Е то това си е направо тема за книга :)  Ма може ти да започнеш с тия плуващи прасенца, че за първи път ги чувам!

Предполагам търсим не чак толкова масови неща. За Холандия всички знаят за колелата, но много силно впечатление прави на хората като видят да се возят двойка и момичето да върти педалите, а момчето да се вози на багажника. Случва се в доста голям процент от случаите и всъщност хич не е странно - багажника често е по-неудобен (трябва да си държиш краката вдигнати да не удрят земята), а пък на доста холандки не им липсва физическата сила да въртят и за двама :) Пък най-абсурдното нещо, което съм виждал да се носи на колело е вана. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Във Франция хапват и по-екстремни неща от охлювите :)

Иначе едно от забавните неща за нея (Франция), което съм срещала, е че доскоро в страната имаше действащ закон от 26 брюмер Година IX по революционния календар (или 18 октомври 1800г по стандартното летоброене), според който „всяка жена, желаеща да се облече като мъж, трябва да се представи в префектурата на полицията, за да получи разрешително.. [ …] което се издава след сертификат от медицинско лице...”. Впоследствие правилата стават направо свободни – през 1892г и 1909г се разрешава жените да носят панталони, при условие, че държат в ръката си юзда на кон или кормило на велосипед.

Обаче го отмениха преди 2-3 години, което ме хвърли в дълбока скръб.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

С какво да ги свържа? Да опитам с част съседите :rolleyes:

Албания - с Мерцедесите от всякакъв вид, калибър и години.

Сърбия - с плескавиците и изобщо страхотната скара

Гърция - факта, че "Не" означава "Да" вигаги ми е харесвал.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз да се включа с мястото, на което се намирам - Доминикана.

1. Доминиканското време. Някой си беше правил труда да сметне каква точно е разликата и се оказва, че са около 45 минути разлика с времето в останалия свят. Тъй че ако имате среща в Доминикана, имайте го предвид. Също и изразът "маняна", познат на много от вас,който означава "някога ще стане".

2. Санки Панки. Той е екзотичен, атлетичен, перфектен танцьор и се оказва около вас /жените/ в най-подходящото време. Ще ви отведе където трябва, ще ви помогне всячески, ще бъде най-галантният кавалер и любовник. Без да искаш започваш да мислиш, че си намерила своя принц. Не е класическото жиголо, никога не става дума за пари. Докато туристката не си замине. Генералната идея е да се получи виза. Когато това стане факт /случва се/ и младежът фъсне от любимия остров, любовта изчезва и дамата остава прилъстена и изоставена. А най-често след първия мейл на момъкът му се иска да чуе гласа й, но няма пари за телефон, разболява се някой негов близък и се налага скъпа операция и т.н. , и т.н. Репертоарът е богат. Следва Уестърн Юниън и YA, както казват в Доминикана. Или БАСТА. :) Така че, дами, бъдете внимателни. ;) 

3. Бругал /ромът/ не лекува всичко! Дори да ви уверяват местните. Най-много на другия ден да ви боли глава. :)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

И аз да се включа с мястото, на което се намирам - Доминикана.

1. Доминиканското време. Някой си беше правил труда да сметне каква точно е разликата и се оказва, че са около 45 минути разлика с времето в останалия свят. Тъй че ако имате среща в Доминикана, имайте го предвид. Също и изразът "маняна", познат на много от вас,който означава "някога ще стане".

2. Санки Панки. Той е екзотичен, атлетичен, перфектен танцьор и се оказва около вас /жените/ в най-подходящото време. Ще ви отведе където трябва, ще ви помогне всячески, ще бъде най-галантният кавалер и любовник. Без да искаш започваш да мислиш, че си намерила своя принц. Не е класическото жиголо, никога не става дума за пари. Докато туристката не си замине. Генералната идея е да се получи виза. Когато това стане факт /случва се/ и младежът фъсне от любимия остров, любовта изчезва и дамата остава прилъстена и изоставена. А най-често след първия мейл на момъкът му се иска да чуе гласа й, но няма пари за телефон, разболява се някой негов близък и се налага скъпа операция и т.н. , и т.н. Репертоарът е богат. Следва Уестърн Юниън и YA, както казват в Доминикана. Или БАСТА. :) Така че, дами, бъдете внимателни. ;)

3. Бругал /ромът/ не лекува всичко! Дори да ви уверяват местните. Най-много на другия ден да ви боли глава. :)

Това май е всеобщ образ в бедните страни. В Гамбия им викат бийч бойс. Много успяват така да омаят европейките на средна възраст, че браковете са често срещани. Огромната част завършват с развод след получаването на виза. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

След това тези Дон Жуани продължават по същия начин и в другата държава в белия свят. Аз познавам няколко доминиканеца в Мадрид и те самите са ми разказвали за приятели, които с се занимават точно с такива схеми. Търсене, намиране и точене на гаджета-жени и пр.даже единия се смеел на моя познат доминиканец, че работел.

Вероятно това се среща на много места и Дон Жуаните не са само от Доминикана. Кубинците също са идентични, аз не познавам кубинец, които да не няма поне от 2, понякога от 3 жени деца, опасни са.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.