Прескочи до съдържание

Томатина 2015


Topfly

Препоръчани мнения

Някой бил ли е на фестивала Томатина в Испания? Тази година купонът е 28-ми август. http://www.tomatina.es/en/

 

Струва ли си купонът или има прекалено много хора? Всякакви практични съвети ме интересуват :)

 

img_1272_1.jpg

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко като оф-топик, но аз бях проучвал надбягванията с бикове. Не искам да провокирам спорове за/против, не се бях засилил въобще, а просто от любопитство ме интересуваше логистиката. Оказа се, че малкото градче въобще не може да поеме гостите и се получават разни абсурди като легло в хостел за 300+ евро. Много хора пък спяли на поляната до гарата, мъртво пияни както си се полага, и бивали обирани редовно...ей такива неща. 

 

Чудя се дали и с томатината е нещо подобно :)

Връзка към коментар

Георги, ако си мераклия да бягаш пред биковете, това може да го направиш в почти всеки един град или градче на много по-ниска цена. Просто това в Памплона е най-известното и разбира се става най-претоварено и скъпо място. Идват хора от цял свят. Дава се директно всяка сутрин по телевизията и т.н.

Иначе аз съм гледал многократно по други места,  където съм живял, не съм бягал отпред. Когато се организират тези събития градчето-града е във фиеста 2-3 дни поне.  В 90% от случаите хората излизат вечерта, ядат, пият много и сутринта се нареждат да бягат, в полутрезвно или полупияно състояние, някои разбира се са спали по масите или в градинките, ако не са устискали. Много малко има, които не спазват този ритуал и биха отишли направо сутринта. За интересно е интересно, но не съм участвал както казах. Винаги има линейка в случай на повредени бегачи, а се случва да има.

За Томатината бих участвал, поне не е опасно, със сигурност ще става купон!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бягането с бикове и на мен ми се струва излишно опасно, но на Томатина човек може да се върне в детските години и да направи това, което винаги са му забранявали :lol: Малко инфантилно, но явно имам още неизживяни емоции от детството и затова ме привлича ;)

 

300 евро за хотел не бих дал, но бих се замерял с децата с домати  :)  Като по евтина алтернатива естествено бихме могли да си направим домашна томатина с няколко щайги домати, но вероятно е друго усещането цял град да се замеря с домати :lol:

 

Няма ли луд магеланец, който да е бил на Томатина?

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

300 евро за хотел не бих дал, но бих се замерял с децата с домати  :)  Като по евтина алтернатива естествено бихме могли да си направим домашна томатина с няколко щайги домати, но вероятно е друго усещането цял град да се замеря с домати :lol:

 

Този номер съм го правила на бригада за домати преди много години... нос, уши всичко беше пълно с доматен сок, та някак не ми изглежда примамливо като изживяване. :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Днес съобщиха, че от началото на лятото до сега има 7 умрели поради  набождания от бикове по време на фиестите в Испания, та хич не е шега работата. Вероятно има и 20-30 с тежки рани

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...

Ходих тази година.

Замерянето се случва по една тясна улица в селото. В 11ч започват да минават малки камиони с домати. Организаторите хвърлят домати отгоре и хората ги взимат от земята и се целят. Някои камиони изсипват и домати на няколко купчини по улицата и става мармалад :). Камионите са няколко, може би 5-6, и като че ли за 30мин минаха. Самото замеряне е до 12ч. Въпреки че камионите спират да минават по-рано, домати има достатъчно за всички през цялото време. Образува се доматена река по някое време.

Доматите бяха от малките и продълговати. В началото е болезнено, но по средата някъде вече омекват доматите. Високите хора отнасят повече удари с домати по главата, по-ниските пък отнасят повече лакти. Общо взето е доста гъчкано, като на всеки фестивал де.

 

Само входът струва 10-15евро. От Валенсия до Буньол има влак. Има пакети на тур агенции вход+транспорт с рейс. Този пакет от Валенсия струва 35-37евро. Рейсовете тръгваха рано от Валенсия - 7-8ч някъде. И с влак да отиде човек до Буньол, пак си заслужава да отиде малко по-рано, защото е голяма веселба. Който иска да плати само вход и сам да отиде до Буньол, трябва да си купи билета за La Tomatina няколко седмици по-рано, защото в един момент спяха продажбата на билети и можеше да се купи само от агенция, но в пакет с транспорт.

 

На няколко места (3-4) в селото имаше нещо като душове - един маркуч с 10тина дупки. Ако не се поизмие човек, може да не го пуснат да се качи в рейса/влака. Местните същото помагат с къпането като вадят маркучи, кога по твое желание, кога не :)

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.