krasen_denev Публикувано: 6 август, 2015 Сподели Публикувано: 6 август, 2015 (редактирано) И аз имам скорошни такива но от доста далече. Табелата в първата снимка показва всичко,а и бях изрично предупреден,затова снимките са от далече със статив и телеобектив 55-300 мм На тази снимка,обаче се виждат снимащи и чак яд ме хвана!!! И въпреки,че снимах от статив,снимките пак не са на фокус.Причината е в опита да прикрия апарата и снимането с него,но изживяването бе супер. Редактирано 6 август, 2015 от krasen_denev 8 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Забранено ли беше снимането? Аз не съм разбрала, и аз имам снимки, но дневни, отдалеч, разбира се. И аз имам скорошни такива но от доста далече. Табелата в първата снимка показва всичко,а и бях изрично предупреден,затова снимките са от далече със статив и телеобектив 55-300 мм DSC_0347.JPG На тази снимка,обаче се виждат снимащи и чак яд ме хвана!!! DSC_0354.JPG И въпреки,че снимах от статив,снимките пак не са на фокус.Причината е в опита да прикрия апарата и снимането с него,но изживяването бе супер. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Пиза Мантуа Сарагоса Авила Лисабон 32 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Забранено ли беше снимането? Аз не съм разбрала, и аз имам снимки, но дневни, отдалеч, разбира се. Не е забранено извън Шабат,но аз снимах точно на него. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Токио: 12 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Пиза Мантуа Сарагоса Авила Лисабон Страхотни са!Браво! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Брюж: Сеул: 11 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Sirmione Torbole Торино Тренто 17 Връзка към коментар
Дориана Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Ниагара Коимбра 21 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 (редактирано) Аз правя-струвам и се оказа, че имам нощни снимки почти само от Париж - (не)щастието да пътуваш с малко дете - гледаш да не окъсняваш вечер. Добре, че госпойцата порасна, та вече ще мога да изкарам някоя и друга нощна разходка. Та, Париж, дами и господа: Гент и плажът на Албуфейра в "синия час", малко преди залез: Систерон - при жесток мистрал, подпряна на една улична лампа: И опит за снимка на Млечния път от португалско село (тази година ще има втори дубъл, вече съм и теоретично подготвена ) Редактирано 7 август, 2015 от Роца 25 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Аз правя-струвам и се оказа, че имам нощни снимки почти само от Париж - (не)щастието да пътуваш с малко дете - гледаш да не окъсняваш вечер. Добре, че госпойцата порасна, та вече ще мога да изкарам някоя и друга нощна разходка. Та, Париж, дами и господа: 28112014-IMG_0030_R.jpg Първата снимка (Cafe de la Paix) много ми харесва... Връзка към коментар
Роца Публикувано: 7 август, 2015 Сподели Публикувано: 7 август, 2015 Благодаря, Fly Traveler! Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Много хубави кадри. След по-горните постинги някак е трудно да покажеш нещо добро Мислейки по темата, понеже аз го карам мързеливо (телефонна фотография) успях да измъкна нещичко от Андора. Небето с облаците ме впечатли. 8 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 9 август, 2015 Сподели Публикувано: 9 август, 2015 Още няколко снимчици от мен Египет Река Нил Луксор Ком Омбо Германия Дюселдорф Кьолн 21 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 30 август, 2015 Сподели Публикувано: 30 август, 2015 Втори опит за снимка на Млечния път в ясна августовска нощ: 9 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 30 август, 2015 Сподели Публикувано: 30 август, 2015 Благодаря, ама сложна работа направо се обърках За теб кой е добър обектив? Този мой познат има 4 съответно с различно предназначение. Зададох му въпросът кой взима, когато е на почивка и той каза,че взима само един, който бил с по общо предназначение. Извинявам се,че спамих темата Ами всеки обектив си има предназначение, аз не съм броил колко имам, но са сигурно над 10. По принцип Никон имат една "Света троица" - на първия му забравих фокусното разстояние, но беше силно широкоъгълен, втория е mid-range zoom 24-70 мм и третия е 70-200 мм. Всичките са с макс бленда 2.8 по цялата им фокусна дължина и качеството на оптиката е възможно най-високото на Никон, Канон ги има еквивалентите на тези обективи също. Казват, че ако не снимаш диви животни/птици, това е всичко, от което имаш нужда (което всъщност си е доста и като килограми и като пари). Аз притежавам само втория от тези обективи (24-70 мм) и ако пътешествието ми не включва сафари, нося само него (както твоя познат). Ако съм на сафари, нося и един сиромашки телеобектив 70-300 мм с вградена стабилизация (който просто върши някаква работа), както и още едно DSLR тяло с китов зум обектив. Тези обективи са за full frame тела, имат си съответните еквиваленти и за тела с "кропнати" сензори, не си спомням точно фокалните им дължини, но грубо вземаш тези, които съм изредил горе и делиш на 1.5. Може би ти звучи малко объркано, но това е най-краткия начин, по който аз мога да обясня какво значи добър обектив с общо предназначение. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 31 август, 2015 Сподели Публикувано: 31 август, 2015 (редактирано) Да се включа малко по-подробно в темата, понеже много обичам нощни снимки Брюж : . . . Будапеща : . . . Дубровник : . . . Хелзингборг и Малмьо : . . . Лисабон : . . . Мадрид : . . . Малта : . . . Рим : Редактирано 31 август, 2015 от Фичо 22 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 31 август, 2015 Сподели Публикувано: 31 август, 2015 (редактирано) Париж : . . . Лондон : Редактирано 31 август, 2015 от Фичо 21 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 септември, 2015 Сподели Публикувано: 1 септември, 2015 че как така няма никакви хора Аааа, опразниха, че да снимам на воля ;) майтап, бе Уили - това е вечерта, когато вече музеят не работи. Киото: Сеул: Сайгон: Доха: 8 Връзка към коментар
Bogiana Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Малко снимки и от мен Керамоти Санторини Неа Ираклица Виена и язовир Доспат 26 Връзка към коментар
Nesho Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Много хубави снимки Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Hoi An Временният дворец, построен за смъртта на сестрата на тайландския крал. Направо цял мини град, развалиха го след седем дни. Тайландски гъзар 14 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 Румъния 10 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 16 септември, 2015 Сподели Публикувано: 16 септември, 2015 София Париж Загреб Берлин Будапеща 13 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега